Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ponižující chování paní u veřejných toalet

Od: lida odpovědí: 42 změna:
Jsem zákazníce jídelny v OC.a obdržela jsem lístek s razítkem pro bezplatný vstup na toaletu, jak bylo běžné po celý rok. Paragon jsem vyhodila, protože nikdy nebyl tam vyžadován. Paní u toalet s východním přízvukem mi sdělila, že nově je nutný i paragon, o čemž jsem nebyla informována a změna nebyla nikde zveřejněna.Vzhledem k naléhavé potřebě jsem vstoupila na WC, načež mě paní zamkla.Po opakované výzvě v češtině nereagovala, dveře otevřela až po komunikaci v ruštině kterou jsem si pamatovala ze základky a následně mi vyhrožovala žalobou za použití tohoto jazyka že se nesmí na ukrajinského občana mluvit xenofobně. Když v češtině nereagovala tak jsem použila školní ruštinu aby mne pustila ven z toalety.Má na to právo mne zadržovat jenom kvůli tomu že chyběl druhý paragon účtenka o tom co jsem si tam dala k tomu lístku s razítem o bezplatné toaletě by měl správně stačit?

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

6x

Jsem zákazníce jídelny v OC.a obdržela jsem lístek s razítkem pro bezplatný vstup na toaletu

Takže jste věděla, jak to v OC chodí na vstup WC s paragonem.

Paragon jsem vyhodila, protože nikdy nebyl tam vyžadován.

Takže jste tam nebyla poprvé a víte, jak to chodí, že na lístek máte vstup volný.

Paní u toalet s východním přízvukem mi sdělila, že nově je nutný i paragon, o čemž jsem nebyla informována a změna nebyla nikde zveřejněna.

Jaká změna? V OC k žádné změně nedošlo. Paragon stále byl podmínkou. Jediná změna je ta, že to v OC více začali hlídat.

Budete jezdit tramvají a autobusem 30 let na černo, protože víte, že revizora nepotkáte a najednou Vám bude vadit, že Vás chytne bez lístku a budete si stěžovat?

Chápete, jak je Vaše myšlení absurdní a nebo mě to vysvětlíte?

lida
hodnocení

Vždy stačil 1 lístek s razítkem po celý rok a dnes náhlá změna i paragon a nikde to nebylo napsáno ani pokladní mne neupozornila o změně. Ten jsem ji dala ale neměla už paragon.
bear

No pokud by stačil jeden lístek z nějakého minulého placení za stravu v OC, tak by se s těma lístkama dalo kšeftovat jako s permanentkama na WC pro širé okolí bezdomovců a kdoví čeho všeho.

Takže asi si to dali dopořádku. Nicméně určitě nemají v pravidlech OC, že stačí si ponechat jeden lístek a máte to na rok zdarma. Nebo to tam mají psané? Podle mě mají psané normálně, že na lístek může zákazník použít toaletu, ale né na rok nebo snad nadoživotí.

Přeci smyslem je na WC držet čistotu a pořádek a nepouštět tam verbež bezdomovců z ulice mezi zákazníky restaurace, které by to odradilo od další návštěvy podniku.

Vám vadí, že někdo dohlíží nad pořádkem a čistotou, že ty toalety nevypadají jak na autobusovém nádraží počmárané s rozkopanými dveřmi a plnou nespláchnutou náloží hnědého obsahu v míse či injekční stříkačky po fetkách?

Protože právě toto opatření toto ošetřuje.

Nebo ne?

Které OC to je a jaká restaurace nebo fastfood?

0rion

No já tomu rozumím tak, že lístek na WC dostane na vyžádání v jídelně a hajzlbába ho přijme místo platby. Při další návštěvě OC si musí vyžádat nový. Přece zákazníci nedostávají lístky s neomezenou platností, to by nemělo logiku.

bear

Myslím, že mcdonald někde ve středních čechách funguje tak, že s objednávkou jídla dostaneš paragon z pokladny, kde je čárový EAN či QR kód a tím pak pípneš u dveří od WC.

Tímto je i ošetřena platnost lístku omezená počtem vstupů či časem/datumem.

0rion
hodnocení

3x

Nepřibarvila jste si to s tou Ukrajinkou? Nechce se mi věřit, že by se chovala takto podivně, ale samozřejmě lidé jsou různí a občas člověk narazí na echt blbce. Podle mého názoru vy máte lístek opravňující vás k bezplatnému použití WC a pokud na tom lístku není uvedeno, že platí jen s paragonem, tak paragon nepotřebujete. Osobně nějak nechápu, proč by hajzlbába měla mít právo studovat, co jste si kupovala, do toho nikomu nic není. Stěžujte si u vedení onoho OC.

lida
hodnocení

Pokuď zákazník jídelny má lísteček s razítkem jídelny v rámci nové změny mělo být napsané"Platné pouze s paragonem dohromady"Celý rok dávám jenom jeden lístek a o změně jsem nevěděla a v koši odpadkovém ji nechtěla hledat kde jsem ji vyhodila.Mohla říct tak pro příště nevyhazovat trochu lidský.

Opravdu razítko jídelny?

lida

Papírový lístek s nápisem. "Zákazník naší jídelny vstup na WC bezplatný" a razítko. Takto to fungovalo nepřetržitě několik let. Změna nastala v ten den, kdy jsem tam přišla, ale nebyli nové podmínky oficiálně ohlášené, že navíc musí být paragon z útraty za jídlo. Bylo mne řečeno, že šéf to ještě teprve natiskne. Kupón platný jen s aktuálním paragonem. Nebyla jsem informovaná ani u pokladny kde jsem kupón obdržela. Paní u pokladny v jídelně se tomu též divila když jsem se vrátila ji to oznámit a říkala, že tu novinku v tuto chvíli nejspíše provozovatel musel zavést. Očekávala jsem jednání ve stylu, mění se naše podmínky, ještě Vás dnes pouze na jeden lístek na který jste byli vždy tradičně zvyklí pustím Vás, ale pro příště si vyžádejte paragon. To by bylo ještě lidské jednání zvláště pokuď člověk už to má na krajíčku a už nemůže vydržet. Nakonec jsem neměla jinou možnost než hledat vyhozený paragon z koše mne připadalo zpětně nedůstojné. Ona mne tam zamkla a volala ochranku. Ta se mne zeptala, jestli jsem jejich zákaznice nebo jsem přišla z ulice tak jsem řekla že jsem byla na jídle a paní na toaletě dala lísteček tak jako vždy. Z ochranky mne řekli v pořádku a hledali kde je informace o nové změně kterou též nenašli. Pustili mne ven potom bez problémů. Chtěla jsem kontakt na nadřízeného a místo toho mne paní na toaletě dávala číslo IČO místo tel.čísla. Neporušila jsem žádný předpis, chyba byla, že vedení zákazníky včas na změnu neinformovalo.Změna interních předpisů, když má platit od prvního dne jejího zavedení tak má být oficiálně vyhlášená a napsaná pro jasná pravidla. Zvláštní je též to dvoufázové jištění dva doklady proukázat. To jsem nikde nezažila. Už mne pane Milane rozumíte jak to bylo?

hodnocení

3x

Ne, nestačí, je třeba i paragon. Paní, ať Ukrajinka nebo třeba Číňanka, jen konala svou práci, zatím co vy jste se domáhala něčeho, na co jste neměla právo, a ještě si stěžujete. Na to WC mají bezplatný vstup zákazníci jídelny a proto se musí prokázat účtenkou, jinak by z toho bylo průchozí WC pro celou ulici. A vyhrožování žalobou nevěřím, asi máte trochu posunuté myšlení, tak se vzpamatujte.

25.10.25 10:13

*palec*

No to je teda blábol. Snad proto dostala lístek s razítkem pro bezplatný vstup, ne? Na co ještě účtenka? OK, pokud chtějí další papír (na co?), tak řeknu "příště s účtenkou", ale zamknout na WC? To by si za rámeček nedali, co bych tam ztropil...

blábol

paní dostala orazítkovaný lísteček, který je potvrzením, od toho to razítko snad je ne?

Příště ukázat lísteček a ona ať ukáže kde jsou každému návštěvníkovi ukázané podmínky, že má mít ještě paragon. Jestli není schopná to ukázat, vůbec se nebavit a jít na záchod.

Všechno si natočit na telefon. Zavolat policii. Není možný někde někoho zamknout

lida

Na lístečku bylo razítko jídelny, tak se domnívám, že jeden doklad jednorázový na toaletu mohl i nadále stačit. Je to jenom běžné WC. Detailní přehled položek a útrata by neměla být pro paní u vstupu toalet relevantní. Jestli se bojí, že lístek někdo může zfalšovat tak mohou tam dát nějaké prvky podobné jako hologram, ochranný proužek,vodotisk apod.Paradoem je, že jíná OC mají úplně toalety zadarmo a tady se to tváří jako by to byla vstupenka do muzea ke korunovačním klenotům řečeno s nadsázkou.

hodnocení

1x
Paní prostě píše, že po celý rok fungoval systém, kde po zaplacení jídla dostala na vyžádání i jednorázovou vstupenku na záchod.
Takže Ukrajinka logicky nemá právo žádat ještě navíc paragon s částkou kolik stálo jídlo a co to bylo za jídlo. Pokud není o tomhle zákaznice předem informována, že musí uchovat i paragon.
To jako má zákaznice před každou návštěvou jídelny, obchodního domu číst "nové" podmínky na internetu? Jestli to tam vůbec mají napsaný teda.
Vzhledem i k našim zkušenostem věřím chování Ukrajinky. Velká část z nich už si myslí, že jsou tady doma. Ba co víc, že si tu budou hrát na pány.
To Ukrajinci řvou a nadávají už i na český řemeslníky, český pracovníky firem, když se jim něco nelíbí.

bobane bobane, ti Ukrajinci ti asi museli moc ublížit, že!? Pofoukej si ta svá bebínka, ať tolik nebolí...

@jak123

To jsou naše dlouholeté zkušenosti s pracovníky z Ukrajiny.

Ale chápu tě, co ti vadí na mnou napsané pravdě. Protože je jasný, různí pasáci levných pracovníků, pracovní agentury, mají z těhle levných pracovníků sakramentsky velký žně ;)

Takže chápu tě, proč ti vadí, co píšu *smich*

Jaku123 Ukrajinci se chovají jako hovada. Ne všichni, ale dost ano. Boban to napsal naprosto přesně a popsal jenom jasná FAKTA. I někteří Češi se tak chovají, to nikdo nepopírá a taky se o tom debatuje, tak proč by se nedebatovalo o tom, že se Ukáčka chovají jako hovada.
Mimochodem takhle mě zamknout na WC, tak okamžitě začnu nahrávat na telefonu a volám PČR.
@mettaxa: Obhajovat nadávání na Ukrajince tím, že na Čechy se taky nadává je krásná ukázka zbytečné nenávisti. Vždy si pokládám za otázku, kolik zloby v sobe musí člověk mít, že má potřebu to takto ventilovat. Smutné je, že ani tento můj příspěvek vás nedonutí o tom přemýšlet a budete tu nenávist šířit dál. Jak se říká, kdo chce psát bít, hůl si vždy najde.
Já žádnou nenávist vůči ukrajincům opravdu nemám. Pár jich znám a jsou v pohodě, to ale nevylučuje to co jsem psal předtím.

gismo

Už jen ta tvá první věta je jedna velká lež. Nepadla zde ani jedna nadávka na Ukrajince. @mettaxa i já tu píšeme své zkušenosti. Zkušenosti většiny Čechů.

I týpkové co žijí v Německu (Češi řemeslníci) nechápou, jak je možný, aby tu bylo k dnešku cca 1 milion Ukrajinců. V zemi, která má cca 10.5 milionů obyvatel.

V Německu, do kterého od 60.let jezdilo spousta Turků za prací, žije k dnešnímu dni cca 3,1 milionu obyvatel s tureckými kořeny, to je pro zemi s cca 80 miliony obyvatel= 1/26. Oficiálně je v Německu obyvatel 83, ale chci započítávat co nejvíc "Němců". To je zhruba jeden Turek na 26 Němců. U nás v ČR je jeden Ukrajinec na 10.5 Čechů.

Co by se stalo, kdyby se 4 miliony Čechů rozhodli jít "za lepším" na Ukrajinu?

To vám všem teď řeknu-s jejich sebevědomou a teritoriální mentalitou by vás z Ukrajiny vykopali takovým způsobem, že by na to vzpomínalo několik vašich pokolení.

Dobře si vzpomínám, jak o východních Ukrajincích a o Donbasu mluvili jako o špíně

Tím netvrdím, že jsou všichni špatní

Ale jak jsem už psal. Chápu, že pro pracovní agentury co milujou "dohody o práci" nebo "dohody o pracovní činnosti" a další vykutálenci budou vztekle mlátit do klávesnice a hájit si své "pasáctví" O prachy jde až v první řadě!

hodnocení

1x

Pokud potřebuji ve městě nutně na WC, tak nekoukám nalevo, napravo a běžím do kabinky. Buďto zaplatím, nebo zavolám, že zaplatím až poo. České wcpaní měly pochopení, tady nevím, jak bych pochodila, to máte pravdu, že tato národnost má jinou povahu. Ale zase, je to člověk od člověka, nelze házet do jednoho pytle.

Problém jsem kdysi měla, kde dříve byl volný přístup a náhle tam je zábrana, nebo plexi dvířka, které se otevřou až po vhození příslušného obnosu. Tak s tím počítejte, kdybyste měla někdy spěch, než najdete peněženku a drobné, nebo kartu.

Je to ale divné, možná tam na stěně viselo upozornění, kterého jste v tom fofru nevšimla?

Ale je docela možné, že WC obsluha nepochopila zadání. Přepokládám, že jste nebyla jediná pouze s kupónem bez podrobné účtenky. Určitě bych tam šla taktéž jako Vy, pouze s tím lístkem opravňující volný vstup na WC.

Kde to bylo, děkuji, abych věděla. Děkuji.

Zamknutí na WC je vysoce negativní, ponižující přístup k zákazníkovi.

25.10.25 11:41
hodnocení

1x

Kde?

hodnocení

1x

Skutečně to jsou veřejné toalety? Nejsou to toalety pro zákazníky OC?

hodnocení

0x

No a zaplatila jste? Máte mobil s aplikací OC? Stěžujte si na OC, že jejich aplikace neumožňuje platbu na WC.

---

Не волнуйся, красавица. Могу я заплатить картой? У меня есть немного наличных.

bear

Бесконтактная оплата, моя дорогая.

hodnocení

0x

Milá paní, milý pane, kde je pravda?

lida
hodnocení

Jsem zákazníce jídelny v OC, jednala jsem v dobré víře.Měla jsem kupón jako obvykle kde bylo razítko jídelny, který byl dosud uznáván jako vstupenka na toaletu zdarma. Nebyla jsem informována o změně pravidel, že nově se dává též navíc paragon o zaplacení oběda. Když jsem ji řekla že jsem ho vyhodila do koše tak mne řekla ať si ho tam zpětně výhledám což jsem před lidmi v koši nechtěla hledat paragon.Mohla mne říct tak pro příště si ho uschovejte.Vešla jsem na toaletu protože jsem akutně potřebovala a ona mne tam zamkla.
bear

Lído, pokud máte pocit, že Vás tam držela násilím a fyzicky Vás takto omezovala, můžete si stěžovat. Na to máte právo. Nicméně můžete zažít další ponížení. To záleží, jak to vlastně bylo ... "přesně".

Taky jste jí mohla dát tu desetikorunu, pokud nebyl paragon a neřešit takové malichernosti.

Ne?

Příště už víte.

V MHD taky nikdo nečte přepravní podmínky. Nicméně zakoupením lístu s nimi automaticky dávají souhlas. Stejně jako nějaké soutěže v supermarketech na letáčcích, kdy dáváte souhlas se zpracováním údajů tím, že je vyplňujete vlastní rukou i když máte třeba zákaznickou kartičku a údaje tudíž není technicky problém předvyplnit. Problém je to jen právní, kdy k vůli GDPR a souhlasu vyplňujete vlastní rukou Vy a tím dáte ten souhlas s podmínkami.

Provozovatel musí podmínky dát na web nebo jinam do provozovny či na požádání k předložení.

Ale jak se říká... Neznalost zákona neomlouvá.

Jako malým dětem tam nemají zaměstnance, který by při vstupu každému odvyprávěl 4 minuty podmínek a povinností klientů.

To by se nikomu nelíbilo také.

Vy jste nakoupila a podmínku nesplnila a tudíž vznikla trapná situace.

Můžete se setkat s tímto i jinde. Nejen ve stravování. Proto se snažte jednat asertivně i když z ukajincem...

lida
Jako zákaznice která si dala večeři v jídelně mám nárok na bezplatnou toaletu. Kdybych z principu když nová změna nebyla veřejně ohlášená dala ji přesto poplatek zvlášť tak by neplatilo pravidlo pro naše zákazníky toaleta bezplatná.Zrovna v tu chvíli jsem stejně minci v peněžence ani neměla pouze kartu a termínál nebyl.Ono vysvětlovat ji nebylo nic platné,nechtěla nic chápat a už jsem nutně potřebovala na toaletu.Když je nějaká změna měl by o ní zákazník vědět a být informován.
bear

To je jasné, ale jak hajzlbába pozná, že jste zákaznice restaurace a napřišla jste jen tak z ulice na wc?

Mimochodem stále jste neodpověděla, kde to bylo.

Já třeba chodím do restaurací, kde nechám kolem 800kč a haj*ly mají bez ukrajinců a nějakých zámků a systémů ověření :-D

lida
Jak to hajzlbába pozná že jsem zákaznice a byla v jídelně na večeři.Jednoduše pokladní Vám po zaplacení na vyžádání dá jednorázový kupón kde je razítko.Vždy to stačilo.Paragon je můj doklad že jsem za občerstvení zaplatila určitou sumu peněz.Samozřejmě bych nevyhazovala paragón jak bych o tom věděla ale nikde nic nebylo napsané ani mne pokladní v jídelně neupozornila.
bear

Je to na Vás.

ad1... nechte to být a příště už budete vědět

ad2... běžte si stěžovat na hajzlbábu s rizikem dalšího trapasu, až Vám ukáží podmínky

ad3... choďte do restaurací, kde nelustrují své hosty, zda vykonávají potřebu z jejich jídla nebo z jídla někde z ulice

ad4... nabídněte se na brigádu, že všm přicházejícím hostům uděláte osvětu s paragony a lístky pro vstup na WC

lida
Nejvíce mne vadí že mne zamkla na toaletě na klíč.
bear

A kde to bylo?

hodnocení

0x

Pár poznámek. Skončila ta naléhavá potřeba v záchodové míse nebo v kalhokách? V míse. Hurá!

O zákazu hovořit s Ukrajinci rusky nic nevím. Při první vlně uprchlíků jsem s pánem rusky hovořila, dostal nějaké oblečení a byl i přes ruštinu velmi spokojený. I teď, po této informaci, bych ruštinu pro co nejlepší porozumění použila.

Jako důvod, proč byla paní neochotná a hájila své, vidím jednu z možností. Možná někdy někoho na WC pustila jen tak, nadřízený to viděl a dal jí důrazné varování. Ještě jednou a letíte! Dám si na Vás pozor! Tak se snažila dodržovat přesné podmínky a požadovala paragon. Kabinku zavřela pro případ, že by šel kolem zase někdo z vedení, tak aby viděl, že se opravdu snaží. Věřím, že to celé musela být situace značně nemilá. Nnevím, kolik je Vám let, ale určitě ještě pár hodně špatných situací zažijete. Je lepší být trochu nad věcí.

ltz
hodnocení

0x
Ta paní u toalet dostala asi nařízení, instrukce co má požadovat při použití toalety. Tak to požadovala, ale nemusela vědět, že vy o změně nevíte. Proto asi hned nevěděla co má dělat, když jste přesto na WC šla, tak ji napadlo zamknout vás. Mohla mít už více takových případů. Tak paní u toalet byla asi v právu, jako to co po vás požadovala a měla požadovat.
Ona byla v právu někoho nedobrovolně uzamknout na toaletě? Aha...

lida

Tak byla chyba na vedení, které po mnoha letech náhle vyhlásí změnu a nezveřejní to zákazníkům oficiálně nebo z administrativního hlediska nestačí vytisknout na tiskárně nová pravidla včas. Stačí na ten papírový kupónek dole dopsat dovětek" Platí jen současně s paragonem" a bylo by to jasné. Obchodní podmínky by zákazník měl správně vědět pokud nastane jejich změna. Každý nemá sebou křišťálovou věšteckou kouli.

ltz
.. to co po paní požadovala, aby mohla použít toaletu. Ne že ji zamkla na toaletě.

Vypadá to, že si toho Lída dost vymyslela a proto radši na otázku kde se to stalo raději neodpoví! Ale hlavně, že se tady vybrečela...;)

bear

To bylo jasný už od začátku.

Měla by bejt víc svědomitá. Pak by se jí to nestalo.

Pokud jí ovšem není 13.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]