Nejste přihlášen/a.
Me známé zemřela v nemocnici kamarádka o kterou se starala. Její kamarádka vůbec nikoho neměla. Potřebuji radu, kdo v tomto případě bude rušit např. Sipo, poplatky za energii, nájem byl placen z účtu na účet Pečovatelského domu Jak se to dělá Myslím, že nikdo nebude mít v ruce úmrtní list, pokud nejsou v příbuzenském stavu. Ví někdo co a jak. Děkuji všem
Dobrý den, pokud byl hrazen nájem na účet pečovatelského domu, tak musela být klientka tohoto zařízení, protože by jim jinak nájemné neplatila. A toto zařízení bude nyní řešit vše potřebné (protože je za to placené a má zkušenosti). Vaše kamarádka se tam na to zeptá (jako obecnou informaci to mohou sdělit každému i nepříbuznému). Zdravím!
Nemá proč. Nemá žádný vztah a povinnosti. Ale pokud je hloupá, tak může zacvakat pasiva po pozůstalé, pokud jsou. Ať to neplatí stát z našich daní
Kamarádka má toho plnou hlavu a vy taky a v zápětí napíšete, že jste jí to říkala, tak proč se ptáte i nás, když sama znáte odpověď.
Vy jste ta kamarádka, že?
Odhaleno
@boban by měl radost, že jsem taky narazil na trolla
Poku zesnulá nezanechala závěť, neměla žádné příbuzné a žila v pečovatelském domě, tamější pracovníci všechno odhlásí, zařídí. Paní ať se tím nestresuje. Sama vím, že je to šílený běh na dlouhou trať. Letos zkraje roku - změna plátce SIPO, změna smluv na odběr energií, změna majitele auta, změna plátce povinného ručení, změna plátce internetu, vracení různých dokladů...a další a další...Všechno bylo na manžela a zažila jsem s tím martyrium.
Pokud paní měla nějaký majetek, propadne zřejmě státu. Nedělejte si s tím starosti. Když si vzpomenu na ten kolotoč, který jsem prožívala, může být kamarádka ráda, že si zachová čistou hlavu. Jaga.
Tohle snad všechno smrtí zaniká případně se to vyřeší v dědickém řízení. Pokud byla v pečovateláku, bude to pravděpodobně řešit ten (platila nájem jemu, platila elektriku, vodu, plyn, teplo, internet co já vím v jejich baráku, televizi a rozhlas jako nebožtík asi opravdu řešit nemusí a co jiného je v sipu, nějaké ty poplatky za jeho vedení si pošta vyřeší v dědickém řízení). Nebo ti, kterým má platit a budou jim ty peníze chybět, až přijdou na to, že neni po kom je vymáhat. Kamarádka s tím moc udělat nemůže a může jí to být celkem ukradené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.