Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze studovat prezenčně i po 26. roce?

Od: lukass odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny, je mi 22, a znovu jsem VŠ v prváku. Jsem ze SOŠ, takže něco mám, ale vlastně mi to je k ničemu, protože to z čeho mám maturitu mě by jednak vůbec nebavilo dělat a hlavně bych se tím neuživil. Chtěl bych se zeptat, zda někdo má zkušenosti s tím, že studoval třeba 3 nebo 4 školy, než zjistil co ho baví, nebo naplňuje? Mě lidé hejtují ta to, že se flákám, že nechci pracovat atd. Máte někdo z vás zkušenost s tím, že jste studovali prezenčně i skoro ve 30 ti s prodloužením? Rodinu neplánuji a ani nechci a na kariéru vůbec nespěchám.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Věk na VŠ nehraje roli, pouze ve ve 27 letech ztratíte status studenta a jeho výhody.
Co se týče placení školného, tam opět nezáleží na věku. Bezplatná je standardní doba studia, plus jeden rok. Tedy např. bakaláře můžete studovat zdarma 4 roky, pak už si platíte.

km
hodnocení

0x

můžete studovat v jakémkoliv věku

hodnocení

0x

Je třeba rozlišit co je studium a co jsou studijní výhody. Pokud se živíte naprosto sám, můžete studovat jak dlouho chcete. Výhody máte jen do 26 let a výživné od rodičů je také do 26 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]