Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace letů Hello Jet z Brna do Ostravy

Od: tomkk® odpovědí: 6 změna:

zahřmělo mi něco nad hlavou a na flightradar24 jsem narazil na tyto dva lety do Ostravy těsně za sebou. Jedná se o dva lety Hello Jet z Brna do Ostravy, které odletěly jen minutu po sobě. Podle údajů se nejedná o nákladní letadla. Pokoušel jsem se lety identifikovat a zjistit, kde na takový let dá koupit letenka, ale nenašel jsem. Brno jej neuvádí mezi pravidelnými lety. Umíte nekdo identifikovat, co je to za spoj? Nebo jde jen přelet mezi letišti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

2x
Tohle letecké spojení je většinou návrat z dovolené, letos jsme tak s dcerou letěly taky. Z Tunisu do Brna, tam někteří vystoupili a zároveň letadlo bylo doplněno pasažéry dalšími. V Ostrave vystoupili všichni, letadlo doplnilo palivo, cestující nastoupili a letadlo melo odlet zpět do Tunisu. Takže tyhle spoje jsou dle meho názoru plně pokryte cestujícími, kteří zakoupili zajezd u některé cestovky.
hodnocení

Možná, pak by měl být k dohledání přílet těch dvou Hello Jets do Brna z nějaké turistické destinace.

mll
hodnocení

2x

A co říká flightradar a flightaware. Tam se to nedá dopátrat třeba podle espézetky (tail number) letadla?

Vzbudil jste mojí zvědavost, tak taky hledám a našel jsem číslo letu HLJ212 Brno-Ostrava-Marsa Alam ( flightradar24.com/... ). SPZ letadla je YR-HLD (asi nějaké hladové) a od toho je už jen krůček k nalezení kudy létalo ( flightaware.com/... nebo flightradar24.com/... ). Jo a včera to zřejmě bylo jiné letadlo, protože v historii HLD nevidím včera ani Brno ani ostravu. A jó píšete dvě, jsou tam dvě ve stejný čas YR-HLA a YR-HLB obě z Brna. A podle toho poznávacího znamení snadno najdete odkud přiletěli (Enfidha (NBE) a Djerba (DJE)) a kudy létali, ale pospěšte si, ten přístup do do historie je pro nás normální lidi asi jen na 10 dnů.

Předpokládám, že tohle mají zabookované cestovky a asi by ani nikoho nenapadlo letět Brno-Ostrava, pokud by to nebyla součást delší cesty (podobně jako třeba let do Vídně nebo Mnichova).

Identifikace letů Hello Jet z Brna do Ostravy
hodnocení

Aha, omlouvám se, já myslel, že jsem tu dal i fotky obrazovky z flightradar24 s trasou i identifikátory. Asi jsem je zaponměl vložit, nebo něco selhalo. Bohužel se k nim dostanu nejdřív v pondělí , tak doplním.

hodnocení

Tak ne, jak se říká, člověk plánuje a Bůh se směje. :) K printscreenům se dostanu nejdřív tak za dva týdny..

hodnocení

Tak se omlouvám, dostal jsem se k PC s fotkami mnohem později, než jsem čekal. Tady jsou printscreeny obou letů ve stejném okamžiku:

Identifikace letů Hello Jet z Brna do Ostravy #2
Identifikace letů Hello Jet z Brna do Ostravy #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]