Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prudký růst hodnoty glykémie

Od: habova odpovědí: 4 změna:

Nedávno mne zemřela maminka tragicky, tak jsem z toho psychicky velice zarmoucená a smutná. Když jsem šla na preventivní prohlídku ke své obvodní lékařce tak se divila jakou mám vysokou hodnotu, když v předchozím měření před dvěma lety jsem měla hodnotu 5,9 mmol/l a 2 týdny nedávno po smutné události mne to vyskočilo náhle na 14,04mmol/l. Stravuji se zdravě, věnuji se sportu jako plavání, běh a cyklistika rekreačně. Mám průměrnou postavu ke své váze a věk 33 let.Paní obvodní doktorka mne uplně na začátek nasadila tablety Metformin Teva 850 a řekla uvidíme co to udělá a necháme tomu nějakou dobu čas. Po týdnu jsem si nechala změřit hodnotu glykemie v lékárně, kdy jsem 7 dnem poprvé začala užívat tablety a hodnota se snížila o 0,4mmol/l. Chtěla jsem se poradit kdo je diabetes, jak to v těle funguje, vliv životního stresu a jestli mám šanci se dostat do úrovně jako před 2 lety kdy jsem byla v normě?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pecenkav
hodnocení

0x

Záleží na tom, kdy ses měřila, hodnoty se po celý den mění, před jídlem, po jídle, v noci, po námaze, i stres má velký vliv, já třeba mám dost rozdílné hodnoty i při dodržování stejných stejných časů, i při naprosto stejné stravě to mám druhý den dost rozdílné, prostě tělo se nechová pořád stejně jako podle šablony.

doplněno 08.10.25 10:54: Stačí takhle? Tou Coca Colou doplňuju nedostatek cukru, je to nejrychlejší a zároveň má kofein, ten mi trošku zvedá ten spodní tlak, ten mám i 47
doplněno 08.10.25 10:56:

tak nic, tabulka z exelu mi neprošla jako Print Screen

habova
hodnocení

Mohl by někdo uvést příkladem nějaké rozpětí výkyvů glykémie během nějakého času? Děkuji

Když dělám glykemický test, tak ráno ( na lačno) hodinu před snídaní,hodinu po snídani, pak totéž s obědem a večeří ( změřit glykémii po hodině jídlo, po další změřit). Další měření pak ve 22.00; v 01:00 a 03:00. Ale toto vyžaduje a vyhodnocuje lékař diabetolog i když já si z toho náhled taky udělám. Na toto ale musíte mít vlastní glukometr...
pecenkav

Prostě si to dělá co chce, od 2,8 až třeba 24 během celého dne, ale já jsem na inzulínu

Měřím se těsně před jídlem, abych si upravil množství inzulínu a pak 2 hodiny po jídle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]