Dosud se mi to z lenosti nechtělo dělat. Není mi jasné, jak doložit náklady na bydlení, nájemní smlouvu jasné,ale jak platbu z učtu, ofotit, ukázat osobně? Platím každý měsíc stejně, ale za rok se vrací přeplatek nebo se doplací, A stejně tak úspory,ofotit,ukázat účet A co když budu mít roční přeplatek, pak se to doloží a něco z částek se bude vracet? Moc děkuji
Žádné potvrzení o úsporách se NEUKAZUJE ! Jen se dává čestné prohlášení,že nemáte víc jak xxx xxx,-Kč (podle osob v domácnosti).To platí i u vlastnictví dalších nemovitostí/auta ...
K placení elekřiny/plynu stačí dát souhlas s poskytnutím informací od dodavatele a vše si oni pohlídají samy.Pak nedokládáte nic.
Oni si to stejně postupně všechno kontrolují samy dotazem u různých institucí - banka,katastr,dopravka,dodavatelé energií...Když zalžete,tak vracíte + sankce dle zákona.
Vše je jasně vysvětleno v aplikaci Jenda.Jedu podle ní od začátku a zvládl jsem to taky.Další návody na netu.Nebo si vemte všechny nutné dokumenty a zajděte na ÚP.Oni žádost vyplní a když bude něco chybět,tak dodáte a doplníte později.
Přídavky na děti - doteď se co 3 měsíce dokládají příjmy. Takže teď v říjnu se měly doložit příjmy za 07 až 09. Když jsem ale třeba ve 4. kvartálu příjmy překročil kvůli nějaké roční odměně (pravidelně jsem to o trochu překročil), tak jsem pak první kvartál přídavky nebral a musel jsem požádat znovu... pochopil jsem to tak, ze pokud do konce roku podám žádost o superdavku, až do března mi to bude chodit jako doteď (tzn. asi ikdyz na konci roku přešvihnu příjmy- zajímavé). A s tím stavem na účtu. Pochopil jsem, že nyní při podání žádosti stačí vymyslet nějakou částku. A co dál? Budou pak chtít někdy doplnit čísla účtu nebo budou obesílat všechny banky a peněžní ústavy, jestli tam nemam úspory...? To teda potěš koště... z dopisu, co přišel se má vymyslet nějaká výše úspor a jelikož zatím nechtějí žádná čísla účtu, buď se pak ozvou a nebo se na to vyprdnou... mnoho otázek a když byl rozhovor s nějakou ředitelkou cssz, tak mlžila a na spoustu věcí odpověděla, že se ještě uvidí. Aha, je zákon a ještě se uvidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.