Dobrý den, je to téměř dva roky od smrti babičky a děda zůstal sám. Nikdy nechodil do obchodu, nikdy nic nevyřizoval, prostě nikdy nic. Jen seděl a babička mu vše podstrojovala. Je jasné že je prostě od té doby naprosto marnej, ve všem. Já a strýc se staráme z rodiny jediní, on jen proto jelikož z toho profituje, za tejden děda kterej moc nejí projí údajně 4-5 tis. Kč. Za celou dobu byl v obchodě jen jednou nebo dvakrát , strýc ho v tom podporuje a neučí ho se aspoň trochu začlenit do života. Asi začátkem roku nám začla kratochvíle kdy si i dvakrát denně volal rychlou že nemůže dýchat, že se mu motá hlava a že mu je hrozně zle. Rychlá tu byla snad 30krát. Posléze nespočet vyšetření kde se nepotvrdila ani demence, upomínky z nemocnice že nás to nechaj proplatit a už pak ani nedostával sanitu zpět tak byl nucen si sehnat uprostřed noci taxi. K tomu všemu ve dvě ráno 20 zmeškaných hovorů u každého z nás. Já už mám telefon na noc mimo jelikož se potřebuju vyspat do práce. Rodina je laxní, nechce ho umístit do žádného zařízení, máma se tam objeví tak jednou za měsíc i dva a de facto je vše na mě a už mi celkem dochází síly. 40m bydlí 3 vnoučata, nechodí tam a nemaj zájem, lítam tam každé volno.Nemám jeden den volna pro sebe nebo ano mám ale za jakou cenu. Jančí a lítá po ulici a zvoní na syna zmiňovaného strýce. Nevím jak to mám řešit protože mi pomalu dochází trpělivost a už otec mi řekl když má děda neschopný děti ať se na všechno vykašlu a neřešim to a ať to nechám plynout. Nevím no krz výhružky že si něco udělá. Starám se o něj ale už mi dochází síly, mám svoji domácnost, svoje zájmy a nikdo mi nepomáhá. Byl bych rád aby šel do domova ale s tim nikdo nesouhlasí a má psa kterého nechce opustit.
Psychicky vas vydiera. Dementny byt nemusi, ma inu psychiatricku diagnozu, telesne problemy z dychanim a podobne pocituje ako realne a vazne, hoci si ich sam privola.
Riesenie je nechat ho tak a spravat sa, ako by uz bol mrtvy, zabudnut na neho. Snazili ste sa dost, do ustavu ist nechce, pomoc odmieta, nechajte ho tak.
Opatrovatelku by nechcel? Povedzme na cas od 8 rano do 16 poobede. Nakupi, navari, zoberie na prechadzku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.