Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špinavé ruce od ořechů

Od: janek odpovědí: 6 změna:
Ahoj, strašně moc mi chutnají vlašské ořechy a louskám teď každý den. Bohužel mám však ruce špinavé oď ořechů jak kdybych se máčel v oleji. nejde to umít. Nemáte někdo nějakou zaručenou radu, čím to z rukou smíte?
Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zaručenou radu? Ignorovat to. Ono to časem vybledne. ;)

hodnocení

2x

Před chviličkou jsem viděl dotaz na webu "jak odstranit špinavé ruce od ořechů" a slečna tam radila cirkulárku.

To barvivo, pokud nepoužíváte při loupání ořechu pevné gumové rukavice, nejde umít ničím. Snížit barevnost možná můžete solvinou apod - ale ono se nasákne do kůže, takže musí postupně vyprchat - pár dnů.

hodnocení

1x
Ocet, citronová šťáva.
Příště gumové rukavice ;)

hodnocení

1x

To batvivo se jmenuje juglon (konkrétně derivát naftochinonu)

Taky mám ruce hnědé od loupáví ořechů - ale časem se to ztratí.

aladar
hodnocení

0x

Zkoušel jsem i Savem original. Nefunguje. To znamená, že to ani nevybělí chlornan, ani to nerozpustí hydroxid sodný tam taktéž obsažený. Je to hluboko zažrané.

km
hodnocení

0x

zelenou slupku oddělit od vlašského ořechu bez použití rukou, já to dělám nohou o zem, ořech nechat oschnout a až pak louskat

nebo použít gumové rukavice

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]