Nejste přihlášen/a.
Já léky na ředění krve neberu, ale moje 85letá maminka ano, už od mrtvice v 50 letech. I tím, jak stárne a křehnou jí žíly, se jí zničehonic rozlévají na těle velké modřiny. A co teprve když se o něco uhodí. Před rokem spadla a narazila si bedra. V oblasti pod pasem měla obrovskou černou modřinu, ovál 20x30 cm, a uprostřed bouli jako půlku grepu. Dvakrát jí z toho vytahovali krev a nakonec jí dali i transfúzi. Mívá běžně modřinu na zápěstí od hodinek, ale nechce se jich vzdát.
Po mrtvici beru Trombex a potíže nemám. Na snížení srážlivosti krve existuje řada léků o různých sílách. Maminka at požádá svého lékaře o výměnu léku.
Léky jsem v minulosti bral, ale teď je neberu.
První rada je: napiš si to jako dotaz na který se zeptáš při příští navštěvě na hematologii.
Taky se zeptej, jestli máš hodnotu test srážlivosti krve v doporučeném rozsahu.
Ty se musíš snažit co nejméně si "ubližovat", protože při ředění krve je potlačená srážlivost krve a tedy se při jakémkoliv úrazu mohou tvořit modřiny.
Ano Godasal beru, ale z modřinami nemívám žáden větší problém. Občas se nějaká modřina udělá, ale je to spíše vyjímečně když se někde něčím uhodím. Spíše mám kvůli toho Godasalu problém, že mi každý i drobný krvácející úraz dost dlouho krvací než krev zaschne a přestane to krvacet, např. pokud se trochu říznu při holeni. Když mám někde u lékaře odběr krve tak to dost dlouho trvá než se krvácení zastaví a někdy musím požádat i o nový tampon, protože ten původní je celý zakrvácený. Pokud jdu na nějaký zákrok u kterého by to mohlo krvácet např. trhání zubu tak musím lékaře na to že beru Godasal upozornit a několik dnů před tím ho nebrat.
Tak to máš dobře, že ti Godasal nespůsobuje trochu delší krvácení nerž se zastaví. Na každého člověka Godasal možná působí trochu jinak. Doktor na hematologií mi mluvil, že musím informovat jiné doktory, že beru Godasal kvůli tomu krvácení a před každým zákrokem nebo vyšetřením kde by to mohlo krvacet mám ten Godasal několik dnů nebrat. Nyní jsem objednaný na vyšetření kolonoskopií a předtím mám 5 dnů Godasal nebrat. Ten godasal beru kvůli údajně husté krvi. Doktor na hematologií kvůli tomu chce abych si nechal odebrat kostní dřeň kvůli jejímu vyšetření aby se podle toho zjistilo příčinu té husté krve, ale nějak se na to nemohu rozhodnout a souhlasit s tím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.