Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklama s částkou uvedenou bez DPH

Od: keebleek® odpovědí: 11 změna:

Proč dodavatelské firmy, tady třeba Epet, má reklamy, kde lákájí zákazníky na nízkou cenu. Ale klamavě, bez uvedené ceny s DPH! Je to podle mě lumpárna, když to nabízí domácnostem. Ty si, poněkud neodepisují tu daň.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To není jen DPH.
Stačí kouknout na reklamu Mountfieldu
Elektrokolo, pouhých 17 000kč.
No a až po prohledávání stránek zjistíte že je bez baterky, tu musíte koupit zvlášť, pomalu za stejnou cenu elektrokola*smich*
asd1

Tak čínu vydávat za profi stroje a prodávat za profi cenu je taky prima metoda...

hodnocení

1x
Nemám ty fialové opičáky rád, ani trochu se mi nelíbí jejich reklama, ale alespoň na první webové straně mají to "bez DPH" viditelné dost jasně hned pod cenou, ne někde schované mikropísmem, tak v tom celkem nevidím až tak velký problém. Upoutat to v první sekundě může, ale že by na to někdo skočil a divil se až po podepsání smlouvy, to asi ne.

jir
hodnocení

1x
Koukal jsem na jejich ceník a je přehledný a jasný, ceny jsou uvedeny obě, s DPH i bez, ceny za samotnou energii i za distribuci a celková cena. Nezdá se mi, že by něco skrývali. Cena za 1MWh je výhodnější než u Eonu. U ceny plynu mají uveden emisní poplatek za 1MWh, má činit max. 833Kč.

hodnocení

0x

Je to právě proto, aby Vás nalákali na zdánlivě nízkou cenu. Počítají s tím, že si toho často kupující všimne až po objednání zboží a pak už se mu nechce objednávku rušit. Leckdo si ani skutečnou cenu nedokáže spočítat. Je to podobné, jako když Vám aerolinie uvedou cenu letenky a pak k tomu dodatečně připočítají cenu za palivo.

Je to lumpárna, ale nic s tím nenaděláte.

asd1

Nadělá - automaticky tam nekoupí nic a napíše jim to aby měli zpětnou vazbu.. Když to udělají všichni tak se tyhle metody přestanou používat. Bohužel češi jsou národ ovcí, drtivá většina jen držkuje v hospodě ale stejně to tam koupí *zed* Podobně nekvalitní potraviny atakdále...

makk

Lumpárna to je, ale legální. Pokud tam teda mají napsáno, že je to cena bez DPH. Holt nezbývá, než se mít na pozoru. Jsou to obchodní triky, které začínají cenou 19,90.- a končí skrytými poplatky nebo třeba jsem i viděl Prazdroj za 20.-Kč, ovšem byla to cena za 1dl. Napsané to tam měli, tak jim nikdo nic nemůže.

asd1

Šmejdi nejsou žádní hlupáci, obvykle mají velice dobře ošéfováno aby jejich metody nebyly nelegální. A pokud nelegální, tak aby to spadlo na nějakýho bílýho koně na kterým si nic nevezmeš...

hodnocení

0x

Protože dodavatelské firmy mají také zákazníky, kteří jsou plátci DPH a ti, pokud nejsou koncovými zákazníky, si pak DPH odečtou.

Jistě, jenže ty reklamy nejsou většinou určeny pro podnikatele, ale právě pro obyčejné koncové spotřebitele. A slušný dodavatel často uvádí ceny obě. Bez, i s DPH. Každý si tak může vybrat, co je určené pro něj.

Prostě člověk si musí dávat pozor na každém kroku. Finta cen bez DPH je poměrně známá.

Mimochodem, už v roce 2023 navrhla STAN zvýšení DPH z 21 na 23%.

https://www.kurzy.cz/dph/zvyseni/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]