Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztratil jsem kamaráda?

Od: autiik odpovědí: 7 změna:

Ahoj chci se s vámi poradit.

Dva roky zpátky jsem se přestěhoval z jednoho města do druhého , od sebe to je necelých 22minut autem. Myslel jsem si , že se nic nebude měnit , s kamarády se budu normálně vídat , přeci jen to není taková vzdálenost , navíc do obou měst jsme jezdili často spolu. Jenže to co jsem si myslel se vytratilo jako pára nad hrncem. Jak čas letěl , přestali jsme se tolik vídat , snažil jsem se udržovat kontakt , psal jsem na venky , výlety , nákupy , prostě na vše co jsem dělali před mým přestěhováním. Ale kamarád už čím dál víc něco měl , uvědomuji si , že každý máme své koníčky , přítelkyně ale je potřeba mít jednou za čas aspon nějakou aktivitu s jiným člověkem. Čas plynul dál a kamarád se mi už přestal sám od sebe ozývat , když jsem mu psal , odpověděl mi po x hodinách , aktivity které jsme spolu dělali , dělá s někým jiným , když otevřeli restauraci u mojeho nového bydliště , ani mi nenapsal když tam jel. Co mám dělat , má smysl se znovu ozývat? Psát , nabízet a vymýšlet venky a nebo je čas začít hledat někoho jiného? I když mám přítelkyni , tak prostě potřebuji někoho , komu můžu radostně psát novinky , s kým si zapařím hry a nebo jen zajdeme na kolo. Mrzí mě to , když jsem se snažil rozproudit konverzaci , dostal jsem jako reakci smajlíka a celkově to není ono. Přitom nemám pocit že bych udělal něco špatně. Pak mne mrzí , když se dozvím co všechno dělali ostatní kámoši spolu a já o tom vlastně ani nedostal vědět.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Holt kamarádi přichází a odchází, to je život.
Jste v jiném městě, najděte si nové kamarády.

ltz
hodnocení

1x
Dělal jste vše, aby přátelstvi nejen fungovalo, ale i pokracovalo. Dělal jste vše co jste mohl, ale nemělo to moc účinek. Bylo to potom na něm, aby to nějak vracel, opětoval, ale sám vidíte, že z jeho strany není zajem. To člověk vycítí hned. To vypadá, že nemá smysl se mu dále podbízet. Asi se s tím budete muset nějak srovnat. Kamarád by měl zůstat pořád kamarádem a to on zřejmě není.

hodnocení

0x

Tak víte, že ten kamarád tam někde blízko je, ale už se nebudete stýkat. Možná, že má bližší vztah s přítelkyní, možná založili rodinu a to opravdu času není nazbyt.

Nechte vše v klidu, nepodbízejte se, nevyčítejte, neukončujte.

Za deset, dvacet let se mnohdy stará přítelství obnovují vlivem neočekávaných životních zvratů.

Samozřejmě, že nejlepší přátelé jsou z dětství, ale snad i v novém městě, zaměstnání najdete nová, jste tam dva roky, tak zkuste třeba při nějakém sportu v místě, prodejně her apod...

friends
hodnocení

0x
I to je život...zajedno některým lidem prostě na nás záleží míň, než nám na nich
a i když nemáme čas, pro ně si najdeme vždy aspoň se ozvat. Každý je jiný,žije jinak a občas nám ty výhybky přehodí každému jinak a jedeme jiným směrem a rozkoukavame se v tom svém.Berte to tak a najdete si nové kamarády nebo se vy ozvěte někomu s kým jste byl třeba méně než s ním.
Často se takoví vrací až se jim stane to stejné. Pak si vzpomenou a ozvou,což se může časem taky stát. otazka je spíš jak dobré bylo to kamarádství a dokážete pochopit ze se neozval a přijmout to.
Ted budte s těmi kdo vam vrací stejnou pozornost a hledejte nové. S lety se mění i okolností a potřeby každého z nás,něco končí aby nové přišlo buďte vděčný za ten čas kdy to bylo.OK ,jednou se sejdete a aspoň budete mit naco vzpomínat a probrat co se dělo časem kdy jste se neviděli a bude to mozna zajímavější nez kdyby to bylo teď nuceně a na sílu. Věnujte se sobě a přítelkyni ono I to je v dnesni době štěstí mit čas na sebe a na vztah a vůbec nějaký mít.

hodnocení

0x

Zdravím. Najděte si nové kamarády. Nemá smysl se vnucovat někomu, kdo o to nestojí. Neztrácejte čas s někým kdo o Vás přestal mít zájjem.

darsi
hodnocení

0x
Nevim sice kolik je Vam let.. ja mam deti, zvirata, zahradu - proste rodinu..a kamaradky mam 3. Vidame se zridkakdy. S jednou jsem se videla naposledy asi pred 6.lety. presto si o ni dovolim rict, ze je to moje velmi dobra kamaradka. S jinou se vidam pravidelne 2x rocne - v lete a v zime :) jakmile je vice starosti s rodinou, jdou pratele a zabava trochu do ustrani.. je to pochopitelne. Vsak neumirate...

hodnocení

0x

To, co popisujete, tak vypadá život. Je to o prioritách. Před přátelstvím plným akcí nastupují jiné svazky, jiné vztahy. Kamarád ustoupí přítelkyni, později dětem a rodině. Ty jsou v životě pro každého důležitější, než pařba s kámošem. Tobě to chybí, protože ještě jsi nenašel to, co by bylo pro tebe důležitější, než textovky a plky po telefonu. ;) Mám takovou kamarádku. Každá máme svůj život, ale když se potkáme, začneme mluvit přesně tam, kde jsme před rokem skončily. Vím, že kdybych potřebovala nebo naopak ona po mě, není síly, která by nás zastavila.

Dvě kamarádky: "Já toho svého asi zabiju, jak mi pije krev." druhá na to: A kam ho zahrabeme?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]