Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci se s vámi poradit.
Dva roky zpátky jsem se přestěhoval z jednoho města do druhého , od sebe to je necelých 22minut autem. Myslel jsem si , že se nic nebude měnit , s kamarády se budu normálně vídat , přeci jen to není taková vzdálenost , navíc do obou měst jsme jezdili často spolu. Jenže to co jsem si myslel se vytratilo jako pára nad hrncem. Jak čas letěl , přestali jsme se tolik vídat , snažil jsem se udržovat kontakt , psal jsem na venky , výlety , nákupy , prostě na vše co jsem dělali před mým přestěhováním. Ale kamarád už čím dál víc něco měl , uvědomuji si , že každý máme své koníčky , přítelkyně ale je potřeba mít jednou za čas aspon nějakou aktivitu s jiným člověkem. Čas plynul dál a kamarád se mi už přestal sám od sebe ozývat , když jsem mu psal , odpověděl mi po x hodinách , aktivity které jsme spolu dělali , dělá s někým jiným , když otevřeli restauraci u mojeho nového bydliště , ani mi nenapsal když tam jel. Co mám dělat , má smysl se znovu ozývat? Psát , nabízet a vymýšlet venky a nebo je čas začít hledat někoho jiného? I když mám přítelkyni , tak prostě potřebuji někoho , komu můžu radostně psát novinky , s kým si zapařím hry a nebo jen zajdeme na kolo. Mrzí mě to , když jsem se snažil rozproudit konverzaci , dostal jsem jako reakci smajlíka a celkově to není ono. Přitom nemám pocit že bych udělal něco špatně. Pak mne mrzí , když se dozvím co všechno dělali ostatní kámoši spolu a já o tom vlastně ani nedostal vědět.
Tak víte, že ten kamarád tam někde blízko je, ale už se nebudete stýkat. Možná, že má bližší vztah s přítelkyní, možná založili rodinu a to opravdu času není nazbyt.
Nechte vše v klidu, nepodbízejte se, nevyčítejte, neukončujte.
Za deset, dvacet let se mnohdy stará přítelství obnovují vlivem neočekávaných životních zvratů.
Samozřejmě, že nejlepší přátelé jsou z dětství, ale snad i v novém městě, zaměstnání najdete nová, jste tam dva roky, tak zkuste třeba při nějakém sportu v místě, prodejně her apod...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.