Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste řešili situaci s pozemkem?

Od: jandova odpovědí: 6 změna:

Mám pozemek, který je v územním plánu jako stavební, ale je bez přístupové cesty. Obec má v územním plánu záměr postavit kolem silnici. Ale už je to více než 10 let pouhý záměr a stále se nic neděje. Zatím je k pozemku přístup pouze přes obecní pole, které je pronajato zemědělcům a kde by v budoucnu měla být ta silnice. Chtěli bychom tam stavět, ale nevíme jak to řešit. Mé obavy plynou z toho, že mi někdo řekl, že to může obec prodat developerům a ty po mě můžou chtít nějaké nehorázné částky za to, že tam zavedou sítě. Nevíte jestli je to možné? Jak byste to řešili vy? Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Bez příjezdové cesty k pozemku nedostanete stavební povolení. Podmínky zjistěte na stavebním úřádu.
km

tak myslim, že tohleto si tazatel uvědomuje a že se na to neptá ;)

id

km- nechte info posoudit tazatelku. Píše, že chce stavět a bez st. úřadu se neobejde a přesné informace může dosáhnout jedině tam.

km
hodnocení

0x

1/ nejste v právu jakoliv toho docílit
2/ jediná šance je ovlivňovat (legální cestou) osoby, které mají možnost do toho nějak zasáhnout, tzn. zastupitelstvo obce (říká se tomu lobbing). chodit často na obec a prezentovat své přání. také můžete navrhnout, že tu silnici zaplatíte vy, :-D nebo její část, pak půjde vše rychleji. *smich*
3/ ano, developer (pokud zbuduje cestu, kterou byste se pak mohl dostávat na svůj pozemek) po vás může chtít úplatu nebo nájem, je to logické a v podstatě spravedlivé

km

a jak bych to řešil já? neznám přesnou vaší situaci, ale pokud by to bylo schůdné, tak bod 2 výše a nebo, pokud bych stavěl pro sebe/svou rodinu a chtěl bych si bydlení v domku užít co nejdřív ve svým životě, hledal bych jiný stavební pozemek

asd1
hodnocení

0x
Ano snadno můžeš být vydiratelny..
Snažil bych se to pole koupit nebo aspoň pronajmout...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]