Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak byste řešili situaci s pozemkem?

Od: jandova odpovědí: 4 změna:

Mám pozemek, který je v územním plánu jako stavební, ale je bez přístupové cesty. Obec má v územním plánu záměr postavit kolem silnici. Ale už je to více než 10 let pouhý záměr a stále se nic neděje. Zatím je k pozemku přístup pouze přes obecní pole, které je pronajato zemědělcům a kde by v budoucnu měla být ta silnice. Chtěli bychom tam stavět, ale nevíme jak to řešit. Mé obavy plynou z toho, že mi někdo řekl, že to může obec prodat developerům a ty po mě můžou chtít nějaké nehorázné částky za to, že tam zavedou sítě. Nevíte jestli je to možné? Jak byste to řešili vy? Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Bez příjezdové cesty k pozemku nedostanete stavební povolení. Podmínky zjistěte na stavebním úřádu.
km

tak myslim, že tohleto si tazatel uvědomuje a že se na to neptá ;)

km
hodnocení

0x

1/ nejste v právu jakoliv toho docílit
2/ jediná šance je ovlivňovat (legální cestou) osoby, které mají možnost do toho nějak zasáhnout, tzn. zastupitelstvo obce (říká se tomu lobbing). chodit často na obec a prezentovat své přání. také můžete navrhnout, že tu silnici zaplatíte vy, :-D nebo její část, pak půjde vše rychleji. *smich*
3/ ano, developer (pokud zbuduje cestu, kterou byste se pak mohl dostávat na svůj pozemek) po vás může chtít úplatu nebo nájem, je to logické a v podstatě spravedlivé

km

a jak bych to řešil já? neznám přesnou vaší situaci, ale pokud by to bylo schůdné, tak bod 2 výše a nebo, pokud bych stavěl pro sebe/svou rodinu a chtěl bych si bydlení v domku užít co nejdřív ve svým životě, hledal bych jiný stavební pozemek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]