Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování v nemocnici

Od: klucka odpovědí: 19 změna:
Slyšela jsem že nyní je prudký nárůst covidu a přišla nová očkovací dávka Comirnaty LP.8.1.a je doporučeno očkování pro lidi s oslabením imunity. Když mám 4 předchozí očkovací dávky mRNA od Pfizeru tak je to nová vakcína nezávislá na těch předchozích nebo posilující 5.booster?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To není žádná posilující dávka na starý klon viru, ale nová vakcína na současný klon. To původní očkování Vám proti novému klonu moc nepomůže.

Já se očkovat nedám, protože mi právě covid ustupuje, takže snad budu mít na nějaký čas protilátek dost. :-P

hodnocení

3x

Proti chřipce se nechávám očkovat každý rok, ona stejně za rok přijde s další variantou, kterou taky mít nechci.

Proti covidu se taky nechám očkovat, jakmile mi to doktor nabídne, ten mutuje přinejmenším stejně rychle. (Mutuje covid, nikoli doktor.)

Covid a chřipka, snad to stihnu příští týden.

Každý si rozhodne sám.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, záleží na době, kdy jste měla ta čtyři očkování, ale spíše už jejich působení v těle vyprchalo (pokud to bylo to očkování v době největší nemocnosti na covid). Nyní to bude samostatná dávka přizpůsobená novému kmeni covidu (o posilovací dávce na minulé očkování jsem nic nezaznamenal). Na to, že je to zbytečné, nedejte - minimálně to zmírní následky nemoci. Zdravím!

doplněno 24.09.25 10:05:

Poznámka - asi by bylo lepší odpovídat na dotaz přesněji, což není tak složité, než jen vkládat "plky".

hodnocení

2x

Také jsem včera četl článek o prudkém nárůstu covidu informující o dodávce 700 000 vakcín a propagující vakcinaci. Ano, jako nyní každý podzim narůstá počet onemocnění covidem. Ta čísla zpravidla nepřímo úměrně odpovídají průměrným denní teplotám a letos jsou nižší než loni.
Zde jsou oficiální statistiky, u grafů lze přepnout na roční zobrazení:
onemocneni-aktualne.mzcr./...
Samozřejmě, je nyní už naštěstí na zvážení každého, jestli a kdy se nechá očkovat.

hodnocení

1x

Nevím, ale očkovt se nedám, protože očkování jsem měla a Covid, ta mrcha, stejně přišel *alene*

To očkování tehdy nemělo zabránit nákaze, ale výrazně zmírnit průběh nemoci. A pokud můžu soudit z vlastní zkušenosti, tak to fungovalo.

covidvsude
Omyl, s tim se prislo az o hodne pozdeji. V dobe, kdy se lidi delili na dve kategorie se oficialne rikalo, ze ockovani zabrani nemoci. Proto byli neockovani diskriminovani.
km

covidvsude: to přece nevylučuje to, co píše magdon

Očkování nikdy nezabrání Covidu, jen pro některé má po očkování lehčí průběh. Pamatuji si, že odborníci vždy říkali, že Covid dostane i očkovaný, ale bude lehký průběh. Laici toho sdělí mnohem více.

Dneska jsem vyrazil na očkování ale bylo již pozdě. Bylo obsazeno.

hodnocení

1x

Myslím, že pokud opravdu přijde silná epidemie, tak nás většina vychcípá, protože víra v očkování skončila a málokdo /pokud není velký posera/ se očkovat nechá. A to pak bude frkot.

neockujuse
hodnocení

1x

Co člověk to názor.

Ale jedna věc k zamyšlení.Vy si myslíte že se najednou všichni ve světě semkli aby nás zachránili zázračným očkováním? To jako vážně že se shodli na jediné věci ve jménu dobra lidstva? Opravdu si někdo myslí že nás chtějí zachránit?

Myslete si co chcete ale já už těm šupákům nevěřim ani slovo. Žádnou srágoru do sebe za žádnou cenu nedám, pokusnýho králíka ať si dělá kdo chce dobrovolně.

Kovid sem měl třikrát a z toho jednou se projevoval rýmou, jinak jenom pozitivní PCR...

Proč taková ostrá slova? Nemusíte nás nutit nebo přesvědčovat. Všichni jsme z tohoto světa a věřte, většina z nás šupáci nejsou. Není třeba urážet, zvláště, když nezdůvodníte a neadresujete.

neockujuse

Já se omlouvám, ale šupáci sou ti kdo nám ty vakcíny nutí. A za druhé - nic vám nevnucuji, nýbrž předkládám k zamyšlení. Bohužel to jak sem byl diskriminován jako neočkovaný a troufalec co nenosí roušky si budu pamatovat až do konce života.

Roušky = nesmysl - oni to věděli a přesto nás to nutili nosit na tlamě. Očkování = nevěděli jestli funguje - přesto nás nutili si to píchnout.

Bohužel stále se najdou jedinci co bezvýhradně věří těm co nám dnes a denně lžou - viz dozimetr, fijala atd ...

"Myslete si co chcete ale já"

to je dobře, že si můžu myslet co chci, ale ještě lepší je sdělit, co si myslím.

Jelikož odborníkům věřím, nemusím jim nijak nadávat a urážet. Ani nedělám nikomu pokusného králíkay. Takže se nechám očkovat a Vy si klidně dělejte co chcete. A nemusím Vás kvůli jinému názoru urážet.

Páč jsem měl okolo sebe několik lidí, kteří zeměřeli, nebo těžce utekli hrobníkovi z lopaty.

abdul

A byli očkováni?

Jedna ano, u sousedů to netuším.

ben®

neockujuse + abdul - myslím, že brečíte sice dobře, ale na špatném hrobě, protože jste vůbec nezmínil známá "covidová" jména jako Vojtěch, Hamáček a Babiš (ti po Vás chtěli tu roušku).

smode2
hodnocení

0x

Nejedná se o žádný booster, ale o staronovou vylepšenou novinku, která se očkuje samostatně. Prakticky nejlepší a nejmodernější očkování - vrchol technologie a ochrany současnosti. Jen pozor, počet vakcín je, jak víte, omezen a mají o ně zájem kromě fanatických očkovačů i mnozí antivaxeři. V neposlední řadě také normální lidé:)navíc přeočkování, jak samo ministerstvo uvádí, chrání " před hospitalizací nebo před úmrtím"*smich* Více zde: mzd.gov.cz/... Takže si na tečičku pospěšte:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]