Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dpč a pojisteni

Od: nora odpovědí: 1 změna:
Pracuji na hlavní pracovní poměr, mesic jsem jinde pracovala na Dpc, kde jsem vydělala 2000 kc a poté skončila.
Jestli jsem dobře pochopila předpisy, tak kvuli tomu výdělku na dpc nemusím odvádět zdr a sociální ani dělat přiznání daní. U dpc mi daně strhli, růžový papír jsem podepsala u zaměstnavatele na Hpp.
Poradi mi někdo, děkuji moc

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestliže Vaše DPČ byla tzv. zaměstnáním malého rozsahu, pojistné na SP se neodvede vzhledem k tomu, že jste nedosáhla rozhodného příjmu. Pokud mzdová ví, co dělá, tak to máte dobře.

Pojistné na ZP se neodvádí, pokud hrubá odměna z dohody nedosáhla 4.500 Kč. Zdravotní pojištění je však povinné a musí být u Vašeho rodného čísla provedena měsíčně platba alespoň z minimální mzdy. Předpokládám, že je to vyřešeno u Vašeho HPP, jinak byste se musela na své ZP přihlásit na ten měséc jako samoplátce a pojistné uhradit.

Strhli Vám srážkovou daň, je to daň konečná a nevstupuje do ročního zúčtování daně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]