Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sovětské (ne)válečné, drama, psychol., filmy z 80.let či starší

Od: kaj odpovědí: 8 změna:

Zdravim. Náhodou jsem zhlédl film Událost ve čtverci 36-80. Nebylo to až tak špatný a rád bych si zase dal klidně i nějakou tu dobrou masírku zase z té druhé strany... (pamatuji nějaký US film? kdy torpédoborec naháněl US ponorku a skončilo to 3 .světovou..) Měl by někdo typ na nějaké dobré válečné sovětské filmy, nebo klidně i sovětské filmy, co jsou zajímavé.. Ze života z 80let a starší. Něco jako třeba u nás Marcela..(to byl tedy dokument), nebo nějaký psychologický film, drama (spíše ale ne dokument, ale taky by nevadilo).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na učňáku jsme byli povinně v kině na filmu - A jitra jsou zde tichá (1972).

Děj si už nepamatuji, ale utkvěl mi v hlavě název.

A vidím, že na YT jej lze dohledat.

Remake z roku 2015 taky stojí za zhlédnutí.

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, pokud to nemusí být film jenom z války a máte na to čas, tak film Bílý Bim, Černé Ucho je prý moc hezký a dojemný (neviděl jsem ho, nerad u filmů o psech brečím a tady prý závěr porazí i chlapa). Zdravím!
csfd.cz/...
doplněno 24.09.25 09:33:

kaj - nesmíme tady zapomenout na rozsáhlou sérii sovětských válečných filmů pod názvem Osvobození. Je jich "hafo"(najdete je všechny na ČSFD) a pojednávají o tom, jak si SSSR ideálně/ideově představovalo 2. světovou válku a její konec.

jir
hodnocení

0x
Mně se líbilo "Jdi a dívej se". Zachycuje vyhlazování vesnic v Bělorusku po německé invazi v roce 1941, partyzánský boj a kolaboraci místních obyvatel. Hrdinou je dospívající kluk, který se z nevinného dítěte stane zkušeným, ale psychicky zničeným vojákem.
doplněno 22.09.25 08:59: Ještě si vybavují film "Leviathan". Je to o životě na vesnici, kdy chlap podezírá svoji ženu z nevěry a zabije ji. Je to z novější doby, ale furt je tam vidět chudoba, korupce a beznaděj života na ruském venkově.
jajo
presne ako na Slovensku tie posledné vety. Ziaľ.

hodnocení

0x

Dobrej je taky "Gruz 200", s tou holkou jak musela být v místnosti s mrtvolama vojáků z Afghánistánu.

fik
hodnocení

0x
9. rota (invaze SSSR do Afghánistánu)
"Nejhnusnější zkurvená mina. Naše. Duši takovou nemají. Sami sejeme, sami se vyhazujeme do vzduchu. Šlápneš, nohu ti to utrhne po kotník."
Edit: pardon, je o hodně mladší (2005)

baruba
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]