Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Splacení půjčky po pár dnech

Od: pujcka odpovědí: 7 změna:
Chtěl bych se zeptat, pokud si u banky půjčím (dejme tomu třeba 600-700tis.) a půjčku následně během dejme tomu 7-10 dní kompletně splatím (svým způsobem odstup od smlouvy během prvních 14 dní), bude to mít do budoucna nějaký negativní vliv na mou bankovní kreditibilitu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bankercnb
hodnocení

0x
To by musela být půjčka s postupným úrokem že by jsi vrátil jistinu a pár tisíc. Banka je vždy ráda když vydělá dříve když máš na to vrátit i úrok. Ne vždy jde všude odstoupit u smlouvy pokud tam máš osobní účet. Pokud si vezmeš nebankovku a jenom půjčka a vrátíš do 14 dní, mají tam většinou ujednání že vracíš v tomto případě něco navíc. Bonitu ti to nijak nepoškodí ani registry kde máš všechny žádosti a úvěry atd samozřejmě kdyby jsi to splatil normálně tak budeš mít vždy lepší skóre. Aby se ti to zhoršilo musel by jsi být v prodlení a neplatit
pujcka

Půjčkou s postupným úrokem myslíte ty s opakovaným čerpáním, revolvingový úvěr? Ne, já myslím klasickou bezúčelovou půjčku v bance. Nebankovní brát nechci, tam by člověk musel dokládat příjem a to by čerpání zdrželo o několik dní. U bankovních s předschváleným limitem to mám na účtu ten samý den, nejpozději ten následující a rychlost půjčky je to co potřebuji.

Mám totiž někde v hlavě, že jsem někdy v minulosti četl nebo slyšel, že v případě takto rychlého splácení půjčky klesá bonita, protože banka má pak takového klienta zaškatulkovaného mezi těmi, na kterých moc nevydělá... Výpočet bonity samozřejmě žádná banka nezveřejňuje, takže je to z mé strany jen spekulace.

jirkaqwe
hodnocení

0x
Vypadá to, že asi chcete spekulovat nebo Vám někdo poradil nějakou investici.

hodnocení

0x
Předčasné splacení má své podmínky a poplatky. Vaši otázku bych přirovnal k situaci, kdy si zaplatíte autobusovou jízdenku z Brna do Prahy, vyskočíte za jízdy v Brně - Bohunicích a budete požadovat vrácení poměrné části, protože takto vás to vyjde levněji, než MHD jízdenka do Bohunic.
pujcka

Řeším snad někde v otázce nákladovost této transakce? Neřeším.

A jen tak mimochodem, většina bank má předčasné splacení zcela zdarma (resp. zatím jsem nikdy neřešil úvěr u banky, která by si za to nechala platit) a platí se pak jen úrok za dobu poskytnutí půjčky. Některé banky navíc jako bonus při ukončení smlouvy a splacení úvěru do 30 až 90 dnů odpustí úrok úplně.

hhh
hodnocení

0x

Nebude, ale ohlídejte si podmínky splácení...

pujcka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]