Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč ve fabrikách jsou cizinci jen z určitých zemí

Od: janik odpovědí: 5 změna:
Jsem zatím ještě školou povinný, ale není mne jasné co říká moje mamka která pracuje ve fabrice. Máme tu složení pracovní síly lidí z Ukrajiny, Polska, Rumunska nebo Mongolska. Proč tam nejsou pracovníci z Německa, Rakouska, Dánska, Holandska,Belgie,Lucemburska,Švýcarska,Anglie atd?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

12x

Protože ti co tam dle tvého výpisu nejsou...ti mají ve stejné fabrice u nich doma 4x větší plat...kdežto ti...co v té fabice jsou...ho mají doma 2x menší...

gj
hodnocení

6x
Protože maminka pracuje někde ve fabrice a nepracuje na nějakém vysoce specializovaném vědeckém nebo vývojovém pracovišti. Tam by to bylo spíše složením z té druhé skupiny cizinců.

vernon
hodnocení

5x
Co by tady dělali dělníci z mnohonásobně bohatších zemí, když by u nich doma dostali třeba pětinásobně větší mzdu?
Jediní cizinci pracující v Česku, jsou manažeři a vedoucí pracovníci cizích společností, mající u nás montovny a mezisklady. Ty platí jejich mateřské firmy.

hodnocení

3x

Milý pane, chlapče, milá paní, slečno. (podle toho, jak se dneska cítíš.)

Protože Vámi, Tebou uváděné národnosti chtějí pracovat doma.

jir
hodnocení

2x
A až dosáhneme toho, že za stejnou práci tady bude stejný plat jako v Německu, tak se všechny ty cizí firmy seberou a přesunou výrobu do zemí, kde lidi nebudou chtít tolik peněz. Na vedoucích pozicích budou ale mít právě svoje vlastní pracovníky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]