Proč ve fabrikách jsou cizinci jen z určitých zemí
Od:janikodpovědí:5změna:
Jsem zatím ještě školou povinný, ale není mne jasné co říká moje mamka která pracuje ve fabrice. Máme tu složení pracovní síly lidí z Ukrajiny, Polska, Rumunska nebo Mongolska. Proč tam nejsou pracovníci z Německa, Rakouska, Dánska, Holandska,Belgie,Lucemburska,Švýcarska,Anglie atd?
Protože ti co tam dle tvého výpisu nejsou...ti mají ve stejné fabrice u nich doma 4x větší plat...kdežto ti...co v té fabice jsou...ho mají doma 2x menší...
Protože maminka pracuje někde ve fabrice a nepracuje na nějakém vysoce specializovaném vědeckém nebo vývojovém pracovišti. Tam by to bylo spíše složením z té druhé skupiny cizinců.
Co by tady dělali dělníci z mnohonásobně bohatších zemí, když by u nich doma dostali třeba pětinásobně větší mzdu? Jediní cizinci pracující v Česku, jsou manažeři a vedoucí pracovníci cizích společností, mající u nás montovny a mezisklady. Ty platí jejich mateřské firmy.
A až dosáhneme toho, že za stejnou práci tady bude stejný plat jako v Německu, tak se všechny ty cizí firmy seberou a přesunou výrobu do zemí, kde lidi nebudou chtít tolik peněz. Na vedoucích pozicích budou ale mít právě svoje vlastní pracovníky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.