Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšetření dítěte u doktora a přítomnost nerodinného příslušníka

Od: rozvedenej odpovědí: 4 změna:

Vážení rádci,

chtěl bych se Vás zeptat, jak je to podle práva v této situaci.

Jsem po rozvodu a mám syna, ve střídavé péči, který musí chodit na pravidelné vyšetření k doktorovi. Někdy to termínově vyjde když je u mě, jindy když je u ex. Vzhledem k tomu, že se jedná o relativně do budoucna závažné onemocnění, tak chci být u každého vyšetření, i když je u ex. Bohužel domluva s ex není zrovna na dobré úrovni. A teď otázky:

1. pokud je syn u ex, tak předpokládám, že mám právo u vyšetření být a nemůže mě odtamtud vykázat s tím, že je teď u ní. Je to tak? To se ptám spíš pro jistotu.

2. zároveň s ní všude chodí její milenec, se kterým se na rovinu vůbec nemusím. Můžu ho já vykázat z vyšetření s tím, že není rodinný příslušník a tak nemá právo tam být? Resp. může tam být pouze v případě, že s tím souhlasí oba rodiče a ne jen jeden? Počítám, že to bude nějak souviset s informacemi o zdravotním stavu, ale potřeboval bych vědět, čím případně argumentovat. AI mi k tomu řekla že s tím musí souhlasit oba a nestačí souhlas jen jednoho (ex), ale konkrétní citace zákona mi nedala..

Předem díky za všechny rady, podněty.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Přítomnost u vyšetření určitě máte, ať je váš týden nebo ne. Také máte právo dostat kopii písemné zprávy. *mir*Já si myslím, že když budete u vyšetření ač není váš týden, měl byste mlčet a ignorovat všechny provokace ze strany partnerky a jejího druha. Měl byste mluvit co nejméně, raději vůbec. Když už vůbec pro nic jiného, tak nestrerovat dítě hádkami a scénami. Už tak to pro něho musí být peklem. A věřte, vrátí se to vám všem dospělým. *alene* To vám radí kantorka na výslužbě, která zažila několik dětí a jejich tichých stížností a svěřoání.

hodnocení

1x

Přestaňte se zajímat o partnera své ex a bude vám líp. Pokud se nedokážete vzájemně domluvit, držte se toho, co stanovil soud a choďte s dítětem k lékaři ve svém týdnu a nepleťte se ex pod nohy v jejím týdnu. Pokud budete schopný se domluvit, tak asi není problém, abyste s nimi k lékaři chodil i vy. Informace může lékař podat i naprosto cizímu člověku, pokud s tím zákonný zástupce souhlasí, uvede ho v souhlasu, předá mu heslo pro telefonické podávání iformací, napíše plnou moc nebo já nevím, jaké ještě možnosti pro podávání informací může ambulance mít. Vaše ex je stejný zákonný zástupce, jako vy, takže pokud ona takový souhlas dá, tak vy ho sice můžete zrušit, ale ona ho může zase obnovit. Budete u lékařů oblíbená rodina. U běžného vyšetření/ošetření není potřeba souhlasu obou rodičů, pokud se však rodiče v ordinaci vzájemně porafají, může být, že lékař pacienta nevyšetří a vyzve rodiče, aby se objednali, až se vzájemně shodnou na dalším postupu. MMCH pokud se opravdu jedná o potenciálně závažné onemocnění, měl byste být rád, že se nový partner exky o dítě zajímá a k lékaři s ním dochází. Protože to bude i on, kdo se na péči o něj bude podílet, tak není na škodu, aby měl informace.

km
hodnocení

0x

přítomnost milence neřešte, vždyť to ničemu nepřekáží. chápu, je vám jeho přítomnost nepříjemná, ale jinak to nevadí.

pb®
hodnocení

0x
Vaše ex je matka vašeho společného dítěte, jistě se o něj řádně postará.
A vy se uklidněte a pro dobro všech se s rozchodem smiřte. Mojí sestry ex se nesmířil, 10let jí odchod zazlíval, dělal problémy, manipuloval syna, zakazoval mu být sám v přítomnosti sestřina manžela... Tak dlouho nenáviděl, tak dlouho se užíral, až ho teď užírá rakovina. Tyhle hnusné nemoci si totiž člověk přivolá stresem nebo vlastní nespokojeností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]