Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vřed na žlábku

Od: vodnik odpovědí: 5 změna:

Jednou za čas se mi stane taková věc, že sedím na židli(možná tvrdší) a když naklápím /prohýbám zadek a bod styku s židlí se posunuje k konci páteře, tak něco trochu zabolí orientačně 3cm pod posledním obratlem. Lehce, asi jako když bych si mačkal místo , do kterého jsem se řízl nebo stínka nebo mi kolíčkem seštípnul kůži. Pak zjistím že mi tam asi něco prasklo, protože se nahmatám něco jako čirou tekutinu, jako když se tvoří na odřenině( jantar/smůla/ budoucí strup).

Není to vždy ,spíš zřídka . druhý den na to zapomenu. Ale furt na stejném místě. Je to něco nebezpečného? Nijak to neomezuje, co je to . na nijaké kožní problémy netrpím

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borovice
hodnocení

2x

A nevzpomenete si na to třeba při osobní hygieně? Vizuální kontrola by jistě pomohla k rozluštění praskající opakující se záhady.

nov
hodnocení

0x

S největší pravděpodobností jde o tzv. furunkl.

hodnocení

0x

Tipovala bych puchýř vzniklý otlakem/třením. Jen místo na patě je "na žlábku". Zkuste dát na židli třeba polštářek, abyste změnil polohu při sezení.

hodnocení

0x

(absces, nežit, furunkl)

Pokud se Vám tento problém vrací, jděte k lékaři stačí obvodní, nebo se mu o tomto problému zmínit při nějaké preventivní kontrole. Není to zas až tak zanedbatelné onemocnění. Určitě to řešte.

Lékař zkontroluje, nasadí možná i antibiotika, případně pošle na chirurgii vyříznout. (Ložisko může být hluboko)

Příčina může být bakteriální infekce.

medi
hodnocení

0x

Může být i cysta a to už se samo nezhojí a klidně se to i horší, když máte přidružené další zdravotní potíže. Třeba se špatnou imunitou. Pak se to rozjede...

wikiskripta.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]