Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde, nebo jak si vydělat ve školním roce?

Od: as odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je mi 16 let, chodím na střední školu a o letních prázdninách vždy chodím na brigádu, kde si vydělám pár korun. O prázdninách, kdy mám čas v podstatě celý den to je bez problémů, ve školním roce, kdy mám čas jen zhruba od 16:00 do 20:00 hodin je to ale již horší... Chci se tudíž zeptat, zda někdo nemáte nějak typ, kde (nebo jak) bych si mohl alespoň trochu vydělat? Na typu práce nesejde, důležité je jen to, abych to stihal. Zatím jsem nic pochopitelně nenašel...

PS: Omlouvám se za zvláštní umístění mého dotazu, vhodnějšího rubriku jsem zde bohužel nenašel...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste se podívat na brigády typu úklidové služby, pomoc třeba ve skladu, popřípadě třídírně balíků/zásilek (Česká pošta, DPD, PPL, ...) nebo doplňování zboží v obchodech.

Pro občasné, nárazové přivýdělky, je pak možnost ještě vyplňování různých dotazníků online nebo na ulici. Např. přes agentury Ipsos, Stenmark, MarketVision, SC&C. Bývá to pěkně placené ale jde spíše o nárazové přivýdělky. Práce bývá různá - emaily, telefonické oslovení, osobní návštěvy a to jak pro vyplňování dotazníků, tak mystery nákupy/návštěvy.

Zkuste se ještě podívát na možnosti brigády v nějakém typu fastfoodu. Tam jsem taky občas viděl mlaďochy, kteří nabírali objednávky v drive-in nebo pomáhali v kuchyni.

hodnocení

0x

Začni s doučováním - můžeš i online.

hodnocení

0x

Záleží odkud jste? Já jsem kdysi chodívala přes "studentservis"uklízet po škole po malířích, mytí oken ve školách, odklízení sutě, úklid tříd po bouracích pracích atd. Určitě něco podobného existuje i dnes pro studenty...

Když si člověk chce vydělat, musí hledat.. ale určitě se dá najít..

Zkusmo jsem zadala víkendové brigády pro studenty a vyjelo např. tohle v McDonaldu, kde je možnost pracovat i v týdnu Dlouhodobá brigád/...

mll
hodnocení

0x

Jen abyste při tom stíhal i školu (učení, domácí úkoly). Na střední to nebylo až tak běžné. Uučitelé se trumfovali, kdo má víc vedlejšáků (jak dobře je stát platí, že si musí přivydělávat), náš třídní jich měl asi 7, nějaká učitelka dělal třeba průvodnkyni na zámku a podobně, ale mezi námi žáky se to tehdy tak nenosilo, škola byla přecejenom docela náročná. Pokud vím, tak třeba jeden osazoval plošné spoje.

Na vysoké to bylo jiné, kromě nějaké té práce v oboru to byly takové ty klasické, jako pokladní v Delvitě nebo nějaké přerovnávání zboží. Přišlo mi tehdy docela kuriózní, když jeden říkal, že dělá revizora, že to je svěle flexibilní práce, že si to odbyde cestou do a ze školy případně o přestávkách (na vysoké jsou občas i několikahodinové díry v rozvrhu), nevím jak to fungovalo, jestli dostával nějaký seznam linek, které má zrevozorovat nabo jak. Ale to je povolání až od 18 nebo možná víc, takže fakt až na vysoké. Já teda jsem byl rád, že stíhám školu aspoň tak, abych procházel, takže jsem na nějakou brigádu neměl ani pomyšlení (počínaje nástupem na průmyslovku až do obhajoby na vysoké se veškerý můj život zastavil, brigády jsem dělal akorát o prázdninách).

makk
hodnocení

0x

Je možné si přivydělávat ve stáncích s občerstvením. Na hokeji, na výstavách, na koncertech... Není to žádná pohodička, ale nebý vá to špatně placené a hlavně lidé vám dávají dýška.

hodnocení

0x

Napadlo mě též doučování (odpoledne, večer?, víkendy). Ale to již někdo tady zmínil. Pokud budete mít trpělivost. Chce to samozřejmě vyzkoušet, jestli máte dar vysvětlovat látku (vše se dá naučit, i to učitelství) a jakého seženete žáčka, jestli bude trošku chňápat.

Jinak bez nějakých zkušeností lze najít brigádu na doplňování zboží. I třeba jen od pátku odpoledne a o víkendu.

V Praze firma CreditCzech. Zdají se mi u ní dobré hodinové výdělky.

creditczech.cz/...

hodnocení

0x

Na webu Fajn-brigady.cz se každý den objevuje nabídka nových brigád, zkus se tam podívat a až to rozklikneš, tak čti až dolů a můžeš si to nechat zdarma posílat mailem.

hodnocení

0x

Vždy záleží na tom co umíš a co jsi ochoten dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]