Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Všechno se mi hroutí - vrátit se domů?

Od: pavlinuska* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

Přestěhovala jsem se s přítelem po 3 letém vztahu do společného bytu a odešla od rodičů. Vzala jsem si půjčku na rekonstrukci bytu. Našla jsem si práci a nyní jsem na tom asi náslodovně...Z práce mě vyhodí co nevidět, protože firma krachuje, přítel mi neustále říká, jak je náš vztah na prd, že chce pauzu, že ho nepřitahuji a jsem mu ukradená. Co dělat...Vrátit se k rodičům už nechci...Nechtěla bych vypapdat s prominutím jako idiot, když mi tatínek říkal, že je to partner na dvě věci. Ale přiznejme si...láska...Zatím se se mnou ještě nerozešel, protože sám nemá kam jít. Ale mě ubíjí pocit, že je se mnou jen kvůli zvyku a z lítosti. Netuším, jak svou situaci řešit a co když nenajdu práci. Po celkové rekonstrukci bytu, která mě stála přes 100.tis...se stěhovat k rodičům a dávat vše opět do původního stavu (protože se jedná o pronájem). A co přítel nedokáže mi říct konec. Popravdě nejsem si jistá jestli se potom nezhroutím a to mě čeká maturitní zkouška a nervy mám napochodu. Nemáte prosíím někdo nějaké řešení.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tchyne*
hodnocení

5x

Rozdelte si problem na mensi casti. Jedna vec je rozchod s pritelem, kdy udelat si ve vztahu jasno nemusi znamenat okamzite vystehovani z bytu. Dalsi vec jsou majetkove otazky - co po odchodu ze spolecneho bytu pripadne Vam a ceho se vzdate. A dalsi vec je, kde budete bydlet. Pokud nenajdete jine reseni, jit k rodicum na nejakou dobu neni tak zle. Maji vas radi a jejich vychovne reci se daji prestat, kdyz tim clovek ziska strechu nad hlavou. Prohrat bitvu neznamena prohrat valku a zivot je plny krasnych veci - a chlapi jsou jen jedna z nich.

janourecek*
hodnocení

4x

a stojí vám za to být s přítelem který vás takhle ponižuje tím že že ho nepřitahujete, že jste mu ukradená atd? Na světě je takových chlapů... jen vybírat... vím... lásce se poručit nedá ale zase je lepší ukončit trápení dřív než se trápit dlouho a pak by to třeba taky tak dopadlo... určitě najdete přítele který s vámi bude rád a bude si vaší lásky vážit. S prací je to na nic :( je těžké ted sehnat práci a vy studujete a přitom chodíte do práce? Hlavně pevné nervy a přeji vám at se rozhodnete správně

lok*

když tě říká takové věci,že ho nepřitahuješ,tak pust blbečka k vodě.Nemá to budoucnost.Najdeš lepšího,chce to jen čas.Pamatuj,že hlavní je zdraví,všechno ostatní je vedlejší a bude líp.Radši se uč,at uděláš zkoušky.Když je neuděláš,svět se nezboří.Když nejde o život,jde o ho...

janourecek*

přesně tak když nejde o život jde o ho..., takovejch chlapů ještě bude

riky99*
hodnocení

4x

jednou si dole jednou nahoře... a vy teď právě dole a proto zákonitě půjde vše dobrou cestou .Na letošní svátky se vykašlete a učte se na maturitu a pak určitě najdete nové zaměstnání a taky nového chlapa a začnete nový lepší život. Pouštějte si zatím romantické filmy a veřte v lepší zítřek. Za rok oslavíte svátky s jiným partnerem a třeba i jinde.Teď už jste si vybrala všechnu smůlu a určitě půjde všechno líp*slunce*.

hodnocení

2x

pavlinuska, chce to klid. Prostě se chvíli nedaří. To zase přejde. Nemůže být stále posvícení. Něco takového jsme už zažili všichni.*uf* Vy moc dobře víte, co máte udělat a dokonce, jak to máte udělat. Ale ještě jste k tomu nedozrála, nedoplakala jste se tam. Až dozrajete, začnete se bránit. A uvědomíte si, že to co musíte udělat, musíte udělat velice rychle, razantně a naprosto odhodlaně, beze strachu. Uvědomíte si, že to co jste vložila do vztahu a potažmo do bytu, musíte dostat zpět, abyste nebyla za úplného pitomce.*bum*Přestat se bát, že zůstanete sama, bez chlapa, bez prostředků. To je na vaši situaci nejsnadnější. Práci, bydlení a chlapa najdete, jako tolik mladých. Najdete bydlení, pokud si neprosadíte to, které jste si už zaplatila. *hej*Nic se zas až tak neděje. Je to jen další zkušenost, další kapitola v životě, na kterou budete vzpomínat, jako my všichni. ;) Rodiče asi budete chvilku poslouchat jak mají řeči, ale jsou jediní, kteří vá budou milovat bez podmínek. A dokažte jim, že se umíte postavit na vlastní nohy. A vezměte jim vítr z plachet a řečí tím, že jim řeknete, že měli pravdu, že "on" byl fakt idiot. ;)Moc vám přeji, ať to všechno přežijete s co nejmenšími újmami a o to rázněji vykročíte k dalšímu, krásnějšímu životu. *placni* Hodně štěstí.

doplněno 17.11.10 15:22:

Uvědomuji si, že to, co jsem napsala je zlehčováním vaší situace, ale jestliže si to sama v sobě takhle postavíte, budete to mít mnohem snadnější. Nebude vás to tak trápit a zraňovat. *hej*A když si uvědomíte, že za to, že milujete, dostáváte jen blbé řeči, že za peníze, na které jste se napracovala a našetřila, dostáváte pohrdání, se z lásky vyléčíte. A budete ráda, že jste sama, že se nestaráte, jak uživit dítě.*sok*

patronka*
hodnocení

1x

Chtělo by to trochu víc údajů.Přítel má taky na rekonstrukci bytu půjčku?Zkoušela jste už najít jiné zaměstnání?Přiznat rodičům, že měli pravdu stejně nakonec budete muset, tak proč ne hned? Možná Vám s řešením pomohou.Tři roky jsou tak akorát doba, kdy počáteční zaslepení láskou pomine a začínají se projevovat vlastnosti, které zpočátku nebyly přes růžové brýle lásky vidět. Pokud se Vám zdá, že u Vás ještě převažuje láska nad rozumem, pokuste se podívat se na celou věc s nadhledem, ale platí, že "milujeme to, co ztrácíme".Popřemýšlejte nad svým skutečným vztahem k příteli, není to už jen ublíženost?Odpovědi sem psát nemusíte, proberte si je ve své hlavě, nebo s přítelkyní. Postup doporučuji následující:

1/ promluvit rozumně s rodiči, případně se s nimi domluvit na pomoci při přípravě na maturitu

2/ domluvit se s pronajímatelem (domácím), zda by od vás neodkoupil vylepšení bytu.Vždyť může po dalším podnájemníkovi požadovat vyšší nájemné a tím by se mu investice vrátila

3/ poohlédnout se po novém zaměstnání

4/ rozejít se s přítelem pokud možno v dobrém (možná Vaše financování bytu vyplatí on)

5/ do dalšího vztahu nespěchat a při volbě dalšího partnera si mimo lásky ponechat velký podíl rozumu.Vztahy vzniklé z " velké lásky" nemívají velkou budoucnost a pád do reality bývá hodně bolestivý

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ten byt je psaný na Vás? Já bych ho vyhodila. seber se a táhni zmetku. Protože chlap, který Vás uráží tím, že jste mu ukradená, to je prachsprosté hovádko.

S těmi rodiči bych to neviděla tak žhavě. Jste přece jen jejich dcera a jistě by Vás nevyhodili. Vyslechla byste si od táty pár připomínek (jestli máte podobného, jako já ;)), ale stejně by byl rád, že Vás má zase doma.

Čím dřív to vyřešíte, tím víc klidu budete mít potom na učení a ostatní věci. Poohlídněte se také po nějaké nové práci, nečekejte, až Vás vyhodí, když krachujou.

PS: Byla jsem v podobné situaci, kdy jsem nevěděla, zda vztah cenu má, nebo ne. Po 4 letech vztahu jsem se stěhovala k příteli, od rodičů 400km. A taky jsem měla takový pocit... Prostě už to není ta "zamilovanost", ale já můžu říct, že u nás ta zamilovanost "povýšila" na lásku. *srdce*Jó a už to spolu táhnem sedmý rok ;)...

pavlinuska*
hodnocení

Moc Vám všem děkuji za rady. S rodiči jsem už mluvila a prý se to nějak udělá...tatínek není zrovna nadšený protože s přítelem mám pejska a musím ho vzít s sebou domů, kde máme kocoura :D. Práci si sháním, ale je to těžké...Zaměstnavatel patří k těm co příliš zákoník práce nedodržují...takže bez odstupného a možná s dvouměsíčkou a možná taky ne...Takže novým zaměstavatelům, kterým píši tak nějak nevím co napsat : Počkáte na mě dva měsíce? Ale možná jen den? :D...Velice neseriózní jednání. Přítel pořád stejné...a na rekonstrukci nic nepřidal...a byt je napsaný na mě. Snažím se učit jak to jen jde...tak snad se to zlepší jak říkáte...a nebo se na něj holt vykašlu a bude to. Jen budu muset nejdříve najít práci a nebo zrušit smlouvu o pronájmu, kde mám ale 3 měsíce lhůtu, že musím zůstat.

nu*

Předpokládám že nejsi úplná naivka a alespoň jednou si přečteš zákoník práce, ten u nás platí...pro všechny zaměstnavatele...i ustanovení o odstupném ze zákona...Kdyby ne, máme soudy...Táta má pravdu, je to sice problém, ale problémy jsou od toho aby se řešili, takže s pomocí rodiny vše hravě zvládneš, myslím že je to dobrý chlap a jako rodina držíte pohromadě a to je super...

Poučení do budoucna máš také, už nikdy si k sobě nestěhuj SOCANA, i kdyby vypadal jako Brad Pitt, zajistit bydlení bylo vždy mužskou záležitostí, není to ani dnes žádným zkostantělým přežitkem, to jen v dnešné době se rodí generace líných parazitů, nechávajících se vydržovat ženou...

Na Tvém místě bych začal tím, že se toho PARAZITA zbavím, a to okamžitě...Je to ze všeho nejdůležitější, pokud nijak nepřispívá, nevzal si půjčku také a nájemné smluva je na Tebe, ať se odstěhuje k rodičům ON...pokud je nemá, tak do ubytovny nebo hotelu, není to Tvůj problém, nejsi žádná charita, dokud to neuděláš, bude tě brát jako blbku, na které mu nezáleží,, ale která je mu dobrá k tomu, aby u ní bezplatně bydlel...Doufám že mu k tomu jako bonus nevaříš a nepereš...

Pokud máš byt dostatečně velký, uvažoval bych o tom, že si na nějakou dobu, třeba na jeden školní rok vezmu do podnájmu jednu slušnou studentku...to by částěčně kompenzovalo Tvé výdaje...A tou prací bych se také nestresoval, i kdybys jí nesehnala hned poté co bude tvůj stávající pracovní poměr ukončen...chce to chladnou hlavu

nu*

ještě jsem chtěl doplnit, že láska nebolí, pokud prožíváš ubíjející pocity, skutečně tam láska není...láska je jako nirvana, dokonalé bezvětří, a to nebolí ani nikdy nenudí...ubíjející pocit, to je žal, z toho, že jste se od sebe odvrátili...člověk který ti otevřené říká že mu na tobě nezáleží je vřed, kterého se musíš okamžitě zbavit, aby se tvé tělo i duše zotavili a nemuseli permanentně vyvíjet protilátky a obětovat miliony bílých krvinek na boj s infekcí...To vyčepává...chce to rychlý radikální řez...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]