Dobrý večer, jsem po rodičovské a už se opravdu těším do práce. Myslete si co chcete, ale neurážejte mě. Poslední minimálně rok už cítím, že potřebuji do práce, mezi lidi a řešit i jiná témata, než rýmy, kašle, atd. Nedělejte ze mě tupouna a berte ohled na to, že být doma s dětmi po celé roky a věnovat se jim mě hodilo někam jinak, než jsem si představovala. Tak prosím, rady typu, že je jasný tohle a tohle. Řešíme do toho i jiné starosti třeba s prababičkou atd... V naší firmě je několik výrobních hal. Každá vyrábí něco jiného a každá má podobná oddělení. Ve smlouvě mám napsáno Vedoucí administrátor. Mám tedy přímo napsanou pozici v pracovní smlouvě, na dobu neurčitou. Moje místo, kde jsem pracovala, je obsazené a nemohu se na něj vrátit. Za těch 6 let co jsem doma se přidávalo a to hodně. Jediné co vím, že mi musí dát práci stejnou, nebo na stejné úrovni, jako mám ve smlouvě. Dají mi tedy dodatek ke smlouvě o novém mzdovém výměru. Je něco, s čím se mnou můžou, jak to slušně říct, vyběhnout? Prostě na co si dát pozor, co by případně mohli zkusit? Kamarádku vyhodili, druhá vlastní blbostí odešla na dohodu. V žádném případě jim samozřejmě na žádnou dohodu nepřistoupím, ale jestli máte někdo nějaké zkušenosti, co rádi zkouší atd, budu ráda připravená. Trochu se obávám toho, že mi přidají minimum. Vím od ostatních, jaké mají platy a teď, když už zaměstnavatel nemůže vynucovat mlčení o platech, se mi nechce dělat za míň, než druhý. A kdyby jste tu některá měla nápad, že tam nemusím jít zpátky, tak bohužel, jinou možnost nemám. Nemám hlídání v době nemoci dětí a manžel místo mě na ošetřovačku jít nemůže. Sám je momentálně ve zkušební době. Takže jít jinam a být často na paragrafu, se žádné mé kamarádce neosvědčilo a smlouvu jim neprodloužili. Vyloženě neřekli důvod, že to kvůli tomu, ale bylo. Nemám problém jít na jiné oddělení dělat stejnou práci tam, to určitě ne. Ale když to slyším kolem, nechám si poradíte. Nastupuji příští týden v pondělí. Bližší informace o nástupu, oběhání vstupní atd mi měla sdělit paní z personálního, která má dovolenou 14 dní, jak jsem se v pátek dozvěděla. Volala jsem tam co teda jak a mám počkat až přijde. Přijde jako já, měla to udělat dřív, je to její chyba. Ale už teď je vidět, že je to nijak nezajímá. Ještě mě napadá, že by mi s tím mohly pomoci odbory?
Znám to tam a kde co zkouší. Nabrali nové, mladé mozky, který sice mají místo mozku z počítače kostku, ale vyhazují letité kvalitní zaměstnance a hledají problémy tam, kde nejsou. Jde mi o ty právní věci, co můžou a nemůžou. Jakože třeba mi nemůžou dát k podpisu jinou smlouvu s jinou pracovní pozicí, byť by se třeba zdála lepší?ve smyslu, co musí? Příklad: obávám se toho že přijdu, a oni mi řeknou, že prostě pro mě místo nemají, ale dají mě jinam a když se mi to nelíbí, můžu dát výpověď. Běžná praxe, nic co bych si vymyslela. Protože když nastoupím, abych už věděla co můžou, a co n. Jestli to dává smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.