Nejste přihlášen/a.
Zdravím finančně gramotnější,
"podnikám" teprve lehce přes rok, takže v lecčems pořád tápu.
Aktuálně přehledy pro čssz a vzp, "trochu" jsem to nechával vyhnít, ale už přišla urgence, tak musím jednat ...
Zkusil jsem oba formuláře vyplnit s totožným základem (snad jsem správně pochopil, co z čísel tam patří ) a zaráží mě, že z formuláře pro čssz mi za 5 měsíců činnosti vychází nutnost uhrazení nedoplatku cca 8 tisíc a navýšení záloh, ale u vzp nedoplatek není a záloha zůstává minimální. Může to tak být v pořádku, nebo jsem něco zvrtal?
Další věc je, že u čssz nemá na výši nedoplatku žádný vliv zaškrtnutí políčka (název teď nevím) o sníženém 25% základu pro osvč splňující první (3) rok od založení živnosti.
Ještě další dotaz, u vzp mi pořád svítí dluh za 1 měsíční platbu, podle vysvětlivek se vztahuje k datu 9/1/25, přičemž všechny zálohy platím vždy 7. v měsící, jen zrovna ten leden jsem o týden zapomněl, každopádně počet plateb záloh s počtem měsíců svč souhlasí - zabývat se tím nějak, poslat teď jednu zálohu navíc a snad se v dalším roce ukáže jako přeplatek, nebo ignorovat a v lednu se to započte a srovná samo?
A nakonec, co mě překvapilo, na dani z příjmu jsem měl drobný přeplatek a teď u čssz vychází podle přehledu nedoplatek, což mě také znejistělo, neodporuje si to vzájemně?
Díííky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.