Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po déle trvajících bolestech ramene, nemohu zvednout pravou ruku

Od: rujet odpovědí: 11 změna:
Asi půl roku mě bolí pravé rameno, nyní se přidalo i levé. Byla jsem na ortopedii, ale po rentgenu a vyšetření jsem byla poslána na rehabilitace. Bohužel, po návštěvě u ortopeda došlo k tomu, že pravou ruku nemohu zvednout. Nevím,jak se to stalo, proč se to stalo a co s tím mohu udělat. Ráda bych věděla, jestli je to jen dočasné nebo už tu ruku nebudu moci používat. Nejsem schopná s ní nic dělat, Pořádně se umýt, vyčistit si zuby, najíst se a hlavně nemohu vykonávat ani lehké domácí práce. Samozřejmě, že půjdu znova na ortopedii. Ale ráda bych věděla, jestli má někdo podobnou zkušenost a jak problém řešil. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

Jo říká se tomu zamrzlé rameno. To přejde za rok.

Já měl to stejné a fakt to po čase přešlo. Nemohl jsem zvednout ruku. Ale záleží taky na tom, co je to za diagnózu.

2024
hodnocení

0x
A on ten ortoped neumí mluvit? Jinak bych předpokládal, že Vám řekne diagnózu, prognózu i postup léčby.
Ano, bolel mne loket tak, že jsem téměř nebyl schopen si sundat tričko přes hlavu.

id
hodnocení

0x
Nechápu zda už máte po rehabkách a nebo ne. Pokud rengen je ok, rehabka si s tím poradí. Po rehabkách se jde opět k lékaři, tak kde je problém?
Ruku uvažte na šátek, lehké práce lze vykonávat i jednou rukou a vyčkejte rady lékaře.

hodnocení

0x

U žen se stává, že se v ramenním klubu usadí vápník a rameno je při pohybu bolestivé. Ale to by rentgen odhalil. Přikláním se k syndromu zmrzlého ramane. Gůgl ví všecnno zmrzlé rameno Existují i domácí cvičení a rehabilitace na nápravu nebo alespoň snesitelnost

hodnocení

0x

Nezkusila jste vyměnit ortopeda?

Hledala bych, který se specializuje na ruce, ramena. I za cenu dojíždění.

Jinak podívejte se níže na fyziokliniku. Nechala bych se tam prohlídnout, případně hledala něco podobného ve svém okolí. Jenom ukazuji, že jsou i jiné možnosti, záleží na Vás, čemu jste nakloněna a do čeho chcete investovat.

Měla jsem zamrzlé rameno, pracovala jsem jako poštovní doručovatelka a jeden čas tahala za sebou ten plný vozík. Trvalo to asi půl roku, a nedalo se s tím ani spát.

Naštěstí mi to nějakým zázrakem přestalo samo. Takže konkrétní léky, obklady neporadím. Ale podle zkušeností zde, že to bude trvat asi rok, tak i to je možné. To mi řekla jedna paní v čekárně u ortopeda zase s kolenem. Že mám počkat (stejný původ a potíže) a paní měla zcela pravdu. Hlavně, aby to Vaše rameno nezůstalo nepohyblivé navždy.

------------------

Co obklady z bezinkového listí? Když nepomohou, tak určitě neuškodí. Rameno asi problém, musel by Vám někdo pomáhat aplikovat, nebo si pořídit k tomu nějakou zdravotní pomůcku.

Dornova metoda, Breufussova masáž.

fyzioklinika.cz/...

asi nemám zmzlé rameno,ale já rozpustím v Alpě platíčko aspirinu a při potížích opakovaně masíruji. Váš problém bude asi většího rázu.

Jaraz, nevím, jestli jste vložil úmyslně ke mě a pomáháte mě, nebo to byla reakce pro tazatelku.

Každopádně děkuji, ta Alpa a Aspirin má určitě něco do sebe. Také se zajímám o babské recepty s Alpou a produkty z přírody, které aspirin v přírodní formě obsahují (na vnější použití).

Funguje to.

A jak říkají (někteří), věř a víra Tvá tě uzdraví.

hodnocení

0x

Chodťe za neurologom,popíšte mu svoj problém a nech vás pošle na MR na krčnú chrbticu. Ak bude tam útlak nervov,tak od toho máte tie vaše problémy.

hodnocení

0x

Zdravím...a nejste si vědoma že by jste si to rameno/a někde /y pořádně natáhla? U mne jak jsem po půl roce už nemohl zvednout ruku se z toho vyklubaly potrhané šlachy v pravém rameni- na sonu nebylo nic vidět tak mne nejdříve léčili na revma-pak poslali na rehabilitace/tam jsem čekal dva měsíce než jsem se dostal do systému-moc lidí/a jak mi tam začli tu ruku/rameno natahovat tak příšerná bolest...takže znova k lékaři...nakonec jsem skončil v tunelu-tam se taky čekalo měsíc-po vyšetření do tří dnů operace...už mi to začalo srůstat ale blbě takže jsem měl jedno rameno oproti druhému výše...pak rehabilitace a 8 měsíců nemocenská...opravy nákladních vozidel /autobusů jsem už nemohl dělat -jaksi jsem ztratil sílu-ještě jsem měl štěstí a dostal jsem 3 roky před důchodem místo na vrátnici-nyní už pár let šťastný důchodce a ruku už neřeším...:)

riva
hodnocení

0x

Předpokládám, že to jsou často důsledky covidové infekce. U někoho se to časem srovná dřív, u jiného nikdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]