Nejste přihlášen/a.
Brý pondělní ránko všem,
mám takový hypotetický dotaz, OPRAVDU se mě to netýká, je to jen čirá zvědavost. Četl jsem si něco o tom, že prostě může nechat partnerka "vyhodit" partnera na 10 dnů z bytu, pokud dělá problémy a blablabla. Asi víte, o čem píši. Otázka, na kterou jsem nikde nenašel odpověď, je:
Pokud bych měl svůj byt, bydlela tam se mnou svobodná partnerka (myšleno, že bychom nebyli sezdaní), která by tam neměla trvalé bydliště (ale sousedé by ji už třeba znali) a z nějakého bizarního důvodu na mě chtěla zavolat policii, aby mě z bytu vykázali, je to možné? Neřešme teď, prosím, formální stránku, že by to jako muselo být opakovaně, měl bych sklony třeba k pití apod., jde mi jenom o ten fakt, jestli by mě mohli vyhodit z mého bytu na základě výše jmenovaného? Přijde mi to skoro neuvěřitelné, ale žijeme v této řiti, tak si říkám - všechno možné.
Díky za odpovědi.
muj fotr uz byl vykazanej vickrat...pac strasne moc chlastal a byl nas a tyral...a u nas jsou super policajti.dokad nefungoval zakon o vyhosteni na 10dni(ktere jde prodlouzit az na rok,tak nak),tak to bylo hruza.policajti prijeli,videli spoust.ale nic neudelali.ale ted je to super.vyhostili ho hned.ale nejdriv musel byt na zachytce,do vyztrizliveni...a diky mne fotr uz nechlasta.sice to byl tezkej boj,nikdo mi nepomohl.ale vyplatilo se to...byl soud a ten mu naridil,ze nesmi chlastat a hlida ho probacni urad...a ja sem to jeste zaridila tak,aby mu navstevu neoznamovali(pac,kdyz to vedel,tak dva dny pred navstevou nechlastal,aby to nepoznali.davaji vzdy dychnout)a uz je to rok,co nechlasta...zezacatku pil nealko...a ted uz nepije ani to...a to byl velkej alkoholik(denne 20piv,vino,vodka...)
a vykazat muzou jen na zaklade sousedu ci,kdyz vidi tu spoust nebo uraz nakej...ale ja se na sousedy nespoliham,vzdy policajtum lhali... ((( a myslim si,ze vas z bytu vykazat nemuzou,kdyz tam je vase partnerka neprihlasena.ale pokud byste ji zbil,tak na vas muze podat trestni oznameni.
Tomáši, jestli žijeme v šíleném státě, tak toto není šílený zákrok. Musíte být slušný člověk, protože si vůbec nedovedete představit, co člověk s agresívní opicí a gresívním charakterem dokáže. jenou můj muž, přišel takhle domů, svět ho štval a alkohol mu shodil všecky rozumné a rozumové zábrany. Bil mě a hledal kladivo nebo sekeru, šíleně řval, mlátil do všeho, že všecko rozbije a "Ty mrcho, já tě musím zabít". Já a dvě holčičky šílené hrůzou. Toto všecko naprosto bez důvodu, prostě přišel domu v ráži. Jednu dcerku jsem po nějaké době jsem stihla vyšoupnout z bytu, ať od sousedů zavolá policii. Policie přijela a když viděla tu spoušť, odvedla ho. Jeden policista se vrátil od výtahu a doporučil mi, ať se zamknem, nejlépe v zadním pokoji, že ho musí před domem, po domluvě, pustit. Že nemá důvod ho odvézt, nikde nevidí krev. Ještě jsme se nestihly vyčůrat a on už byl zpět. V zámku to šramotilo, luplo a byl v bytě. Dovedete si tohle vůbec představit?! Ještě teď, po spoustě let, se mi třesou ruce. A to vyprávím jeden, jediný příběh.
Takovýhle příběhů by vám spousta žen mohla velmi dlouho vyprávět. Je dobře, že takový zákon je.
Vůbec mi nepřipadá,že žijeme v řiti,pokud se někdo zastane týrané ženy.Naopak,kdybych rozhodoval já a měl tu moc,ještě by takový zbabělec a gauner dostal pár pěstí,aby se mu rozsvítilo.Oni tihle hrdinové hřeší na to,že obvykle slabší žena prostě nemá fyzickou sílu na to,aby se dokázala bránit či ubránit.Takže za mě říkám-díky Bože,že vůbec taková možnost je a plně ji schvaluji.Kdo se neumí chovat a partnera považuje za kus hadru,patří do kontejneru a ne do společného bytu.
Omlouvám se všem, nepoložil jsem otázku dost jasně - a vina padá na mou hlavu
Já s tímto zákonem souhlasím a to velmi. Ale myslel jsem to tak, že by toho partnerka zneužila! A o to mi šlo, proto i to zdůraznění vlastnictví bytu. Prostě si zavolá policajty, sehraje divadlo a já budu muset pryč. A pak už jenom vybílený byt...
Je mi líto, že jste si něco takového musely prožít, chlap, který je schopen uhodit ženu, není chlap, ale srab. A alkohol ho nemůže omluvit. Na to se zase odvolávají jen poserové.
Jojo máš pravdu, myslím si, že zneužít toho může těžko, musela by si někde způsobit újmu (zranění) které by na tebe svedla, pokud by tohodle byla schopná bylo by to samozřejmě špatný, protože je to tvrzení proti tvrzení, ale to by musela být sakra velká svině holka
Tam ani nejde o nějaký ten teatrální element, spíše o ten fakt, že by mě mohli vyhodit z mého bytu. O tom to vlastně celé je... Přeci pokud tam nemá trvalé bydliště a byt ji neříká pane, tak by snad mohla maximálně zavolat policajty, i kdyby mě sebrali - ok. Ale pokud bych si to nepřál, neměla by být možnost, aby v bytě nedále setrvávala... to je krapet nedomyšlené
Vykázání nemusí být pouze mezi manželi, rodiče mohou nechat vykázat třeba dospělého syna, který doma dělá "bordel".
Ale k Vaší teorii. Pokud by to sehrála opravdu dobře a ještě předtím Vám nalila něco dobrého k pití, policajti by Vás sebrali tak i tak buď na služebnu nebo na záchytku. Protože i když je byt Váš, nemůžete tam nikoho mlátit. Ale na vaše vykázání by asi nedošlo, přeci jen je tam jen "na návštevě". Úplně jiná by byla situace druh/družka nebo pokud by byla např. svobodná matka a Vy otec dítěte apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.