Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenost s projektem ,,Záruky pro mladé (dotované místo ÚP u zaměstnavatele)?´´ Pomohlo vám to najít práci nebo aspoń usnadnilo?
Děkuji za odpověd.
v prním zaměstnání měl mou pozici zaměstnavatel dotovanou, myslím 10 nebo 20 tisíci, ale vzali by mě i bez toho, já jsem to jen v práci řekl, že by na to dosáhli a naivně doufal, že mi něco z toho dají do platu...
Tak třeba by dali, ale mladí nic neumí (nemyslím tebe). Dnes neumí ani zvedat telefony a něco vykomunikovat.
A u pásu nějaké zvýšení platu někde ve favrice? Cha, chá...
vzali nás 2 na stejnou pozici. ten druhý byl o 20 let starší a tak měl dělat ty zodpovědnější věci. netrvalo dlouho a skončilo to opačně a mě štvalo, že jsem stejně ohodnocen, jako kolega, kterýmu se nedá dát žádná práce, u které je třeba přemýšlet.
Pokud vím tak jde o legální podvod výhodný zejména pro zaměstnavatele. Zaměstnavatel dostane pracovní sílu která dělá po stanovenou dobu "děvče pro všechno" a pracovník má dostat k dávce co mu vyplácí úp ještě peníze navíc právě od zaměstnavatele. Ve skutečnosti většinou dostane jen to co vyplácí úp a pracuje tedy pro zaměstnavatele zdarma. Zkušenost člena rodiny. Tehdy to bylo 10k/měsíc. Jde o to získat praxi. Ve skutečnosti pracovník žádnou nezíská, neboť doba je omezena tuším na 3 měsíce a hlavně zaměstnavatel přiděluje zásadně pomocné brigádnické práce. Tedy kromě pomocné pracovní síly pro zaměstnavatele zdarma je věc k ničemu, tuplem pro onoho zaměstnance. Proč by to jakýkoliv zaměstnavatel měl dělat jinak, když je to pro něj nevýhodnější takhle?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.