Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Našli jste práci díky projektu Záruky pro mladé?

Od: dddd odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenost s projektem ,,Záruky pro mladé (dotované místo ÚP u zaměstnavatele)?´´ Pomohlo vám to najít práci nebo aspoń usnadnilo?

Děkuji za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

v prním zaměstnání měl mou pozici zaměstnavatel dotovanou, myslím 10 nebo 20 tisíci, ale vzali by mě i bez toho, já jsem to jen v práci řekl, že by na to dosáhli a naivně doufal, že mi něco z toho dají do platu...

bear

Tak třeba by dali, ale mladí nic neumí (nemyslím tebe). Dnes neumí ani zvedat telefony a něco vykomunikovat.

A u pásu nějaké zvýšení platu někde ve favrice? Cha, chá...:)

km

vzali nás 2 na stejnou pozici. ten druhý byl o 20 let starší a tak měl dělat ty zodpovědnější věci. netrvalo dlouho a skončilo to opačně a mě štvalo, že jsem stejně ohodnocen, jako kolega, kterýmu se nedá dát žádná práce, u které je třeba přemýšlet.

bear

Měl jsem to podobně, akorát ten neschopnej trotl měl ve firmě tetu na vedení. Takže ho tam měli jak na hlídání ve školce.

smode2
hodnocení

0x

Pokud vím tak jde o legální podvod výhodný zejména pro zaměstnavatele. Zaměstnavatel dostane pracovní sílu která dělá po stanovenou dobu "děvče pro všechno" a pracovník má dostat k dávce co mu vyplácí úp ještě peníze navíc právě od zaměstnavatele. Ve skutečnosti většinou dostane jen to co vyplácí úp a pracuje tedy pro zaměstnavatele zdarma. Zkušenost člena rodiny. Tehdy to bylo 10k/měsíc. Jde o to získat praxi. Ve skutečnosti pracovník žádnou nezíská, neboť doba je omezena tuším na 3 měsíce a hlavně zaměstnavatel přiděluje zásadně pomocné brigádnické práce. Tedy kromě pomocné pracovní síly pro zaměstnavatele zdarma je věc k ničemu, tuplem pro onoho zaměstnance. Proč by to jakýkoliv zaměstnavatel měl dělat jinak, když je to pro něj nevýhodnější takhle?

dddd
Děkuji za odpověď. Mě říkali, že ta dotace může být až nárok. Je mi jasné, že až skončí ta dotace se může stát cokoliv. Mohu se zeptat a on tu dotaci měl na jak dlouho?Ty 3 měsíce? Je mi divné, že by zaměstnavatel si ho tam nenechal aspoň ten rok, když může být až na takovou dobu.
Mě jde právě o získání tě praxe.
dddd
Jinak vás chápu.
smode2

Moment, máte pravdu. Bylo to okolo 1 roku. Zaměnil jsem to s jiným příběhem. Omlouvám se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]