Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stolek na žehlení místo žehlícího prkna?

Od: kuzelaka odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, poradíte někdo, kdo šijete na šicím stroji doma, jaký si pořídit stolek, abych nemusela vytahovat žehlící prkno? Z jakého materiálu musí být a chtěla bych, aby nebyl těžký a příliš velký, spíš takový čtverec, aby se tam dala odkládat parní žehlička a dalo by se na stole žehlit a přežehlovat látky. A případně jaká židle je nejlepší, kde nebolej záda při delším sezení? Budu moc ráda za vaše názory. Předem děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Manželka prostě hodí na jídelní stůl starou tlustou deku a žehlí. Funguje to pro jakýkoli stůl, který tu deku unese :)

km
hodnocení

1x
nechapu proc chcete radit jen od tech co doma sijou na sicim stroji, jak se to tyka zehleni?
Asi nešijete, když nevíte. ;) I pro pitomé zakrácení nohavic je vhodné to před sešitím zažehlit. Určíte výsledný tvar a mbohem snadněji a přesněji se pak šije.
km
vzdyt abych neco vedel o zehleni nemusim prece sit, co je tohle za uvahy

Manželka žehlí, ale nešije.

Já šiju, ale žehlení a zažehlování většinou přenechám manželkce :)

hodnocení

0x
V ikei za pár korun bylo menší prkno na stůl. Lehké, skladné, po ruce...

hodnocení

0x
Libor007 asi myslel toto: ikea.com/...
máme ho (už asi třetí) a nemůžu úplně doporučit. Zje to tak na rychlé přežehlení. Jednak je malé a třeba košile se musí neustále posouvat, druhak jsou ty nožky dost vachrlaté, asi je lepší je nevyklápět, ale pak samozřejmě pára prochází k desce stolu a ne každému povrchu se to musí líbit. No a do třetice je tam jen hodně tenká měkká podložka z vliserinu (já to řeším tak, že už mám na sobě všechny 3, tedy i z těch starých prken :) )
Asi nejkomfornější je koupit jen slušnou žehlicí podložku a dát ji na nějaký festovnější stůl.
No a nebo klasicky jen přeložené staré plátěnè prostěradlo/plachtu.

bramburka
hodnocení

0x

Kupte si stolni zehlici prkno v IKEA. Na malem stolku nic nevyzehlite, deka vam bude klouzat.
Zidle muze byt i kancelarska s pruznou operkou.
Obycejne male zehlici prkno je vetsinou nestabilni a je opravdu tak na prezehleni 3 kousku. Ja koupila v Tescu asi za 300,-Kc v akci, ale nic moc.

hodnocení

0x

Já měl nějaké staré žehl. prkno, co mi leželo na stole a na nic - žehlím si hlavně košile a to na něm nešlo. Látky nevím, ale aby se to hned nemačkalo. Pointa prkna je, že se to vyžehlené odsouvá a visí to z toho prkna, aniž se to zmačkalo.

nov
hodnocení

0x

Já šiji i žehlím. Kufříkový šicí stroj dávám na velký jídelní stůl 120x80 cm. Na něm i žehlím, používám 2 staré deky a na ně bavlněné prostěradlo. Žehličku pokládám na holou desku. Na stole stříhám látky, špendlím atd. Žehlící prkno už jsem dávno vyhodila, bylo k ničemu, neustálé posunovaní prádla jen zdržovalo.

hodnocení

0x

Mám takovou vysokou skřínku s regály a vyklápecím malým žehlicím prknem. Když chci něco řádně vyžehlit, musím to na prknou navléci, aby se spodní díl nenakrčil. Na rukávy mám tzv. rukávník, na to navleču rukáv nebo nohavici a nemá to pak faldíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]