Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně situace s jedním klukem. Je mi 18 a jsem ve čtvrťáku na střední, jemu je 20 a už pracuje a bydlí sám. Seznámili jsme se asi před měsícem tak, že jsme si začali psát, pak jsme se sešli osobně (jsme ze stejného města). Rozuměli jsme si i osobně hned od začátku, hned jsme se měli o čem bavit a byli jsme spolu venku tři dny po sobě. To bylo ještě na konci prázdnin. On v té době normálně pracoval, ale odpoledne po práci měl čas. Původně říkal, že půjdeme zase ven i ten další (čtvrtý) den, ale nakonec nějak neměl čas, tak jsme se domluvili, že půjdeme jindy. Každý den jsme si psali a on se mě zeptal, jestli bych s ním nešla na rande. I osobně jsme se trochu bavili o tom, co by mezi námi mohlo být. Já jsem mu říkala, že bych se něčemu nebránila, ale že potřebuju trochu více času. On s tím byl v pohodě, říkal, že to není problém a že tomu necháme volný průběh a nebo kdyžtak prostě budeme kamarádi, že by mu to nevadilo. Po pár dnech jsme šli zase ven, bylo to super a on mi potom napsal, že se mu to líbilo a že teď pojede pracovně pryč, ale až se vrátí, tak že bychom měli zajít znovu. Já jsem souhlasila. On se zeptal, jestli bych už nešla na to rande, já jsem řekla, že ještě potřebuju čas, že se moc necítím připravená na vztah, ale že on je super a za nějakou dobu bych se tomu nebránila. On souhlasil, zase říkal, že tomu teda necháme volný průběh a uvidíme, jak se to bude vyvíjet, a pak taky říkal, že vlastně sám neví, co od života chce. On už měl pár vztahů, ale poslední byl před rokem, takže to není tak, že by okamžitě někoho chtěl, protože nevydrží chvíli sám. Pak byl teda pár dnů pracovně pryč, to jsme si každý den napsali pár zpráv, ale ne tolik jako předtím, což jsem chápala, protože měl práci a neměl moc času. Sám navrhnul, že v ten den, kdy se vrátí, zajdeme ven. Když ten den nastal, tak vůbec nenapsal, tak jsem se mu k večeru ozvala s tím, že ten dnešek už asi teda nic, a jestli už je doma. On odpověděl, že už je doma, ale je unavený. Tak jsem se zeptala, jestli zajdeme ven druhý den (v sobotu). On řekl, že o víkendu jede k rodičům a něco tam bude dělat a bude tam až do neděle. Nakonec ale řekl, že v neděli k večeru můžeme zajít ven. Já jsem souhlasila. V tu neděli se celý den neozval, tak jsem mu nepsala, říkala jsem si, že toho má hodně. Vůbec se neozval ani večer, tak jsem mu druhý den napsala, jestli žije, protože jsem se bála, že se mu něco stalo. On jenom napsal, že žije, ale že toho teď má hodně. Žádná omluva, ani slovo o tom, že jsme byli na něčem domluvení. Řekla jsem mu, že jestli se se mnou nechce bavit, tak ať mi to řekne narovinu. On na to, že se se mnou chce bavit, ale že toho teď má hodně v práci atd. Napsala jsem jenom ok, protože nechci působit jako nějaká otravná osoba, co mu nedá pokoj. Dneska už se neozval vůbec. Tak nevím, co si o tom mám myslet. Já už ho sama od sebe kontaktovat nebudu, uvidíme, jestli se ozve sám. V čem ale je problém, že mi najednou už skoro nepíše a že pořád nemá čas někam jít? Už ho to se mnou přestalo bavit, když jsem nechtěla hned vztah? Nebo když mě více poznal, tak jsem ho něčím začala štvát a už se se mnou nechce bavit, ale nechce mi to říct přímo? Nebo to nejsou výmluvy a opravdu toho má hodně? Jak to, že předtím si ten čas vždycky udělal a šel se mnou po práci ven a psal mi sám od sebe několikrát za den? Vypadá to, že už nemá zájem... Ale přitom pořád tvrdí, že se se mnou bavit chce. A sám mi předtím říkal, že je hrozný, že na mě pořád nemá čas. Nevím, co si o tom mám myslet. Co si myslíte vy?
Myslím, že kdyby vás při setkání nějak více zaujal, tak byste neříkala, že na vztah ještě nejste připravena. Věděla byste hned, že si vztah s ním přejete. On to mohl tak nějak vycítit a podle jeho chování zřejmě už asi nemá zájem.
girl123
Zaujal mě, však jsem mu to i říkala, ale prostě potřebuju více času, nechci se hned vrhat do vztahu s někým, koho znám pár týdnů. Vždyť o něm skoro nic nevím. Taky za sebou nemám ještě žádný vztah, tak se bojím, že nejsem úplně připravená a že by to brzo dopadlo špatně. On vypadal, že je v pohodě s tím, že tomu necháme volný průběh a uvidíme, jak se to časem vyvine. Kdyby mi ten čas dal, tak by mezi námi možná něco vzniklo.
bear
Nepochopila jsi, že on si chtěl vyjít jen na rande?
Né tě vést k oltáři a druhej den kupovat dvojdomek a nebo se množit přes noc .
girl123
Chápu, ale stejně mi připadalo, že je na tohle ještě brzo. Podle mě by se lidi měli trochu poznat jako kamarádi, než se pustí do něčeho víc. A proč tvrdil, že mu nevadí být se mnou kamarád, když to teď najednou vypadá, že o kamarádství nestojí?
bear
A kdy budeš podle sebe připravená?
...
On si logicky hledá perspektivnější vztah. Třeba se určitě taky učí seznamovat a mluvit s děvčaty na téma vztahu. Kamarádíme se tak na ZŠ.
V dospělosti se lidé muž a žena spíše seznamují (rande). Zajdou na večeři, víno, zábava. To jste odkopla.
Zhrnutie : vam , ako kazdej zene, robi dobre, ked sa okolo krutia napadnici. Voci tomuto nemate vacsie vyhrady, ale ani nicim ako muz nezaujal, to je to vase "potrebujem viac casu". Inemu by ste sa sama pchala do postele na druhom rande alebo sa nechala pozvat na byt.
Cize toho vasho logicky prestal bavit vas nemastny neslany pristup a ide to skusat inde.
Taky muzi, ako on, vam budu dobri, ked budete mat 35+ a za sebou zopar burlivych vztahov.
girl123
Rozhodně bych se nikomu hned necpala do postele, v životě jsem s nikým nic neměla, takže na tohle bych určitě šla pomalu, pokud vůbec. A není pravda, že mě nezaujal. Právě že zaujal, a proto jsem na to chtěla jít pomalu, abych hned něco nepokazila.
Tak to vidíte. A místo toho jste to pokazila tím, jak jste na to šla pomalu. Normální kluk na holku čekat do soudného dne nebude. Na to je dobrých žen na světě příliš mnoho. Á propos "rande zatím ne" - přeložím vám jak to vnímá chlap: "Z toho nic nebude. Jdu od toho." Snaží se jednoduše vycouvat.
To bude jednoduché hlavně proto ze píšete vy a "jeden" kluk. Když to shrnu tak 2x jste odmitla jeho 2 pozvani na rande. Což povazuju za takový začátek cesty ke vztahu nejlépe 2 lidí. Řekl ze tedy chape a budete kamarádi, tzn.pro nej co a pro vas co? ...obcas si napíšeme nebo se pripadne uvidíme ale nejste priorita. Mladý muž pracuje taky pomáhá rodině a mezitím má ještě dlouholeté vztahy kterym dává přednost a hlavně sobe a odpocinku což chápu ne všichni jsou s energii stále v plusu narozdil možná od vašich ještě školních aktivit které se dají obejít pro svůj čas. To neni že vás beru jako zaskoláka,je to ve srovnání s už pracujícím člověkem. Jste oba mladí mate se poznávat, drzet se za ruce smát se objímat, nekdo chce být už dál ale jsou i jiné možnosti třeba mazlení a možná mladému muži jde už o bližší kontakt. Pořád je ale hlavní věc ne tyto zásadní věci řešit psaním ale sejít se a narovinu říct co jo, co ne. Čekáte omluvu zaco, ze jste kamarádi vy chcete čas a kdyz ho potřebuje on a nedává vam ho tak už ho vidíte někde zmaraseného v lepším případě když se neozve. Bud to oba risknete a půjdete do vztahu ale je potřeba si vše říct jak si ho představujete a probrat vše od toho psani četnosti at vás nic oba neomezuje ani netlačí k něčemu vůči druhému. Vy chcete čas ale kdyz tedy nenaleha tak píšete vy jemu a vymyslíme scénáře proč nepíše. Myslím ze kamarádi se v tomto chápou a nepotřebuji ani obhajovat anonce omlouvat ze proste nemaji čas. Bud jděte na rande a začnete spolu vztah i kdyz asi nebudete mít tolik času na sebe vy nejspíš konec školy a on práce, ale kdyz lidi chtějí být spolu čas si najdou a hlavně pokud chtějí být ve vztahu jen oni 2. Pak totiz kdyz rozeberete vše co může vztah narušovat neni pak důvod pro jakékoli domněnky a domyslení proč se něco děje, víte ona na cem.u druhého jste. Tak se oba rozhodnete a sejdeme se a bud budete kamarádi a nebo pomalu začnete mít vztah. Muž ma mozna jen obavy pokud měl.vice vztahu ze zase ho nějaká jen bude tahat za nos a kdenic tunic. Mluvili jste o svých zkušenostech. Vše je jednoduché pokud to jednoduché chceme mít,kdo chce drama odchody a návraty tak mlží a mlží...bude podzim.te mlhy si užijeme.ažaž tak ať to dopadne jak si oba přejete .nedělejte si zivot složitější už na začátku kdyz neni třeba a pokud bude mlží on tak ho nechte jiné ktera s tim.problém mít nebude. Důvěra je základ ve všem.
girl123
Já bych se s ním ráda sešla a probrala to, ale nechci mu zase psát a žádat po něm, ať se mnou jde ven. Já už jsem mu v poslední době psala hodně, tak teď je řada na něm. A jestli už se neozve, tak asi nemá zájem.
prostor
Buďte v klidu taky jsem ten psací typ, bud se ozve nebo ne... Možná bude lepší zavolat v nějakou dobu kdy jste i třeba komunikovavali. Když nezvedne ani nezavola zpět, tak to nechte být. Věnujte čas sobe a svým záležitostem. Vztah to ještě neni takže v podstatě o nic nejde. Když druhý nemá zájem tak si stejne nic nevynutíte. Jsem stará škola a říká se ...baby za *ulinama a šalinama sa nebehá. Pokud o vas bude mít zájem najde si vas. Lidé na sebe bud příliš spechaji a tlačí nebo dělají mrtvé brouky ani jedno nikam nevede. máte všechno před sebou a ne vždy bude všechno sluncem zalité ale všechno nás to vede k pochopení a lásce k nám samotným.
Ono by možná stačilo si nechat ty řeči, že potřebuješ čas. Měla by sis uvědomit, že to je ten největší blaf co můžeš vypustit z pusy a nikdo na to není zvědavý. Měla jsi tomu dát volný průběh a na to rande normálně jít. Kdyby ti ja tom trochu záleželo, tak bys šla. Rande tě k ničemu nezavazuje, ale když to hned 2x shodíš ze stolu, tak se pak nediv, že ztratil zájem. Nebo kolikrát si myslíš, že to bude zkoušet a bude čekat na neustále odmítání se slovy, že chceš čas? Taky může být zadaný, to mi věř a prostě couvnul, i takových je hodně a dokážou svůj vztah velmi dobře skrýt a hrát na obě strany, ale spíše bych to viděl tak, že si za to můžeš sama.
girl123
Pravda, možná jsem to měla zkusit. Chápu, že se mu nechce se mě pořád dokola ptát, když se mu asi zdá, že nemám zájem. Ale nevím, proč se se mnou teda v podstatě úplně přestal bavit, když předtím tvrdil, že je v pohodě s tím, že budeme kamarádi.
Co s tebou, ty nepřipravená... Někteří lidé zkrátka nechtějí čekat na Godota...
girl123
Ale proč se se mnou teda dál nebaví jako předtím? Tvrdil, že mu nevadí, když budeme jenom kamarádi. Tak proč najednou taková změna? Říkal to jen tak, protože doufal, že to mezi námi bude směřovat k něčemu víc, a když to tak hned nebylo, tak ho to přestalo bavit? Je možné, že ve skutečnosti možná o kamarádství vůbec nestál?
Zdravím. My si o tom můžeme myslet cokoliv. Neznáme ho a nevíme co se mu honí hlavou a jaký vede život. Ale mám dojem, že ztratil zájem o bližší kontakt s Vámi. Možná potkal někoho jiného a nepovažuje za nutné svěřovat se Vám. Nekontaktujte ho. Když bude chtít, ozve se Vám sám.
...Nevím, co si o tom mám myslet. Co si myslíte vy?...
Když to nevíš ty, jak to máme vědět my? Jednou se mi s podobným problémem svěřoval jeden kolega, odpověděl jsem mu: "Kdybych byl na vašem místě...ale na vašem místě nejsem, tak nemohu vědět co bych dělal kdybych byl".
Je ti teprve 18, nech to plynout, ono se to časem vystříbří. A netlač na pilu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.