Nejste přihlášen/a.
Jdu si se spíše postesknout. Je mi 48 let a připadá mi, že už zústanu sám, ač to v plánu nebylo..Nejprve jsem chtěl něco vybudovat..ale to trvalo dlouho..Neustale jsem pracoval..z ničeho..stavěl.. Pak jsem zjistil že to bez dalších peněz neutáhnu tak 8 let cizina. a stále to samé..
Teď, když uz bych se mohl zastavit a říci ´´ajeto´´ tak zjištuje..že mi už ujel vlak...a zájem o mě není.. Ani to děcko nemám.. pro kterého by se to vše mělo dělat.. A přitom bych ho hrozně chtěl.
Tatínek mi zemřel před 6 lety..maminka před dvěmi měsíci.. a mě mrzí že jsem toho tolik s nima nestihl...Moc mě mrzí..že toho mého potomka už ani k jejich hrobu nepřijdu představit..
Bojím.. se že všechna ta má snaha byla zbytečná..cítím takovou prázdnotu v sobě.. a vlastně že nedokážu to změnit.. Roky člověk nevrátí.. Mám majetek..ale k čemu mi to je..taková ironie, že?
Zdravím vás. není to ironie - je to stav mnoha lidí...
Kdysi dávno bývalo divné, když se žena do 18ti nevdala, dnes jsou 30ti leté panny. I mé ročníky - podobné vašemu - mají spousty jedinců, co jsou sami ve svém bytě 3+1 a jejich život je práce, jejich zábava chatování na internetu a placení Onlyfans. Ženy zase nahrazují partnery svými mazlíčky - 3 kočky a 4 psi jsou to pravé.
Pokud chcete někoho sehnat, můžete zkusit různé spolky, dobročinné organizace, ... Seznamky nedoporučuji - jsou to převážně weby určené k výdělkům - 3 fiktivní holky na 150 chlapů s penězi...
Máte před sebou teoreticky půl života, z toho většinu aktivní... neházejte flintu do žita a začněte se setkávat.
Tak to je pro mě docela nový pohled, to by mě nenapadlo, takhle přemýšlet o použitelném chlapovi. Ale dávám za pravdu. Palec nahoru. A já stále na seznamce ženatí neee. ![]()
------------------
Ale stejně si myslím, že to tam musí zajiskřit, že se musí ti dva líbit navzájem.
Jediná rada je: chodit mezi lidi. Začněte chodit třeba na bazén, do posilovny, knihovny, divadla. Nestyďte se oslovit slušně sympatickou ženu, třeba se chce také seznámit. Rozhodně neseďte doma, tam nikoho nepotkáte.
![]()
![]()
IMHO na lázeňských tanečních zábavách, pokud tam ženy nejsou s mužem ale třeba jen samy nebo v dámské společnosti je snazší je oslovit a vyzvat k tanci než oslovovat ženy na ulici nebo jinde. Protože ženy co chodí na tanečky se chtějí bavit a partnera s sebou z nějakého důvodu nemají. A možnost že odmítnou slovy "Já mám přítele" je nižší než někde na ulici.
Mně se jednou stalo, že jsem byl sám na tanečku, koukal jsem, jestli neuvidím někoho známého a z dámské společnosti jedna přišla za mnou, proč netancuji, že ony by si zatancovat chtěly a není s kým. Nebo jednou spolubydla se mne ptal, jestli nechci seznámit se dvěma jeho spolustolovnicemi, že by chtěly tancovat a nemají s kým, on že netancuje. Já jsem to nemohl využít, zapadl jsem do dámské společnosti a další dvě ženské bych asi nezvládl.
No vidíte. A přitom jste snem mnohé 35ky. Ne nadarmo koluje vtip ze seznamky: "Muž 47, bezdětný, vlastní dům, Audi RS6, vlastní firma a nemovitost u moře. Koníčky: četba, turistika, dovolené, sport, divadlo. Partnerku však nehledám, jen jsem se chtěl pochlubit."
Ne opravdu, prakticky máte v rukou samá pozitiva a sociální jistoty, po kterých každá žena, zvláště v dnešní době, skočí. Doporučoval bych nějakou okolo 30 let, bezdětnou, se kterou dítě můžete mít bez problému a bude ráda za vybudované zázemí.
Problém co máte, pokud vůbec nějaký, je mírné sebepodceňování. Hlavně se z toho nesmí stát fňukání. Fňukny ženy nesnášejí. Soustřeďte se na dobré věci které jste vybudoval, nahlížejte na věci pozitivně a partnerku aktivně hledejte. A pamatujte že nemusíte zůstat hned s první která se objeví. Vy máte času dost.
Jezdím se léčit do lázní Jáchymov, pořádají se tam taneční a kulturní pořady pro lázeňáky (možná i v jiných lázních, ale s tím nemám zkušenosti - v Jáchymově mimo lázně chcípnul pes a není kam jinam jít).
Jsem spokojeně ženatý, tak se seznamovat nepotřebuji ale zatancovat si chodím. A vyskytují se tam lázeňačky, třeba i mladší vdovy co by se možná seznamovat chtěly. Tak se koukni na nabídky a za pokus to stojí.
Teď jsem na poslední 3 odpovědi přidal 3 lajky, dobře to napsali. Nemůžete sedět doma a čekat, že otevřete dveře bytu a bude tam stát fronta nápadnic. Co by za to dala jedna moje 40-letá známá /já jsem víc než 2x tak starý kmet/, kdyby takového chlapa potkala a porozuměla si s ním. Kde bydlíte...možná by stálo za pokus seznámit vás. Ze dvou utrápených by se mohli stát dva šťastní, člověk nikdy neví. Můžete mi napsat na lucznik@email.cz, třeba takový seznamovací pokus může být úspěšný. Přeji vám pěkné dny!
Vaše situace vznikla z pořadí důležitosti, které jste si zvolil. S tím už nic nenaděláte. Nejspíš jste obětí postkomunistické propagandy samostatnosti a individualizmu. Teď už vám žádný sport, lázně ani společenské akce nenahradí čtvrt století rodinného života. Nejste v tom sám. V poslední době dramaticky přibývá jednočlenných domácností, poptávka po malých bytech, bohužel také ale i samoživitelek, dětí vyrůstajících v neúplných rodinách a jejich psychických nemocí. Snažte se váš příběh všestranně popularizovat. Možná, že by měla úspšch politická strana, která by propagovala mladé rodiny a manželství na úkor výroby a spotřeby..Ani ekologii nepřidá zbytečně zastavěná plocha malými byty.
Ty asi opravdu zůstaneš sám, protože bez maminky která by tě vedla za ručičku nejsi schopen ničeho. No, nabídka na pomoc byla a ostatní už je na tobě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.