Zdravím od určitého věku mám velký problém s usínáním předtím jsem alkoho nepil. Pak jsem nějak postupně ho začal pít hlavně pivo protože mi pomáhalo na usnutí, a postupně zvyšoval dávky. Už je to delší dobu co si ho večer dávám kvůli usnutí každý den. A chci s tím přestat potřebuji ale něco co by jste doporučili na spánek něco co neni na předpis nebo nějaká bylinka. Alkohol jsem nedávno vysadil asi na týden a problem nebyl krom toho že jsem mel problém s tím usínáním. Tak jsem zase začal jinak celou noc nespím. Děkuji za nějaký doporučení. Kozlík lékařsky, meduňka ani třezalka nic nepomohlo.
Dobrý den, doporučuje se třeba na noc vypít sklenici mléka a snist banán - možná by to byla pro alkoholika příjemná změna. Nejdříve si vyvětrat místnost, naducat peřiny, vypnout TV, PC a mobil i zklidnit myšlenky. Zdravím!
Na vážné problémy se spánkem vám žádné volně dostupné bylinky/léky nepomůžou. A řešit nespavost alkoholem, to si zaděláváte na další problém. Spánkovou hygienu asi znáte o tom nemá smysl psát. Pokud to pravdu trvá delší dobu, tak je na místě určitě doktor. Existují nenávykové léky na předpis, které vám mohou pomoci. A následně zkusit řešit příčinu nespavosti (stres, vztahy, .. ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.