Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák k práci

Od: annie odpovědí: 21 změna:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat a znát Váš názor na tento případ. Nějakou dobu hledám práci v administrativě zatím, ale nemám žádnou praxi. Bohužel ve většině případů přijímají uchazeče pouze s praxí. Teď jsem byla na pohovoru kde by byla drobná adminsitrativa na půl úvazek. Jenže chtějí aktivního řidiče. Nejde tak úplně o administrativu jak spíš o to řízení(dojíždět dělníkům pro obědy atd). Řidičák vlastním, ale už jsem tak 6 let neřídila a na tomto místě by chtěli abych jezdila do velkého města a to si vůbec netroufám. Nástup by chtěli hned, ale z toho řízení mám hrozný strach, nechci někoho ohrozit. Jsem dost stresující člověk. A nevím jestli bych vůbec byla v nějaké krátké době schopna se tak rozjezdit abych byla schopná dojet sama někam do města. Tak jsem se Vás chtěla zeptat,jestli by vám to místo za to stálo nebo se na to vykašlat a hledat dál?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

6x

Doporučuju aby to skutečně dělal někdo jiný, kdo má řidičské zkušenosti, to opravdu nejde stylem hodit do vody a plav.

annie
hodnocení

Děkuji za komentář

smode2
hodnocení

4x

Já většinou chodil do práce kvůli penězům. Takže na nich by záleželo, zda by mi práce stála za to. Co se týká ježdění, od toho jsou v autoškole kondiční jízdy. Když si zaplatíte 50 hodin v dotyčném městě, bude stres ze řízení pryč.

jirib
50 hodin,to bude celá výplata...
Pokuď se na to necítí,tak hledat něco jiného.

hodnocení

2x

Kdo se bojí, nesmí do lesa. Jsou lidé, kteří nikdy jezdit nebudou, jsiou lidé, kteří umějí jezdit. Většina lidí je ake ořesvědčena, že umí jezdit. Pokud neopřemůžete obavu a strach, tak se to nenaučíte. Musíte to ale zkusit, pěkně pomalu a říkat si, "všichni ostatní to umí, proč bych to něměla umět i já".

annie
hodnocení

Děkuji za komentář

yarda1
hodnocení

2x

Pokud se to rozhodneš vzít a auto bude firemní, zjisti, si jestli má havarijní pojištění. A pokud ne, nech se pojistit proti škodě zaměstnavateli. Co jsem měl to potěšení být zaměstnaný ve firmě, náhodou jsem se dozvěděl, že firemní auta havarijně pojištěná nebyla.

annie
hodnocení

Děkuji za komentář.

kulatalopata
hodnocení

1x
Zdravím, pred těmi 6 lety jste řídila jak, taky jste pořád stresovala a zmatkovala nebo se to dalo zvládat při pravidelnych jízdách. Cvik dělá Mistra,takže pokud vám ta zkušenost zato stojí proč to nezkusit. Všichni máme z nových věcí strach nebo z tech ktere jsme dlouho nedělali. Jestli máte auto nebo máte známé kamarády ke kterym mate důvěru lépe ty trpělivejsi nebo obětovat čas a peníze na y spominane rekondiční jízdy. Nevím kolik vam je ale jednou budete asi mít děti a pro matky je výhoda být pojízdná. To nejde poradit když samu sebe znate jen vy ,nevím.jak se stavíte k výzvám života jestli dokážete povypinat všechny kontrolky v sobe které vám brání posunovat vlastní hranice. Máte jen 2 moznosti..kašlu nato nebo jdu do toho. Nakonec po několika jízdách zjistíte že to taková hrůza neni je to o zvyku a taky umět zaměřit pozornost na důležité věci nemyslet nato co se může stát a v čem si nevěřím jaká jsem ale jaká potrebuju ted být.
Pokud znáte aspoň pravidla umíte používat navigaci tak v klidu se dostanete vždy kam potřebujete. co maji říkat lidi kteří jezdí s kamionem a jedou poprvé do zahraničí, a často tam jsou úplně sami. Připravte se nato ze párkrát zabloudite nebo vas někdo vytroubí ze někde čekáte jedete kde nemáte ale to se stává i profikům. Na yt jsou videa řidičů kde je vidět kolik chyb dělají běžně řidiči. Dnes a denně jede nekdo nezkušený do velkého města poprvé berte to z teto stranky vše je jednou poprvé. Záleží na vaši odvaze. Držím palce.

riva
hodnocení

0x

No samozřejmě to berte. Stresu z řízení se nezbavíte jinak, než řízením. A tady vám za to budou dokonce platit. Těžko najdete něco lepšího.

Do první havárie, do prvního průšvihu nezkušené holčiny. Jde ti o práci v administrativě s touhou sedět v kanceláři, ale většinu času ti asi zabere úplně jiná práce. To mi připadá jako něco proti něčemu. Pořádně bych to zvážil, jezdit bez zkušeností v hustém městském provozu není jednoduché. Ale držím palce a přeji úspěch!

jak123, a co když opravdu pojede opatrně a nic se jí nestane? Mnozí mistři sice jezdí taky opatrně, ale bourají.

annie
hodnocení

Problém je v tom, že i kdybych se snažila jezdit sebevíc opatrně tak zazmatkuji. Autoškolu jsem udělala na potřetí.
riva

Když se rozjezdila i moje manželka, tak se snad rozjezdí každý. Se svými obavami se klidně svěřte zaměstnavateli ("mám obavy, ale chci to zvládnou"). Normální šéf s vámi ze začátku klidně pošle nějakého chlapa ať se rozkoukáte. Ale musí o tom vědět.

annie, "...snažila jezdit sebevíc opatrně tak zazmatkuji..."

tak hledejte jinou práci, když již teď víte, že to příště nezvládnete.

Pak nechápu smysl dotazu.

k2

@riva:Normální šéf s vámi ze začátku klidně pošle nějakého chlapa ať se rozkoukáte.

Prideleni zavoznika pro nekoho na 1/2 uvazku, kdo drepi v aute a rozvazi delnasum obedy? Takoveho sefa bych chtel poznat...

riva

Samozřejmě. Říká se tomu zaškolení.

k2

@riva: Zaskoleni v rozvozu obedu? To neni obsluha jaderne elektrarny. Tady mas auto, sem dojedes pro obedy a sem je dovezes.

mathew

Jakože bude šéf platit někoho, kdo bude někoho učit rozvážet obědy? Jo možná jednou s ní někdo pojede, aby kolem té stavby nejezdila hodinu než najde vjezd, ale to jí moc nepomůže, když se bojí...

riva

Samozřejmě že i ona se musí aktivně zapojit. Člověk bez schopnosti řídit auto je v dnešní době invalidní - nejsou mu dostupné spousty běžných věcí. Vidím to na vrstevnících, kteří si z různých důvodů řidičák odkládali a dnes už to vzdali.

Tazatelka má tady možnost se své invalidity zbavit a třeba zjistí, že to je přesně to, co chce.

hodnocení

0x

Lidé jsou "různé".

ŘP mám od roku 1974. Akltivně jezdím, nevadí mi ani velká krajská města. Jezdím, protože musím. Když na vesnici, kde autobus jede 2 x z den, bydlí vdova, kterou nikdo nikam nedoveze, tak ví, že prostě MUSÍM! Moje sestra si udělala také ŘP, šoupla ho do šuplíku a nechá se vozit manželem. Co je lepší? Kdyby se s ním něco stalo, onemocněl, ona se nedostane nikam, já všude.

Oprášení ŘP pro Vás bude plus. Dělala jsem OZ ve velkoobchodu potravin, jezdila denně a bylo to moc fajn. Příjemní lidé, práce mě bavila. Tak záleží čistě na Vás, zda budete někde sedět jako pecka, nebo jste ochotna posunout se dál. Byla bych pro to druhé. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]