Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Katastr nemovitostí -jaký zapsat LV

Od: denny276® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den drazí rádci *slunce*
Prosím o radu ohledně listů vlastnictví. Potřebujeme na katastru nemovitostí provést vklad o změně vlastníka. Jedná se o bytovou jednotku v klasickém panelovém domě. Mám dvě čísla listu vlastnictví. Jeden LV je základní, kde jsou uvedeni různí vlastníci, v téže ulici, ve stejné ulici, ale i ze spádových obcí. Na druhém je uvedeno pouze jméno vlastníka bytu,o který mi jde. V případě potřeby zašlu do interní pošty.
Tak nevím, zda napsat obě čísla LV nebo pouze jednu, tu s vlastníkem bytové jednotky.
Děkuji všem za rady :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jen vlastníka bj., LV. Kde najdu LV celé ulice? O co se jedná? Prozatím jsem na to nenarazil, i když na katastrue bývám častěji, hlídám byty spoluvlastníků...
hodnocení

Děkuji. Chtěla jsem Vám pro jistotu poslat do vnitřní pošty,ale jaksi mi nedošlo, že nelze posílat obrázky. Takže jen ten jeden,na kterém je samotná jednotka. Opravdu děkuji *slunce* Do háje, vložil se mi obrázek a nejde smazat..
hodnocení

Jsem dneska nějaká zmatená.. jeden list vlastnictví je na celou budvu- na celý panelák, jsou na něm uvedeni různí lidé (zřejmě vlastníci jednotlivých bytových jednotek) a na druhém listů vlastnictví je pouze byt.Není to asi LV celé ulice. V hlavičce je napsáno: Seznam nemovitostí na LV a tam jsou jména i adresy všech.
Rozumím ...
hodnocení

Na oficiálních stránkách ČÚZK mají hodně vzorových formulářů nebo i aplikaci na vyplnění, která provede krok za krokem, dokonce i sama vybere a zařadí LV, vyplní dosavadního vlastníka a tak. Ale je to pouze před identitu nebo portál občana. A jde to podávat právě i online a se slevou 20%. Já nemám identitu, ale třeba Vám by se to mohlo hodit.

hodnocení

2x

Fyzická i právnická osoba coby vlastník může v rámci jednoho katastrálního území figurovat na vícero LV, vždy však v odlišném druhu vlastnictví, kdy jednou nemovitost vlastní například jako výlučný vlastník, podruhé společně s manželem ve společném jmění manželů (SJM) a v třetím případě třeba v podílovém spoluvlastnictví s dalšími třemi spoluvlastníky.

V praxi realitního advokáta se pravidelně setkáváme s případy, kdy předmětem darovací nebo kupní smlouvy je převod více nemovitostí, z nichž každá je zapsaná na jiném LV. Na jednom LV je tak zapsané vlastnické právo k bytu v bytovém domě a na dalších LV jsou evidované spoluvlastnické podíly vlastníka na funkčně souvisejících pozemcích (zahradě, parkovišti) nebo jednotkách (sklepu, garáži).

viz zde (PDF)

Díky za osvětu i odkaz ... zase vím o něco více ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]