Nejste přihlášen/a.
Včera v černých ovcích byl pořad o jednom obyvateli sídliště který si domů nosí různé věci, z jeho domu je cítit zápach, obyvatel nekomunikuje a z jeho bytu se rozlézá různá havěť ( např. švábi po ostatních bytech ). Jednou při výměně stoupaček nepořádek z jeho bytu vyklidilo SVJ na svoje náklady a pokračuje to takto dál - zase zápach a po celém paneláku různá havěť která vylézá z jeho bytu. Už to stálo SVJ dle sdělení několik set tisíc. Byt majitelka nechala přepsat na svou dceru která žila v zahraničí ( USA ) - zjistilo se že už majitelka zemřela. Obyvatel nikomu neotvírá a s nikým nekomunikuje. A prý se s tím nedá zatím nic dělat.
A nedávno na webu byl článek, že majitel nemovitosti měl na svém pozemku na zahradě nepořádek - soused ho udal, musel zaplatit pokutu a na své náklady to odstranit.
Tak tomu nerozumím.
V jednom případě nepořádek v bytě a nedá se s tím nic dělat a obtěžuje se s tím celý panelák a v druhém případě nepořádek na zahradě a vyřešeno hned.
"nedávno na webu byl článek, že majitel nemovitosti měl na svém pozemku na zahradě nepořádek" nevěřím
leda že by ten nepořádek byly například autovraky a z nich unikaly do okolí provozní kapaliny, nebo něco v tom smyslu.
To byste se možná divil, stačí zaplevelený pozemek, nedejbůh s náletovými keři a v případě všímavého souseda je problém na světě
ani tomu nevěřím, to jsou vlhké sny některých rádců zde na poradně. nedoložíte jediný případ, kdy by musel majitel řešit plevel ne pozemku. jedině snad asi před rokem dvěma začala platit směrnice o povinnosti likvidovat invazní druhy, ale i na to jsou úřady krátký. kde je definované co je plevel, můžete mi to sem napsat? děkuji.
ale já vím, že tam jsou tyto obecné formulky, to zas lžete.
když dle vás neumím najít v tom zákoně definici plevele, možná že opravdu neumím, můžete mi ji prosím dohledat vy a ocitovat sem? moc prosím.
"kde je definované co je plevel, můžete mi to sem napsat? děkuji."
a pokud mi ještě dáte odkaz na jakýkoliv případ, kdy majitel v čr dostal pokutu či jiný trest za to, že měl pozemek zaplevelený, budu také moc rád.
všimněte si, že ani autor dotazu sem ten odkaz na jím zmíněný článek nedal, proč asi...
km - snad Vás nepřekvapím tím, že odmítám další konverzaci na téma, které zajímá více rádce, než tazatele. Pokud máte nejasnosti, tak si založte vlastní dotaz a tam se realizujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.