Nejste přihlášen/a.
Z právního hlediska je čokl věc. Pokud ta věc způsobí nějakou škodu, například někoho pokouše, a v případě nasazeného košíku například pochč*ije nebo se někde vy*ere, zodpovídá za to majitel. Navíc se domnívám, že v přepravních podmínkách dopravce tato možnost poslání živé věci bez dozoru možná není.
Takže jediná možnost poslání čokla k babičce je uvázat ho za zadní spřáhlo vlaku.
V přepravních podmínkách je vyloučené i posílání mrtvých věcí. Dopravci se tak kryjí proti případnému nařčení z nekalé konkurence doručovacím firmám (které musí odvádět nějaké příspěvky na Poštu). Nevzpomínám si, že by to tam ČD explicitně měli, jejich podmínky jsem dávno nečetl. Takový Flixbus to má jasně, samotná zavazadla nepřepravuje a podobně jsem to viděl i u jiných dopravců (většinou jsem na to narazil, když jsem hledal limity váhy a rozměrů). U letecké dopravy je tady ještě teroristický faktor, kvůli kterému nevezmou do letadla kufr, ke kterému nemají na palubě člověka (zřejmě neslyšeli o kamikaze).
Nemáte pravdu. Pes má vlastní jízdenku a je na ní napsáno PES, nikoli spoluzavazadlo. Takže poslat lze, ale musí umět na vyžádání jízdenku průvodčímu předložit.
Do malé kapsičky na obojku bych mu vložila peníze. Po cestě vlakem má každý žízeň a pokud je ve stanici dobrá nádražní restaurace, může si dát pivo. Plzeň je zbytečná, psovi stačí Braník. Hlavně mu musí číšník odepnout košík, aby si to vychutnal. Jaga.
>>Pes má vlastní jízdenku
I kolo má vlastní jízdenku, stejně tak rezervace místa, zavazadlo a podobně. Zcela nezávislou "jízdenku," nijak nespojenou s jízdenkou člověka. Z toho bych nic nevyvozoval. Narozdíl třeba od příplatků za delší cestu (za původní stanici nebo cestu oklikou) a podobně, kde je napsáno, že to je k jízdence xyz a při kontrole musíte ukazovat obě.
Já tvrdim, že oficiálně to nejde, ale že po dohodě s průvodčím by to jít mohlo, záleží ale na jakého blbce zrovna narazí.
Řekl bych, že oficiálně to nejde (pes musí být po dobu přepravy vybavený náhubkem a vodítkem), ale naštěstí průvodčí jsou lidi a ne stroje, takže se leccos dá provést naprosto v pohodě.
To mi připomíná jak jel Maxipes Fíx do světa a zpátky jel vlakem. Ale tohle je možné jen v pohádkách.
Jízdenku můžete koupit předem třeba v osobní pokladně, takže můžete poslat psa vybaveného jízdenku. Pokud nevíte, jestli to projde, tak asi je lepší počkat na průvodčího, abyste nemusel žádat o návratek za nevyužité jízdenky.
Jen taková drobnost, jak moc složité by bylo jet ty 3 stanice na otočku, narážím tím na to, jestli jede něco zpátky za rozumnou dobu a ne až za půl dne nebo další den.
" Pravidla poradny Poradte.cz"
" Z12 - vkládat strojové odpovědi (umělá inteligence, chatbot atd)."
Zdroj: poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.