Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
chtěl bych se zeptat klientů této banky jak jste s ní spokojeni. Na spoření mám nyní Partners banku s 3.06%. Současná banka kterou aktivně využívám mě rozoohnila a ruším u ní účty a zvažuji si založit vedle účtu od Komerčky i Rajfku. Když si založím dva běžné účty, můžu si pak založit dva spořící účty se 4% sazbou. Avšak Rajfka prý změníla podmínky a už je potřeba 10 plateb kartou. Také připisování úroků do 5. dne v měsící je zvláštní. Kdy se reálně uroky připisují? Investice neřeším, jsem velice zbabělý konzervativní střadatel, který žije ze dne na den a v tom případě neřeším investice a co bude za 10 let.
Děkuji.
Ahoj, 10 plateb kartou lze realizovat na samoobslužných pokladnách například koupí 10 kuliček hroznového vína (pěkně po jedné kuličce zaplatit). Pak to v klidu funguje, máte 4 % měsíčně. Úrok připisuje poctivě a pravidelně nejpozději do 5. dne v měsíci. Jinak na běžné používání se Raiffeisenbank naprosto nepoužitelná. Pro výběr v hotovosti z bankomatu je 100 000 Kč na týden. Více to nejde, leda přes pokladnu, která však není na všech pobočkách. A chraň tě Bůh, abys chtěl změnit autorizační tel. číslo pro SMS. To je proces minimálně na 10 osobních návštěv a pěti telefonátů na jejich infolinku na pobočce. A stejně to nevyřeší. Můžeš pohrozit stížností ke ČNB. Jakože leda ten spořák je zajímavý, skrz ty 4 %, jinak otřesná banka.
Účty nemusíte rušit. Můžete je mít u řady bank a peníze přesouvat tam, kde jsou momentálně lepší podmínky. Zjistit to je snadné, často bývají i hotové přehledy na internetu. Momentálně je nejvýhodnější bonusový spořicí od RB za 4 % do 500 000 se zaplacením 10x kartou. Úrok se připisuje dvakrát. Ke konci měsíce základní a do 5. dne následujícího bonusový. Účet je na jméno. Můžete mít jen jeden. Matoucí jsou nezaúčtované platby na konci měsíce, kdy aplikace hlásí nesplnění podmínek. Ve skutečnosti se však do bonusu započítává datum nákupu, nikoli zaúčtování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.