Nejste přihlášen/a.
Na takovém vyšetření jsem byla několikrát, také cévař a 2x kardiolog mě poslal. Jen tak, pro uklidnění, ortoped s revmatologem mě uložili na víkend na lůžko, nebyla jsem sama, bylo nás cca 15 a do kloubu, ve kterém býval často zánět nám vstříkli pod sonem radioaktivní látku, jako možnost léčby. Nikdo k nám nesměl, zářili jsme. A ještě pak jsme se asi týden měli vyhýbat dětem. To bylo víc jak před 15ti léty. A? A žiju!
CT je škodlivé minimálně, i když asi trochu víc, než jakékoliv jiné vyšetření rentgenem. Dnešní rentgeny nelze srovnávat s rentgeny z poloviny minulého století, kde vyšetřovaný stál před zářičem a doktor si ho i několik minut "na živo" prohlížel na štítu (displeji).
V životě jsem přežil klasických rentgenů nepočítaně (v dětství i ten "na živo"), v základní škole bylo povinné pravidelné "snímkování ze štítu" (kvůli tuberkulóze). CT mi dělali minimálně 5x (krční a bederní páteř, 2x hlava, i to břicho s kontrastní látkou), víc si nepamatuju. Problém možná může být ta kontrastní látka, která často obsahuje jód, takže může u někoho někdy vyvolat alergickou reakci. Proto se Vás bude personál ptát na případné alergie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.