Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení Alimentu

Od: hanus odpovědí: 10 změna:
Dobry den chci se zeptat uz rok platim na dve deti alimenty.Bejvala pritelkyne zije s pritelem v domacnosti s mejma detma.Oba chodi do prace a ja chodim take do prace ale problem je ze mesicne nevychazim s penezi na sebe.Tak.jestli.bych mohl pozadat o snizeni alimentu u soudu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Jistě že můžete.
Sepíšete žádost, dodáte dokumenty proč,co a jak, no a podate u soudu žádost.

hanus
hodnocení

A kde tu žadost sezenu prosim?Děkuji
Třeba zde máte plnou vzorů ke stažení.
google.com/...

hanus
27.08.25 13:38
hodnocení

Děkuji

hodnocení

0x

Je možné, že Vám soud doporučí najít si lépe placenou práci. Jestliže si nevyděláte ani na své vlastní živobytí, to pracujete na poloviční úvazek? Jste snad invalidní? Že jsou děti Vaše, to víte. A co tedy mají jíst, když je tatínek neuživí? Soudu určitě nebude stačit Vaše vyjádření, že nevycházíte s penězi ani pro sebe.

To jsme u časté situace, kdy ženská vypudí otce dětí a přitáhne si domů jiného chlapa. Matka takto získá novou rodinu dotovanou vypuzeným otcem dětí, který nemá ani rodinu, fakticky ani děti, musí se dívat, jak ze mu žena *** s cizím chlapem a ještě jim to musí platit. To je na mašli a nebo na článek v novinách v rubrice krimi..

@tomkk Vám přijde normální, že zdravý chlap si nedokáže vydělat ani sám na sebe? Nezpochybňuji Vaše námitky, ale ty jsou mimo - kdyby dál žil se svou partnerkou a dětmi, kdo by je tedy měl živit, když jeho příjem nestačí ani na jeho potřeby?

hodnocení

0x
No tak o toto se snažil muj ex, kdyz jsem byla mladá, argumentoval, že jsem vdaná a oba vyděláváme. A paní soudkyně ho pěkně usadila, že děti jsou jeho a že k nim můj manžel nemá žádnou vyživovací povinnost a o té nízke částce, kterou jsem léta nežádala zvýšit, se rozhodla mu alimenty ještě zvýšit, kd2yz zjistila, kolik vydělává. Tak pozor.Ještě dodávám, že o rozvod jsem požádala já z důvodu jeho neustálých nevěr.

hodnocení

0x

Je divné, že nevyjdete s vydělanými penězi. Muž byl odjakživa považován za "živitele rodiny." Ledaže byste dělal nějakou práci za minimální mzdu. Třeba zametáte a uklízíte ulice? V normálním zaměstnání byte si jistě vydělal víc.

Ty děti jsou Vaše, Vy jste je zplodil. A každý slušný táta nehledí tak na sebe, jako na to, aby se jeho děti měly dobře. Navíc teď se blíží začátek školního roku a matka jistě bude mít kvůli tomu zvýšené výdaje. Hodně zvýšené. Styděla bych se skuhrat o snížení alimentů pro vlastní děti. Pořádný chlap by spíš měl přidat něco navíc. Amen. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]