Dobry den chci se zeptat uz rok platim na dve deti alimenty.Bejvala pritelkyne zije s pritelem v domacnosti s mejma detma.Oba chodi do prace a ja chodim take do prace ale problem je ze mesicne nevychazim s penezi na sebe.Tak.jestli.bych mohl pozadat o snizeni alimentu u soudu?
Je možné, že Vám soud doporučí najít si lépe placenou práci. Jestliže si nevyděláte ani na své vlastní živobytí, to pracujete na poloviční úvazek? Jste snad invalidní? Že jsou děti Vaše, to víte. A co tedy mají jíst, když je tatínek neuživí? Soudu určitě nebude stačit Vaše vyjádření, že nevycházíte s penězi ani pro sebe.
To jsme u časté situace, kdy ženská vypudí otce dětí a přitáhne si domů jiného chlapa. Matka takto získá novou rodinu dotovanou vypuzeným otcem dětí, který nemá ani rodinu, fakticky ani děti, musí se dívat, jak ze mu žena *** s cizím chlapem a ještě jim to musí platit. To je na mašli a nebo na článek v novinách v rubrice krimi..
@tomkk Vám přijde normální, že zdravý chlap si nedokáže vydělat ani sám na sebe? Nezpochybňuji Vaše námitky, ale ty jsou mimo - kdyby dál žil se svou partnerkou a dětmi, kdo by je tedy měl živit, když jeho příjem nestačí ani na jeho potřeby?
No tak o toto se snažil muj ex, kdyz jsem byla mladá, argumentoval, že jsem vdaná a oba vyděláváme. A paní soudkyně ho pěkně usadila, že děti jsou jeho a že k nim můj manžel nemá žádnou vyživovací povinnost a o té nízke částce, kterou jsem léta nežádala zvýšit, se rozhodla mu alimenty ještě zvýšit, kd2yz zjistila, kolik vydělává. Tak pozor.Ještě dodávám, že o rozvod jsem požádala já z důvodu jeho neustálých nevěr.
Je divné, že nevyjdete s vydělanými penězi. Muž byl odjakživa považován za "živitele rodiny." Ledaže byste dělal nějakou práci za minimální mzdu. Třeba zametáte a uklízíte ulice? V normálním zaměstnání byte si jistě vydělal víc.
Ty děti jsou Vaše, Vy jste je zplodil. A každý slušný táta nehledí tak na sebe, jako na to, aby se jeho děti měly dobře. Navíc teď se blíží začátek školního roku a matka jistě bude mít kvůli tomu zvýšené výdaje. Hodně zvýšené. Styděla bych se skuhrat o snížení alimentů pro vlastní děti. Pořádný chlap by spíš měl přidat něco navíc. Amen. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.