Dobrý den. Je mi 38 a jsem invalidní důchodce. Zkoušel jsem i jiné profese, ale ze všeho nejvíc se cítím jako ajťák. Chci si zjistit názory lidí, co je asi tak normální očekávání kariérního postupu. V Česku je totiž podle mě velice nezdravé prostředí. Mě tedy nejvíc mrzí, že na rozdíl od spolužáků jsem se v práci nechytil už ve školních letech. Dával jsem o sobě vědět, ve škole jsem byl vždy aktivní, ale žádný skaut si mě nevyhlédl. Na SŠ jsem exceloval v programování, na VŠ mě mrzelo, že mě tam nějak víc učitelé nevzali mezi sebe; v konkurenčním sportu je přece normální, že dobří trénují se staršími, třeba Cristiano Ronaldo hrál už v 19 za seniorskou reprezentaci, s třicátníky, a to jsou mládežnické kategorie i do 23 let; asi si tam také třeba tykali. Ve firmě jsem nemohl dělat ten druh práce, na který jsem se připravoval ve škole, ale ten, na který měli volné místo; ani po dvou letech mě nepřeřadili, a to tam mezitím přijali jiné lidi na jiné práce, které bych dělal radši (měl jsem problém tenkrát vůbec nějakou práci sehnat); jeden služebně mladší kolega postoupil kvůli náhodné smrti toho, komu tam měl být pravou rukou, mě ale vždy odmítali s tím, že nemám zkušenosti (tento argument nenávidím především) a oni mě na jiné pozici vidět nechtějí. Pak se propouštělo, a volba přišla na mě; nikdo se mě nezastal, a v žádné další práci mi praxi neuznali, už jsem se vlastně na žádné další IT pozici nestabilizoval. Jak to může být třeba u chirurga? V jakém věku se tak dostane k operaci srdce? A v jakém věku může být mistr směny ten, kdo má jen výuční list a po základní škole se učil už jen tři roky? Řešení vidím v zahraničí. Do zahraničí se ale chodí na dělnické pozice, mám pravdu? Velmi děkuji.
Jedná se o pokus o trollí příspěvek od ambiciózního rádoby mazaného losera. Doporučuji dále nereagovat, je to samá rozbuška, ten konec to celkem shodil, ale stejně by se někdo mohl chytit.
Žel ať už jste trol nebo jen člověk který se upřímně ptá nato co ho zajimá, vidíte že v Česku opravdu je nezdravé prostředí. Naco máte důchod? Zdokonaluje se v tom.co vaše jde nejlíp? Co se týká kariérní postupu nato už dojelo mnoho starších zkušenějších lidi ze je bez milosti vykopli kvůli mladším ambicióznějšim lidem, zajedno hodně dělá projev na prvni pohled někomu nesednete a můžete umět zhmotnit tmu a stejně je vám to prd platné, další jsou známosti pak samozřejmě ostre lokty často musíte doslova jít přes mrtvoly bez soucitu a empatie k okolí protoze to místo.prostě chcete a jdete si zatím.dobré je znát všechny manipulační techniky umět lézt do těch správných zadníc nebo si do své pustit někoho na sílu. Dnešní doba je těžká na prosazení se konkurence velká a je to spíše o štěstí než spravedlivem rozdělení pracovních pozic podle zkušeností a vědomosti viz. Politicka scéna nejen aktuální..říká se schody se zametaji od shora. No zatím se takový dobrodruh nenašel ale male náznaky spravedlnosti jsou už vidět záleží na vás jestli budete ztrácet čas a hořekovat nad svým osudem nebo vezměte své úspory jazykové schopnosti oprášite nějaké staré kontakty které mají nějaké vazby na zahraničí nebo podle sveho zájmu vyhledat kontakty lidi na soc.sitich a risknete skok do prázdná a začněte někde jinde dal od naší země ktera už přestává být českou zemí a tím co předkové tady chránili svými těly jak český jazyk tak korunu tak majetky a také lidi kteří svoji moudrost a schonosti raději šli ukázat do.zahraničí a my se jen náhodou dozvíme o nějakých převratných věcech za kterými jsou lide s českými kořeny a my můžeme jen utrit nos do rukávů oblečení které je povětšinou také ze zahranici žádná Česká kvalita let minulých. Člověk si má život užít v klidu a tam.kde se cítí dobře,běžte a najděte si místečko podle vašich přání i když budete delat jen nějakou obyčejnou práci a podle svých schopností a s každým.dalsim.krokem a hledáním možnosti se objeví ta pravá. Stačí neztratit chuť hledat a nespokojovat se se situaci v které mi není dobře. Staré přísloví říká člověče příčin se a bůh ti pomůže kdo nevěří tak když uděláme krok že zaprdeného známého místa objeví se nové možnosti které jsme doteď neviděli,začínám.odznova celý život nedělám svůj obor skončil dřív nez se mohlo vůbec něco stát dobrým místem s možností kariérní postupu. Zkuste si přečíst knihu má jen 90stran Kam se poděl můj sýr. Doktor nejsem neporadím kdy mu půjčí něčí tělo aby dokázal že je fakt dobrý kardiochirurg a o zbytku bylo řečeno dost výše. Je načase dát dohromady itinerář své nové cesty otřete slzy ať vidíte dobře pred sebe na kazdy krok za svým štěstím někde jinde, kdyz ani přes změny vašeho přístupu se nic nezměnilo ve vašem životě ani v kariéře a máte cestu jasnou tak hodně štěstí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.