Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bff mě zadlužila

Od: blbka odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

moje "kamarádka" mi ukradla občanku a npůjčovala si přes internet peníze. Včera jsem za ní platila inkasní agentuře xx tisíc. Jenže jsem v registru dlužníků a to je to hlavní co mi vadí, protože jsem mladá a šetřila jsem na hypotéku. To je asi jediný důvod proč přemýšlím, zda to nahlásit na policii. Byla to moje kamarádka 15 let. Nechci aby šla do vězení. Dostane menší trest když se přizná? Co jí za desítky tisíc na cizí jméno čeká? Měla bych to nahlásit? Udělala to prý více lidem..

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek
hodnocení

6x

V okamžiku, kdy jste zjistila, že se Vám ztratil OP a věděla/měla jistotu, že ji uzmula tato dotyčná kamarádka, jste to měla nahlásit na PČR.

Tím byste byla krytá a všechny podvody, které se spáchaly od tohoto data touto ukradenou OP, by šly za ní.

Nezabránila jste podvodnému jednání,anebo těžko dokážete, že jste nebyly domluvené a o podvodech nevěděla.

blbka
hodnocení

vy také doma když přijde návštěva schováváte doklady aby si je náhodou nevyfotili?

blbka
hodnocení

také mi ta společnost řekla email ze kterého jim odpovídala, který se jmenuje mým jménem ale nikdy nebyl můj. a čislo bylo její

prostromek

Ne, bydlím sama, a přesto volně položený OP, jiné průkazky a peněženku od jisté doby nemám.

OP v pouzdru, pouzdro v kabelce, kabelku schovanou ve skříni, žádný věšák v předsíni.

Podobné bohužel, ponaučení od návštěvy zloděje, nic volně nenechávat.

-----------------------

Tak přeji lepší výběr kamarádek a také si zvykněte na nějaký systém. Je taková doba, člověk musí být opatrný.

----------------------

Doplněno: peníze určitě mrzí, ale když jste nenahlásila falešný email. Musela byste se soudit.

milanb
hodnocení

4x
Jasne ze mela. Tohle neni kamaradka, ale zlodejka. Zadne slitovani, bude to s ni jen horsi.

hodnocení

2x

Rozhodně oznámit policii, nemusí být nutně ve vězení :D ale rozhodně bych se být váma bránila, špíš jde o to aby vám to splatila. Kamarád řešil skoro to stejné s ex, je to vlastně krádež identity. Doporučuju na to ale právníka. Kdyžtak vám mužu dohodit toho jeho.

blbka
hodnocení

jaký byl pro ex trest zda se mohu zeptat

Uprime nevím, není to moje ex naštěstí :D. Ale rozhodně to nějak vrací + asi odškodnení? Hlavní problém je, aby ty dluhy nebyly na vás a vám to nezničilo život.

hodnocení

1x
Ano. Trestný čin tvé bývalé kamarádky musíš nahlásit na policii, protože se může vynořit halda dalších půjček. A ty půjdou za tebou. Ona to není prdel. Taky můžeš deset let splácet. Pokud bude spolupracovat, nemusí nutně skončit v lochu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]