Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Začátek podnikání v průběhu roku

Od: adamkotrla odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, založil jsem si živnost a přišli mi pokyny k platbám do datovky. Je tam napsáno, že sociální mám platit 0 Kč a pak od nového roku pojedu na paušál. Alespoň takto jsem to pochopil. Když jsem ten dokument hodil do chatGPT, tak mi vyhodilo, že v průběhu roku se sociální neplatí v případě, že nezačínám podnikat od začátku roku a předchozích 5 let jsem neměl živnost. Raději jdu ale pro radu ještě zde, abych neměl zbytečné nedoplatky. Zdravotní si platit samozřejmě budu, to vím, že je povinné. Ale zaráží mě právě ta 0 u sociálního. K tomu tam samozřejmě je i číslo účtu, na který platit. Budu tedy rád za rady od někoho zkušeného. Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ta nula u sociálního pojištění je u Vás v pořádku. Po skončení roku při vyúčtování všechno doplatíte a od ledna začnete platit zálohy - buď v předepsané minimální výši, nebo, pokud se Vám letos bude hodně dobře dařit, ve výši spočítané z vyúčtování.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]