Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se zlaté šupinky v lahvičce z časopisu Minerál

Od: david odpovědí: 18 změna:

Zakoupil jsem si 1-číslo časopisu Minerál, kde jsem v příloze objevil lahvičku se zlatými šupinkami 22 karátů a v trafice to prodávali pouze za 29Kč. Zítra už jdu pro další časopis.To asi pěkně firma prodělá když dává drahý kov za symbolickou cenu jako bunus dárek do časopise a ještě tam je štítek, že to je pravé ryzí zlato. Co na to říct?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

2x

Pokud není ta lahvička zlatinek úplně plná, cena kovu bude zanedbatelná, takže pneprodělávají. Navíc to zřejmě bude takový ten obchodní model, kdy se cena časopisu postupně zvyšuje a v polovině/za polovinou plánovaného počtu čísel produkci časopisu utnou a vám zbyde nedokončená sbírka minerálů/nějaký rozestavěný model atp. Takže nakonec zjistíte, že vám kupování časopisu bylo k ničemu a jen z vás někdo chytře vytáhl peníze.

mm

První čísla jsou za 29 Kč od čísla 4 už 130 Kč. Edice obsahuje (bude-li dokončena) celkem 80 minerálů. Dohromady tedy zaplatíte přes 10 tisíc Kč a získáte 79 drobných kousků běžných minerálů, které najdete například v "ezoterických"obchodech poházené v miskách s nápisem "kus 10 Kč". Plus úvodní lahvičku drobných útržků plátkového zlata ke zlacení zhruba ve stejné ceně.

Viz mineralynazemi.cz/...

makk
hodnocení

2x

Zlato je výborně kujné, takže není problém udělat plíšek několik mikrometrů silný. V té lahvičce to pak vypadá půdobivě, protože tam plavou relativně velké kusy, ale téměř nulové tloušťky. Je to pěkná dekorace, ale zlata tam bude v řádu miligramů, takže koupit stovky těch časopisů a zlato dát do výkupu se určitě nevyplatí.

hodnocení

1x
Že si máte koupit tohle, nastrihate na malé střípky a prodáte.
Taky vydělate.
vytvarne-potreby.eu/...
david
Vypočítal jsem, že bych potřeboval na 1g.22 karátového zlata 25 flakónu. Šlo by z jednoho gramů udělat slitek nebo malou kuličku a na kolik by přišla ta práce ve zlatnictví a šlo by to slít dohromady? Chtěl bych to zakomponovat do přívěsku jako slzu nebo kuličku.
mm

Vy skutečně věříte, že v té ampulce jsou natrhané ČTYŘI celé zlaté plátky o standardní velikosti 8x8 cm? To je tam tak napěchované, že se v té vodě ani nehýbe?

A hlavně že vám za 29 Kč prodají zlato v ceně kovu 80 Kč?

V těch potřebách pro výtvarníky (zlato ke zlacení) není udána ryzost ...

mm

@vibe2

Ty odkazované plátky hlavně nejsou zlato, ale jiný žlutý kov, možná mosaz. Já jsem počítal se skutečným plátkovým zlatem (je o řád dražší) ryzosti 22 kt, tzv. jednoduché tloušťky a standardního rozměru 80 x 80 mm. Takové se používá i na "zlatinky" do ozdobných lahviček a také (spíše 24 kt) jako "nóbl" ozdoba do snobských jídel a nápojů.

vibe2 - To se ovšem mýlíte. Je to skutečně zlato, i když neznámé ryzosti. Žádný jiný kov nelze roztepat do tak tenkého plátku, aby se s tím dalo něco pozlatit. Mosaz by navíc časem zkorodovala.

mm

@magdon:
Nemýlí se "vibe2", mýlím se tak maximálně já. I když si to stále nemyslím. S tou extrémní kujností máte pravdu, i když měď ji má také vynikající. Na odkazovaném výrobku mě v porovnání se skutečně zlatými plátky (včetně 12karátových) zarazila výrazně nízká cena (o řád nižší) a obří rozměry (14 x 14 cm). Na jiných webech se tento "Potal" dá najít jako "metalické plátky", AI odkudsi vycucala informaci že jde o imitaci zlata. Odhaduji, že výrobce (firma v Litvě) použil jako základ měď a něčím ji "ozlatil" (neboli "zmosazil"), aby byla do žluta. Recept bude asi výrobní tajemství, jinak to by to chrlila každá výrobna alobalu a byla by toho plná papírnictví.

Může to být z méně tepatelného kovu, avšak ty plátky (díké nízké ceně) mohou být mnohem tlustší.

Ale vždyť netvrdím, že to není zlato. Jen "neznámé ryzosti". I to 24 karátové zlato je zlato jen z 99,9 % ...

22 karátů obsahuje 91.7% zlata - viz tabulka ryzosti

riva
hodnocení

1x

Cena zlata je přímo úměrná jeho hmotnosti. Pokud ty šupinky mají téměř nulovou hmotnost, jejich cena bude zanedbatelná.

Pokud jste labužník, můžete si pravým zlatem i ozdobit jídlo. Není to drahé: ozdobdort.cz/...

cien
hodnocení

1x
Plátek 8x8 cm 22karátoveho zlata vyjde asi na 50 korun.

hodnocení

0x

Hmotnost toho zlata je prakticky neměřitelná, násobně víc ho máte třeba v mobilu. Ani kdybyste získal zdarma celý náklad toho časopisu, určutě nezbohatnete.

Mám doma lahev džinu (určitě mnohem větší, než je ta Vaše minilahvička) ve které plave zlatinek spousta. To zlato s ginem normálně vypijete. Při tom její cena nebyla ani o korunu vyšší, než lahve čistého ginu.

Vyplatí se zlaté šupinky v lahvičce z časopisu Minerál

Drobné zlaté vločky můžete přimíchat do každého pití ...

Drinks With Gold Flakes

https://barnabasgold.com/drinks-with-gold-flakes/

yarda1
hodnocení

0x

Kdysi jsem se nechal nalapat na tohle:

antikavion.cz/...

Taky to vycházelo postupně. Blbě se v tom hledalo, tady to někdo nabízel za 2000 Kč. Mne to stálo mnohem víc, snad něco k deseti tisícům, prášilo se na to na skříni, jinde to překáželo, listy z toho vypadávaly. Nabídnul jsem to "za odvoz"a byl jsem rád, že si pro to někdo přijel, bylo mi líto to vyhodit, když jsem do toho vrazil tolik peněz. Pak to zkoušeli vydávat po druhé, ale asi o to nebyl zájem, tak to v polovině utli.

Od té doby jsem se poučil a když vidím něco podobného, lituju hejly co se taky nechají nalapat.

hodnocení

0x

22 karátů není ryzí zlato. To by mělo 24 karátů.

cd
hodnocení

0x

Jistěže se vyplatí, jinak by to nikdo neuváděl na trh!

Ten kdo zadanou cenu prodává, tak ten chce vaše peníze. Vy si to kupujete, takže chcete jeho zboží. Tedy vyplatí se to oběma stranám.

Vlastně pr, možná ne, protože Češi jsou tak blbý že kupují a pak nadávají. Němčouři nee, ti hlasují nohama. Prostě nekoupí, pokud jim to přijde drahé. To asi jenom Češi, kupují, a pak mručí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]