Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zítra bychom měli jet na výlet. Bude vedro, proto bychom rádi někam, kde je chladněji. Jeskyně, podzemní chodby.../exkurzi do mrazíren ne/. Pardubicko. Ale v blízké vzdálenosti nic vhodného není. Podzemní choby /Znojmo, Tábor.../ jsou daleko. Jeskyně tady v okolí nejsou vůbec žádné. Kostely příliš nevyhledávám, ačkoliv jsou někdy velice krásné. Co byste mi poradili, aby tam bylo příjemné chladno? Nemám žádné nápady.
Děkuji - Jaga.
Ano, vím, před několika lety jsem byla v Muzeu řemesel překvapená z toho, že poslední věci člověka se kdysi daly pořídit celkem za 104 Kč. Rozloučení, rakev, hudba, zpěváci, kněz...Loni jsem zaplatila za obyčejnou komorní kremaci v rodině 43 tisíc. Časy se prostě mění, lidi také a nic s tím nenaděláme. Jaga.
@tm: Vy nás ale zásobujete, pane Karfík.
V Mladečských keskyních jsem kdysi byla s hasiči, ostatní neznám. Váš nápad si nechám, Je jen škoda, že je v naší republice tolik krásných míst a já už nemám tolik času. Ale stihnout aspoň něco, ať má člověk hezké vzpomínky.
Koncem srpna jedu na 3 denní celostátní sraz vozidel zn. Š Favorit a Forman do Kaplice. Jistě to bude pěkné, Favorit byl kdysi jeden čas králem silnic. I když...dneska už je to jinak. Jaga.
Jezdila jsem 10 let dělat vedoucí na dětský tábor kousek od přehrady Rozkoš. S polskými dětmi jsem jako průvodce každoročně navštívila Dobrošov, Haničku i Josefov. Ten se mi nelíbil. A taky Třebechovický betlém a Kuks. Díky těm Polákům mám toto prolezlé.
Ale napadl mě Adršpach. Tam jsem sice taky jezdila s Poláky, ale bylo tam pěkně, chladno mezi skalami. Jen nevím, jestli nebudou skály praskat ve švech. A kousek, v Polici nad Metují, bylo krásné muzeum stavebnice Merkur, sen každého tvořivého kluka. Jaga.
@babajaga: Adršpach je šíleně přecpaný ! Navrhuji Teplické skály, ty jsou také nádherné a není tam takový nával !
To máte oba svatou pravdu, našla jsem si to na netu a minimálně den dopředu si objednat vstup i parkování. Jinak se tam člověk nedostane. A davy lidí zrovna nemusím. Kde jsou ty časy, kdy jsem chodívala po "Ádru" a bylo nás tam pět a půl. Jaga.
babajaga - "Kde jsou ty časy, kdy jsem chodívala po "Ádru" a bylo nás tam pět a půl."
Naposled jsme tam byli před cca 15 lety, někdy na začátku prosince. Mezi skalami se zvolna snášely obrovské vločky sněhu. Absolutní ticho. Připadal jsem si jako v pohádce. Za celou návštěvu jsme potkali akorát zřízence, který uprostřed skal zametal sníh ! Neskutečný zážitek, který si pamatuju dodnes.
Jo jo, časy se holt mění, tam už bych teď rozhodně nejel .
Dobrý den.
Osobně nemám rád horko, ale nesnáším hlavně přechody.. - jet v horkém počasí někam, kde zalezu do zimy... to je na nachlazení... Ten výlet má být jednodenní?
Na pardubicku jedině směr Orlice - lesy a voda - obojí ochlazuje okolní vzduch.
Jinak pokud mám tu možnost mít dovolenou, odjíždím s rodinou na ta velká horka do míst typu Dolní Morava - kde bývá o 5 a více stupňů chladněji.
Děkuji za tip na Hradec.
Na Mělicích jsem byla předevčírem a budila jsem tam rozruch tím, že jsem se jako 70 letá bába učila jezdit na kajaku. Poprvé. Nejdřív žádná sláva, ale za nějaký čas už mi to docela šlo.
Pak bych se prošel kousek lesem - pokud jste byl někdy v lesích kolem mělických písníků, tohle byste napsat nemohl. V lesích potkáte kde co. Střepy, plastové láhve, kelímky, prezervativy, zapomenuté plavky a spousty papírů a hromádek hnědé barvy. To nejsou lesy na procházku, spíš na naštvání. To mě opravdu neláká. Ten Hradec - ano. Dík. Jaga.
@vili: dík za nápady a rady, jsem babka rozlítaná a navštívila jsem už kdeco.
1/ Zřícenina Lichnice uváděla v červenci krásný folkový koncert. Bylo to krásné. Mimo jiných i legendární Nezmaři, Alfasrnec, Poutníci, Trapeři a Křesťan, vše zakončila úžasná Epydemye. Ta stála za to! Při Panence od Poutníků zpívala celá Lichnice. "Co skrýváš za víčky a plameny svíčky snad houf bílých holubic, nebo jen žal, ..." A ani nám nevadilo, že nám svrchu pršelo na celty.
2/ Seč - každoročně na podzim si sama obejdu jezero. Střídám to, jednou od hráze, podruhé na Hoješín. Je to nějak do 20 km, ale po náletech kůrovce je mi tam smutno. Místy holé pláně, dřív smrčiny plné hub. Seč už není to, co pamatuju jako mladá.
Na Oheb lezu každý rok na jaře. Rostou tam totiž kačenky české. A je to veliká dobrota. Letos jsem tam ale nenašla ani jednu. Škoda. Ale aspoň jsem si u hráze nakrmila ryby. Tam jsou pane "velryby."
Doubrava, Chrudimka - souhlasím, že Doubrava je krásnější. Zvlášť na jaře - dymnivky, prvosenky, blatouchy, ladoňky...Šla jsem ji letos 2 x. Z Mladotic do Žlebů a pak z Pařížovské přehrady do Ronova. Obojí krásný zážitek. A zúčatnila jsem se u ní i 47.výročního ohně trampské osady Šneci. Bylo to krásné.
Milovala jsem údolí Doubravy z Bílku do Chotěboře. Čertův stolek, Koryto, Sokolohrady... Po náletech kůrovců jsem jela kolem vlakem, stála u okna a brečela. Ty nádherné smrčiny byly pryč, zůstaly jen holé skály. Už tam asi nikdy nepůjdu, nevěřím, že za ten čas, co mi v životě zbývá, se ještě něco vylepší. To bych tady musela být ještě tak 50 let.
A tak vzpomínám. A náš výlet, na který jsem se těšila? PADL. Prý je třeba postavit dřevník. A já se tolik těšila. Inu, občas něco nevyjde, to známe, nakonec, všichni. Budu sekat a plít zahradu. Taky řešení. Děkuji za nápady. Jaga.
Dík, @moravaku, to vypadá zajímavě. V Brně jsem letos byla 2 x. Poprvé na kvetoucích koniklecích na Kamenném vrchu, s pěknou prohlídkou města /díky, přátelé/, podruhé vnučce na promoci na Mendelovce. Mám tedy co dohánět a třeba na to i dojde. Jaga.
Zdravím,
Mám pro Vás Tip pro příště kdy budou horka a nejen v nich na výlet a samozřejmně pro každého výletu netradičního se účastnit v Polském hornickém městě Zabrze ,hodinku deset od Ostravy .Můžete sjet do hloubky 320 metrů,ovládat důlní kombajn(funkční,žádná maketa),pak se svézt zavěšeným hornickým vláčkem a v té hloubce si dát jídlo v restauraci.je tam více možností,já jsem včera s rodinou absolvoval cestu vodní štolou pod městem v lodičce,v které se kdysi dopravovalo uhlí(teplota 16 stupnů),je možnost českého průvodce,ale je dražší ,my jsme měli polskou průvodkyni a v pohodě jsme ji rozuměli.Je o to hodně zájem tak doporučuji si dopředu zakoupit vstupenky.
@kimbert: To je ale pěkné. Nezapomenu a určitě se k tomu vrátím. Děkuji za tip.
Zítra jedu k Lysé nad Labem, do Sojovic, kamarádka tam hlídá mladým chatu a psa - boloňáčka. A je tam sama. Mladí jsou v cizině. Tak mě pozvala, ať se jedu podívat za ní k Jizeře. Pojedu ráda. Je to hodné děvče a k tomu navíc i pěkná krajina, lesy, chození... Už se těším. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.