Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se rozhodnout s dědictvím

Od: mirka62® odpovědí: 1 změna:

Zemřel mně manžel a řízení u notáře je již ukončené. Už nejsem nejmladší a tak přemýšlím co udělat dál se svým majetkem. Mám jednu dceru, která nemá zájem se stýkat a vnuka, kterého jsem nikdy neviděla. Bydlím v RD na malém městě, kam jsem šla kvůli manželovi a nic mě tu nedrží. Mám ještě navíc nějaké peníze a chtěla bych RD prodat a koupit byt ve velkém městě, odkud pocházím. Nevím komu odkázat svůj majetek, jestli to nechat bez závěti a nebo sepsat závěť třeba ve prospěch vnuka.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud nezanecháte závěť, majetek zdědí dcera. I když závěť zanecháte a určíte tak, komu dědictví připadne (vnuk), dcera bude neopomenutelným dědicem, která má právo na svůj díl. Ledaže byste ji řádně vydědila, důvod k tomu máte kvůli tomu, že se s vámi nestýká. To musíte zařídit u notáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]