Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodný mail

Od: slavo® odpovědí: 2 změna:

Stále čtu jak lidé přijdou o značnou část peněz protože kliknou na odkaz v mailu a vyplní požadované údaje.

Mě nedávno zase přišlo, že mám u zdravotní pojišťovny přeplatek a že mám potvrdit přijetí

Mě je jasné, že se jedná o podvod protože pojištovna tímto způsobem peníze nevrací - žádné potvrzení totiž nepožaduje,

Když zkusím kliknou na odkaz potvrzení na PC tak eset to zablokuje.

Na mobilu to chce údaje z platební karty - samozřejmě ty údaje vyplňovat nebudu.

Zajímá mě toto:

1 - Podvodník získal moji mailovou adresu:

a - tím, že se někomu někam naboural

b - nějaký obchodník mu ji prodal.

Která z těchto variant je pravděpodobnější.

2 - vzhledem k tomu, že adresa odesílatele je za zavináčem courses.ruzuku.com asi nelze zjistit odkud - z kterého státu byla odeslána.

3 - co by se stalo kdybych na ten mail odpověděl - třeba od kdy se vrací peníze na kartu a ne na účet.

4 - co kdybych ty údaje pro kartu vyplnil smyšlené - vzalo by to?

Nic ale z toho zkoušet nebudu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ciza
hodnocení

0x

Způsobu jak získat něčí e-mailovou adresui je mnoho a nemusí to být pouze nabouráním se někam nebo odkoupením od obchodníka. Lidí si často ani neuvědomují kde všude v internetu zadávají a zveřejňují svoji e-mailovou adresu a pak se diví odkud ji někdo získal. Lidí e-mail zveřejňují v inzerátech, na svých stránkách, v různých veřejně dostupných seznamech a registrech atp. a odtamtud si to každý může dohledat a pozbírat spoustu e-mailových adres. Lidí se pak diví odkud jejích e-mail někdo získal a neuvědomují si kde všude ho někde zveřejnili.

hodnocení

0x
Zjistit mail není nijak složité. Pokud bys jakkoliv zareagoval, akorát se dostaneš do databází aktivních emailových schránek a zavalí tě spamboti. Nějak nechápu, proč s tím ztrácíš energii. Spam osobně vůbec neotvírám, rovnou jde do nevyžádaných jen podle hlavičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]