Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naléhání kamaráda na setkání se mnou

Od: lukas22 odpovědí: 14 změna:
Chodili jsme spolu do školy a stýkali se každý den. Nyní když už chodím do práce mám na něj méně času než v době studií. Minulý měsíc jsme se sešli odpoledne 3x a on mne vyčítá že ho zanedbávám a málo se mu věnuji.Do toho jsem poznal přítelkyni a chtěl bych se též ji věnovat.On mne to vyčítá že na svojí drahou polovičku mám více času než na něj a do telefonu byl ke mne nyní nepříjemný až zaujmul manipulativní postoj.On je dlouhodobě v pracovní neschopnosti a nudí se.Na vycházky odpoledne nechce sám chodit.Mám pocit že se na mne moc citově upnul a snaží se mne určovat plán mého volného času a jakoby by mne záviděl ženskou. Co s tím dělat?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

3x

normálně mu to vysvětlete, tak jako to vysvětlujete tady. pokud nepochopí, je na čase změnit kamarády.

vili
hodnocení

2x
Musíte ho upozornit na to, že sice je to váš dobrý kamarád, ale musíte se také věnovat vlastním potřebám. Práce, přítelkyně, byt.
Můžete mi navrhnout, ať si najde nějakou zálibu, které se může věnovat i doma v pracovní neschopnosti. To by ho mohlo zabavit a nepotřeboval by společnost.
Takže pokud mu nestačí setkání na pár hodin například jednou za týden, tak zřejmě není opravdový kamarád, ale manipulátor. A jako s takovým s ním jednat.

asd1
hodnocení

2x

Normálně mu to vysvětli jako tady, že máš práci, přítelkyni a na něj máš čas dvakrát za měsíc.

Pozor manipulátor, hned na začátku mu dej jasně najevo že neni tvůj šéf.

Když se nudí, ať si najde svoje zájmy a jestli se s někým chce vídat denně tak si musí najít jinýho kámoše, ty teď máš jiný priority, A dal bych si s nim pauzu aspoň dva měsíce aby se na mě neupínal a začal si hledat program jinak než se mnou.

bramburka
hodnocení

0x

Jednoduse mu rekni, ze mas svuj zivot a at si on usporada ten svuj. Nemuze s tebou takhle manipulovat.
Ale v zivote je to tak, ze kdyz si nekdo najde partnera, kamaradstvi jde vetsinou stranou anebo se hodne omezi.

smode2
hodnocení

0x

Mýlíte se. Uvedený člověk není váš kamarád. Možná byl, ale není. Jedná se o čistou manipulaci. Řešení není. Jedině snad ignorovat jeho útoky, vídat se méně a ignorovat útoky a nebo jej jednoduše odstřihnout a najít si místo tohoto individua skutečného kamaráda. Dát přednost dívce před kýmkoliv jiným (mimochodem i před rodiči) je zcela přirozené a správné a skutečný kamarád tento vývoj chápe a nebojuje proti němu.

Nejvíce úsměvné je pokoušet se manipulátorovi cokoliv vysvětlovat*smich*tak to zkuste když myslíte...hodně úspěchů přeji*smich*

liska5

On se asi do něj zamiloval...I tak, pochopit to musí. A pokud ne, tak holt zcela se odstřihnout.

smode2

Tak jako tak má, jak tazatel uvádí, 3 půlky času. Podobně to mají třeba důchodci. Někteří nemají co na práci a tak chtějí telefonovat hodinu, neboť si nemají s kým "pošprechtit". Že na takové vykecávání normální člověk nemá čas, jim, stejně jako pseudokamarádovi tazatele, přirozeně nedochází..

hodnocení

0x

Řekněte mu, že máte také svůj osobní život a holt na něj nemáte tolik času. Ať si najde nějaký koníček a pokud bude na Vás nepříjemný, ať se sám nad sebou zamyslí. To mu najaký ten čas zabere. Možná se nemýlíte a on Vám známost skutečně závidí. Tak ať si také najde ženskou a vyplní si svůj čas po svém. Přátelé si nezávidí, mají pro sebe pochopení a jsou k sobě tolerantní. Pokud on se chová jinak, není to ani kamarád, ani přítel. Věnujte svůj čas svému životu a svému vztahu, to je pro Vás důležitější, než poslouchat výčitky někoho kdo se nudí a upnul se na Vás. Nejste zodpovědný za jeho život. Měl by to pochopit a pokud ne, je to jeho problém, ne Váš. Manipulátory si do života nepouštějte!

bingo
hodnocení

0x

Já bych řekl, pokus se mu dohodit známost, jenže problém je že je v pracovní neschopnosti. Pokud to znamená, že nemá prachy, tak je to problém no.

ltz
hodnocení

0x
Když takovou věc neumí chápat, že máte přítelkyni a že i jinak toho času už nebývá tolik, jak to byvalo v době studii, tak bude nějaký divný. Co s tím dělat? Když je mu málo 3x setkání za měsíc, tak to neřešit. Buď to bude brát nebo nebude. Ale snahu jste měl. To že se nudí, musí si on sám změnit, řešit. Nemůže se lepit jenom na vás.

hodnocení

0x

Píšete, že se na vás citově upnul. Tedy, on na vás, nebo vy na něho? Tak ho jednoduše odepněte: Nebo vám je milejší než vaše přítelkyně? Flákač bez práce se nudí a potřebuje servis, nebo jste teplí bratři a on žárlí? To víte jen vy.

hodnocení

0x

Přijde doba, kdy se z kluka a kamaráda stane muž, který žije svůj život. Smyslem života se stane úplně něco jiného než veselý život s kamarády. Tohle musíte pochopit vy i váš kamarád. Před vším na světě má přednost vztah a pak rodina. Ať už je s prstýnky nebo bez nich. *hej*Váš kamarád po vás nemůže chtít, ať mu tohle všechno nahradíte vy. Přišel čas, kdy musí sám, aniž byste mu poskytoval zábavu.

yarda1
hodnocení

0x

Když se setkáte, jak setkání probíhá - bavíte se o něčem důležitém nebo jen mlátíte prázdnou slámu?

Chodili jsme spolu do školy a stýkali se každý den.

A wo tom to je. Měli jste společný zájem - školu. Teď máte každý něco jiného a asi nic společného. A jak se říká: "Sejde s očí, sejde z mysli".

Proč je vlastně dlouhodobě v pracovní neschopnosti, je to něco závažného? Mne to samozřejmě nezajímá ale není to důsledek jeho choroby, nějaké psychické? Má rodiče, případně s nimi žije?

hodnocení

0x
Měl jsem stejný problém a to byl kamarád 10 let. Já už budoval rodinu a dům a on za celou dobu neměl přítelkyni, vůbec neměl představu co to obnáší. Takže to dopadlo tak, že se naše cesty definitivně rozešli. To je normální, to se stává. Lidé přicházejí a odcházejí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]