Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Před nedávnem jsem koupil pozemek od paní a přes uličku za plotem má kousek pozemku jenž je pozustatkem původní velké parcely. Bohužel je již dlouhá léta od pána naproti zaplocený a mohlo by se stát že je vydržený. Je možné prodejem pozemku zvrátit vydžení nebo to jinak popřípadě zvrátit.? Hodil by se mi jako parkovací místo a nevím jestli má smysl s majitelkou jednat když by se mohlo stát že je vydržený. Nerad bych pozemek koupil a pak mi ho pán vydržel...
1. Pozrite si kataster
2. Ak je tam pozemok vedeny ako majetok pani, kupte ho a dajte zapisat do katastra
3. Pan by sa musel zlozito a zdlhavo sudit, to neurobi
Takto mam kupenu luku pre chatou, sused tam mal dlhe roky oplotenu zahradku so zeleninou, ked som luku kupil, tvrdil, ze to je jeho a "urcite najde papiere, kde je to napisane". Nic nenasiel, lebo nic take nema, podpisali sme zmluvu o symbolickom prenajme za euro rocne, nedavno zomrel a je pokoj.
Ano je to za plotem a je tam hromada kamení a nepořádku. Takže i kdyby si pozemek oplotila tak se na tom nic nemění?
Pokud pán pozemek neužívá a je tam jen nějaká skládka, tak to podle mě trochu mění situaci. Pozemek lze vydržet jen když ho používám, samotný plot nehraje roli. Já na vašem místě bych po domluvě s majitelkou plot zboural a udělal svůj. Čekal bych na reakci pána a případně mu nabídl nějaké "odškodné".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.