Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se vyrovnat s menší partnerovou výškou?

Od: alisa* odpovědí: 19 změna:

Je to nejspíš velmi hloupé. Ale zamilovala jsem se do jednoho svého kamaráda, který je o dost menší než já. On sám byl do mě zamilovaný několik let a možná ještě je. Já jsem teď k němu začala cítit něco víc, ale jeho výška pro mě představuje velký problém a nevím, jak se s tím vyrovnat. Mám ho ráda a nechci mu ublížit, tak jsem mu zatím nic neřekla. Uvítám jakoukoli radu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

aliso. Znám mnoho párů, kde muž je o hodně moc menší. A je jim spolu hezky. Tohle všechno jsou ty nešťastné předsudky - muž má být starší a větší než jeho partnerka. Tento problem je jen a jen v Tvé hlavě. *nevi* Buďto se s tím budeš umět vyrovnat, nebo Ti nezbyde, než tento vztah vzdát. *plac*. Třetí možnost bohužel není.

karina*
hodnocení

1x

alisa, trošku nechápu, v čem mu nechcete ublížit. Milujete ho to víte. On miloval vás a možná vás ještě miluje. To nevíte ale nijak mu neublížíte, když mu řeknete, ževy jej ano. Co víte je to, že jste vyšší než on.

V čem je tedy problém? V tom, že nevíte zda vás miluje , nebo v tom Vašem předpotopním předsudku, že žena musí být menší než muž?

Určitě , ať už to mezi Vámi dopadne jakkoliv byste měla něco udělat se svým myšlením. To myslím v dobrém. Jemu to nikdy nevadilo, že je menší a zamiloval se do vás. Problém je pouze na Vaší straně. Člověka milujeme pro jeho vlastnosti, povahu, názory , ne pro to jak je vysoký. A na výšce opravdu vůbec nezáleží.

Řeči o tom, že žena musí být menší , že to tak má být, že to jinak vypadá blbě , to jsou naprosté s prominutím hovadiny.Kvůli pár centimetrům tělesné výšky vy možná zahodíte příležitost prožít život s úžasným člověkem. Změňte svoje myšlení. A nedejte na předsudky. Žijete ve třetím tisiciletí a mimoto i v dobách minulých byly v některých partnertvích ženy vyšší mež jejich muž.

janourecek*
hodnocení

0x

v lásce na velikosti ani věku nezáleží... já se svou výškou 178cm jsem chodila s klukem který měři 165cm a ještě k tomu mě bylo 21 a jemu 17. Sice byli lidi kteří poukazovali na to že chodím s prtousem :-D ale my jim na to vždy odpověděli že jim do toho nic není a at se staraj o sebe...a hlavně je to váš život a né jejich tak jestli se vzájemně milujete tak není co řešit a prostě to spolu zkuste... bud to vyjde nebo ne...ale je lepší to zkusit než pak litovat že jste to nezkusila :)

nu*
hodnocení

0x

na velikosti až tak nezáleží, ale chlap by měl být tak o hlavu větší...Je to praktické a především vyrovnané pri líbání...nedovedu si představit, jak se 2 metrový chlap dlouho líbá se ženou která má 160 cm , to by mu tuhla krční páteř a páteř vůbec...Menšího chlapa chápu, je totiž vědecky prokázáno, že každý centimetr navíc u chlapa (nad průměrnou výšku) mu dává o 5% vetší šanci na úspech při hledání vhodné paertnerky, napsáno jinak, většina žen preferuje vyšší muže...opak bude výjimkou

sebod*

nu. Asi se moc málo koukáš kolem sebe *sok*. Hóóódně moc vysokých mužů chodí s daleko menšími ženami. No a pak je to jasný. Tím pádem zbydou menší chlapi na větší ženský :D. No a co. Koukněte se na jiné tvory. Samičky tam bývají velmi často o mnoho větší a taky kvůli tomu ještě nevymřeli. Nevadí jim to. A víte proč? Protože jim nikdo do hlavy nevtlouká, že by to tak mělo být. Uvědomte si, že tuhle hloupost si opravdu vymysleli lidé. Takový typický příklad vlivu společnosti - chlap a délka jeho vlasů. Jednou je vývrhel ten, kdo má delší vlasy, pak je podezřelý ten , kdo je má naopak krátké *zed*. A přitom to je stále ten samý člověk. Jen kašle nato, co tomu řeknou ostatní *smich*

karina*

nu, tak tohle je na mě nějaké složité. Ale když už na to jdete po " praktické, zdravotní a vědecké stránce" *zed*, co Vám říká lidová moudrost, že v posteli se výška srovná *smich*? A "vědecky" je též dokázáno, že volbou vyššího partnera si ženy zvyšují své ego :D .Karina

nu*

Tak když se zamyslíte nad tím, že už pravěký lovec musel ženu ukrást z cizí tlupy, dohnat, uhnat, povalit, znehybnit, za (dlouhé nemyté) vlasy odtáhnout do své jeskyně, protože dobrovolně by s ním nikdy nešla, je jasné, že musel být větší a silnější...Myslím že už od té doby má většina žen zakódováno ve svých genech, že chlap má být velký a silný..aby byl schopen zplodit zdravé a silné dítě, ulovit mamuta, uživit a ochránir rodinu před divokou zvěří, bepžízní počasí atd...a tak je tomu i dodnes...

Naopak, z pohledu chlapa by měla být žena křehká a slabší, tedy i o tu halvu menší, či nižší...Takže pro Karinu, ano, zvyšování svého ega, samička má velkého silného samečka, který svým zjevem zákonite působí na podvědomí jiných žen...

No představte si scénku z filmu slunce seno, kde silná statná žena paní Růžičková uštědří pohlavek mladému slabému muži, tedy ještě výrostkovi-chlapci, a ten jde po tomto k.o. okamžitě k zemi ...Mít doma o hlavu větší a časem i o metrák těžší manželku, to určitě není snem většiny mužů...

marenka*

Nu, ten jeden až dva roky tuhnutí krční páteře se vydržet dají. Pak už to s těmi líbačkami není tak žhavé, ale teprve, když vyprchá chemie, nastupuje ohromná důležitost souznění, tolerance, porozumnění. Tam už výška nehraje roli. Radši budu mít doma spolehlivého prcka, s kterým si rozumím a jsem šťastná, můžu se o něj opřít a pod., než mít doma pláyboje :D a bát se, kdy mi zahne, kdy mě podrazí, nebo já nevim co. *bum*

binka*

Nu, tak se přijďte podívat, až se budu s manželem líbat *smich* když si hóódně stoupnu na špičky, jsem mu po ramena... zatím si nikdy nestěžoval a to jsme spolu patnáct let. ;)

lidus*
hodnocení

0x

Moje kamarádka má 30let manžela nejméně o 20cm menšího i děti ho předrostly, hele co takle pohledat mezi celebritami kterým to klape mě napadá Michal David co je o kus menší než jeho žena. Výška není podstatná, srovnejte si to v hlavě a bude dobře, uvidíte.

nu*

no vy ženy vtéto souvislosti často uvažujete jako chlap, co z toho budu mít, zda se mi to vyplatí, atd...Typisky mužské myšlení...Když si 185cm "celebrita"Brigitte Nielsen vezme o 15 cm menšího chlapa, protože má prachy , je režisérem, který jí dosadí do svých filmů, proč by si velká český Marcelka nemohla vzít malého českého Míšu, který se o rodinu postará tak, že nebude muset nikdy strádat...a o tom to často je

marenka*

Nu, proč bychom neměli mít mužské uvažování? Řídíme auta, domácnost, práci. Ta tam, je doba, kdy jsme byli závislé na živiteli, většina z nás se umí postarat sama o sebe a manžel je přítel, partner. ;) Podle mého je to v pořádku. Brát i dávat. A nepovažuji se za vypočítavou mrchu, když jsem při výběru partnera koukala i na to, jestli je samostatný a soběstačný zároveň. Lempla, co celý život žije ze sociálních dávek, kouká kde koho oj..at a pořád brečí, jakej je chudák... děkuji nechci. Ale zase. Co požaduji po druhém, musím nabídnout i já sama.

buss
hodnocení

0x

Toť dilema! Jde vám o výšku, nebo chlapa?

vsevim*
hodnocení

0x

laska hory prenasi a proto si myslim, ze byste si mela nechat amputovat obe nohy v polovine holenni kosti..uz vidim, jak vam to spolu bude sluset...

pohodarka
hodnocení

0x

S tím byste se nikdy nevyrovnala! Větších chlapů je dost. Dejte mu kopačky,ale nechte ho Vám pomáhat, to mu bude stačit. Na velikosti fakt záleží!

karina*

pohodarka, vy jste si spletla tělesnou výšku s mýtem (?) o mužském penisu. A tyhle dvě věci spolu absolutně nesouvisí .Navíc toto je možná OK. To nevíme a právě o tom tady dikutujeme jestli to má tazatelka zjistit *smich*. Tazatelka to má jinak než Vy , ona ho miluje. Vy, podle toho co píšete chlapy asi jen využíváte *nevi*. Karina

pohodarka

Karino, tazatelka miluje především sebe, kdyby milovala jeho, tak by se tak blbě neptala! Ona je typ, která by stejně časem utekla k většímu! Proto ta má odpověď.

monas*
hodnocení

0x

Ahoj Aliso...je mi 31 let a měřím 180 cm,mému příteli je 43 let a měří 165 cm...myslíš si,že mě zajímá,kdo si co o nás myslí?...Je to jen a jen naše věc...takže,pokud Ti s ním je dobře,tak neřeš blbosti...:).Užívej si života a kašli na to,co řeknou ostatní,protože to...není důležité...:).Přeji hodně štěstí a moře lásky..:)

figurek*
hodnocení

0x

na dvaceticentimetrovém schodku před poštou stáli dva a vášnivě se líbali uprostřed proudícího davu. Přesněji, na tom schodku stál on, ona stála pod schodkem, aby byli alespoň trochu v jedné rovině. Nevypadali, že by měli se svojí výškou problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]