Nejste přihlášen/a.
Je to nejspíš velmi hloupé. Ale zamilovala jsem se do jednoho svého kamaráda, který je o dost menší než já. On sám byl do mě zamilovaný několik let a možná ještě je. Já jsem teď k němu začala cítit něco víc, ale jeho výška pro mě představuje velký problém a nevím, jak se s tím vyrovnat. Mám ho ráda a nechci mu ublížit, tak jsem mu zatím nic neřekla. Uvítám jakoukoli radu.
aliso. Znám mnoho párů, kde muž je o hodně moc menší. A je jim spolu hezky. Tohle všechno jsou ty nešťastné předsudky - muž má být starší a větší než jeho partnerka. Tento problem je jen a jen v Tvé hlavě. Buďto se s tím budeš umět vyrovnat, nebo Ti nezbyde, než tento vztah vzdát.
. Třetí možnost bohužel není.
alisa, trošku nechápu, v čem mu nechcete ublížit. Milujete ho to víte. On miloval vás a možná vás ještě miluje. To nevíte ale nijak mu neublížíte, když mu řeknete, ževy jej ano. Co víte je to, že jste vyšší než on.
V čem je tedy problém? V tom, že nevíte zda vás miluje , nebo v tom Vašem předpotopním předsudku, že žena musí být menší než muž?
Určitě , ať už to mezi Vámi dopadne jakkoliv byste měla něco udělat se svým myšlením. To myslím v dobrém. Jemu to nikdy nevadilo, že je menší a zamiloval se do vás. Problém je pouze na Vaší straně. Člověka milujeme pro jeho vlastnosti, povahu, názory , ne pro to jak je vysoký. A na výšce opravdu vůbec nezáleží.
Řeči o tom, že žena musí být menší , že to tak má být, že to jinak vypadá blbě , to jsou naprosté s prominutím hovadiny.Kvůli pár centimetrům tělesné výšky vy možná zahodíte příležitost prožít život s úžasným člověkem. Změňte svoje myšlení. A nedejte na předsudky. Žijete ve třetím tisiciletí a mimoto i v dobách minulých byly v některých partnertvích ženy vyšší mež jejich muž.
v lásce na velikosti ani věku nezáleží... já se svou výškou 178cm jsem chodila s klukem který měři 165cm a ještě k tomu mě bylo 21 a jemu 17. Sice byli lidi kteří poukazovali na to že chodím s prtousem ale my jim na to vždy odpověděli že jim do toho nic není a at se staraj o sebe...a hlavně je to váš život a né jejich tak jestli se vzájemně milujete tak není co řešit a prostě to spolu zkuste... bud to vyjde nebo ne...ale je lepší to zkusit než pak litovat že jste to nezkusila
na velikosti až tak nezáleží, ale chlap by měl být tak o hlavu větší...Je to praktické a především vyrovnané pri líbání...nedovedu si představit, jak se 2 metrový chlap dlouho líbá se ženou která má 160 cm , to by mu tuhla krční páteř a páteř vůbec...Menšího chlapa chápu, je totiž vědecky prokázáno, že každý centimetr navíc u chlapa (nad průměrnou výšku) mu dává o 5% vetší šanci na úspech při hledání vhodné paertnerky, napsáno jinak, většina žen preferuje vyšší muže...opak bude výjimkou
nu. Asi se moc málo koukáš kolem sebe . Hóóódně moc vysokých mužů chodí s daleko menšími ženami. No a pak je to jasný. Tím pádem zbydou menší chlapi na větší ženský :D. No a co. Koukněte se na jiné tvory. Samičky tam bývají velmi často o mnoho větší a taky kvůli tomu ještě nevymřeli. Nevadí jim to. A víte proč? Protože jim nikdo do hlavy nevtlouká, že by to tak mělo být. Uvědomte si, že tuhle hloupost si opravdu vymysleli lidé. Takový typický příklad vlivu společnosti - chlap a délka jeho vlasů. Jednou je vývrhel ten, kdo má delší vlasy, pak je podezřelý ten , kdo je má naopak krátké
. A přitom to je stále ten samý člověk. Jen kašle nato, co tomu řeknou ostatní
nu, tak tohle je na mě nějaké složité. Ale když už na to jdete po " praktické, zdravotní a vědecké stránce" , co Vám říká lidová moudrost, že v posteli se výška srovná
? A "vědecky" je též dokázáno, že volbou vyššího partnera si ženy zvyšují své ego :D .Karina
Tak když se zamyslíte nad tím, že už pravěký lovec musel ženu ukrást z cizí tlupy, dohnat, uhnat, povalit, znehybnit, za (dlouhé nemyté) vlasy odtáhnout do své jeskyně, protože dobrovolně by s ním nikdy nešla, je jasné, že musel být větší a silnější...Myslím že už od té doby má většina žen zakódováno ve svých genech, že chlap má být velký a silný..aby byl schopen zplodit zdravé a silné dítě, ulovit mamuta, uživit a ochránir rodinu před divokou zvěří, bepžízní počasí atd...a tak je tomu i dodnes...
Naopak, z pohledu chlapa by měla být žena křehká a slabší, tedy i o tu halvu menší, či nižší...Takže pro Karinu, ano, zvyšování svého ega, samička má velkého silného samečka, který svým zjevem zákonite působí na podvědomí jiných žen...
No představte si scénku z filmu slunce seno, kde silná statná žena paní Růžičková uštědří pohlavek mladému slabému muži, tedy ještě výrostkovi-chlapci, a ten jde po tomto k.o. okamžitě k zemi ...Mít doma o hlavu větší a časem i o metrák těžší manželku, to určitě není snem většiny mužů...
Nu, ten jeden až dva roky tuhnutí krční páteře se vydržet dají. Pak už to s těmi líbačkami není tak žhavé, ale teprve, když vyprchá chemie, nastupuje ohromná důležitost souznění, tolerance, porozumnění. Tam už výška nehraje roli. Radši budu mít doma spolehlivého prcka, s kterým si rozumím a jsem šťastná, můžu se o něj opřít a pod., než mít doma pláyboje :D a bát se, kdy mi zahne, kdy mě podrazí, nebo já nevim co.
Moje kamarádka má 30let manžela nejméně o 20cm menšího i děti ho předrostly, hele co takle pohledat mezi celebritami kterým to klape mě napadá Michal David co je o kus menší než jeho žena. Výška není podstatná, srovnejte si to v hlavě a bude dobře, uvidíte.
no vy ženy vtéto souvislosti často uvažujete jako chlap, co z toho budu mít, zda se mi to vyplatí, atd...Typisky mužské myšlení...Když si 185cm "celebrita"Brigitte Nielsen vezme o 15 cm menšího chlapa, protože má prachy , je režisérem, který jí dosadí do svých filmů, proč by si velká český Marcelka nemohla vzít malého českého Míšu, který se o rodinu postará tak, že nebude muset nikdy strádat...a o tom to často je
Nu, proč bychom neměli mít mužské uvažování? Řídíme auta, domácnost, práci. Ta tam, je doba, kdy jsme byli závislé na živiteli, většina z nás se umí postarat sama o sebe a manžel je přítel, partner. Podle mého je to v pořádku. Brát i dávat. A nepovažuji se za vypočítavou mrchu, když jsem při výběru partnera koukala i na to, jestli je samostatný a soběstačný zároveň. Lempla, co celý život žije ze sociálních dávek, kouká kde koho oj..at a pořád brečí, jakej je chudák... děkuji nechci. Ale zase. Co požaduji po druhém, musím nabídnout i já sama.
S tím byste se nikdy nevyrovnala! Větších chlapů je dost. Dejte mu kopačky,ale nechte ho Vám pomáhat, to mu bude stačit. Na velikosti fakt záleží!
pohodarka, vy jste si spletla tělesnou výšku s mýtem (?) o mužském penisu. A tyhle dvě věci spolu absolutně nesouvisí .Navíc toto je možná OK. To nevíme a právě o tom tady dikutujeme jestli to má tazatelka zjistit . Tazatelka to má jinak než Vy , ona ho miluje. Vy, podle toho co píšete chlapy asi jen využíváte
. Karina
Ahoj Aliso...je mi 31 let a měřím 180 cm,mému příteli je 43 let a měří 165 cm...myslíš si,že mě zajímá,kdo si co o nás myslí?...Je to jen a jen naše věc...takže,pokud Ti s ním je dobře,tak neřeš blbosti....Užívej si života a kašli na to,co řeknou ostatní,protože to...není důležité...
.Přeji hodně štěstí a moře lásky..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.