Nejste přihlášen/a.
Nevím jak až to máš závažné, ale zkušenost mám a dost velkou. Napíšu spíš jenom důsledek, ale předtím nevěděl nikdo nic. Syn měl zřejmě od narození zúžené dutiny při nachlazení a rýmě se mu udělal za okem zánět... Ale to tehdy nikdo nevěděl od čeho to je, na zubním tvrdili, že od zubů. Tak přišel tehdy o dvě osmičky co ještě nebyly vyrostlé a pak ještě i o sedmičku. Tehdy mu bylo 14 let a na svůj věk byl docela vyspělý, proto i na běžné vytržení zubu jsem musel přijet podepsat papír, že s tím souhlasíme. V obličeji byl tak oteklý tak, že nebylo vůbec vidět oko... Původně jsme s ním došli na zubní do nemocnice kde ho přijali, ale skončil na ORL. V podstatě na něho nic nepůsobilo a nic nepomáhalo. Celkově byl 18 dní na JIPce... Měl dvě drenážní hadičky do dutin, jedna byla dlouhá 11 a druhá 23 cm a měl je "přišité" k hornímu rtu... Podle lékařů nám bylo sděleno, že je pravděpodobné, že by mohl přijít i o oko... Nakonec všechno dobře dopadlo, řekl bych že za minutu 12 ... Začalo se to zlepšovat a zánět ustupovat, ale čekali jsme i to nejhorší... Bylo to asi nejhorší období máho života... Potom si dlouho musel stříkat do dutin kortikoidy a pak tuším, že po půl (?) roce byl na "rozšíření" těch dutin... Což jak říká je nejhorší zážitek v životě. Je to cca dvacet let, ale stejně ho to v některých obdobích bolí. Myslím si, že se lékaři docela věnovali. Nechal jsem si tehdy udělat výpis z pojišťovny: operační sál, lumbálka 2x, několikrát CT, tel. konzultace do jiné nemocnice do Prahy...
Proto jestli je to závažnějšího charakteru, tak bych to nepodceňoval...
Mne pomohla operacia, robi sa to endoskopom cez nos, ziadne rezy zvonku. Musite mat CT / RTG potvrdeny nalez v dutinach. Za 2 dni ste doma, potom 2 tyzdne setrenia sa, 2 mesiace zakaz bazenu a pod
Cituji z knihy Miroslav Hrabica: Co nám tělo říká, kapitola: Zánět vedlejších nosních /čelních/ dutin, str.68 dole. ..
...Projevuje se bolestí hlavy u toho, kdo se domnívá, že prorazí hlavou zeď, a chybně si většinou myslí, že jeho názor je nejlepší, a tudíž musí zvítězit a realizovat se. Toho, kdo je přesvědčen o své pravdě, nepřesvědčíš ani nepřehádáš. Na to, že se mýlí, musí přijít sám /často hodně bolestnými stezkami/...
@liska5 : ziadne bolesti hlavy som nemal, len zhorsene dychanie nosom, po vysetreni na CT sa ukazali dutiny vyplnene niecim. Doktorka podozrievala huby, pytala sa, ci som napriklad nebol dlhsie v starej vlhkej drevostavbe. Rozbor materialu odstraneneho z dutin neukazal nic zaujimave. Povahovo som na tom rovnako pred aj po operacii, ale dychanie nosom sa zlepsilo.
Já měla letos, doktorka mi předepsala ATB kapky do nosu, doporučila Sinupret- je vyloženě na dutiny a je volně prodejný a spray Mořská voda 6x denně Dr. Max Mořská vo/...
Vše mi zabralo a za pár dní jsem si už mohla sáhnout na lícní kosti, předklonit se, aniž by mě třeštila hlava a vyspat se.
@stir, moje praktická mi vysvětlila, že musí nejdřív zjistit o jaký zánět se jedná a správně zacílit léčbu. Dělala mi CRP. Vzhledem k tomu, že jsem ho měla vysoký, tudíž bakteriální, bylo nasazení ATB v nějaké formě nutné.
Taky bych nejdřív upravila jídelníček. Dala se na pestrou protizánětlivou stravu. Vynechala průmyslově vyráběné potraviny, chipsy, slazené limonády, energeťáky, uzeniny, taveňáky, plísňové sýry, přepálený omastek, omáčky ze sáčku, sladké tyčinky, tvanlivé majonézové saláty, levné paštiky, někdy i rajčata vadí.
Naopak zařadila pravidelně potraviny, např. česnek, borůvky, zelenou petržel, avocado, cereálie, lněné semínko mleté, olivový olej, zelený čaj, ryby /bacha na původ/ kvašenou zeleninu, brokolici, hokkaido...ořechy, krůtí, králíka, zeleninu, ovoce, ...
Od zahlenění mnoha lidem pomůže vynechat mléko a mléčné výrobky /kromě kefíru/, jinému vadí mouka, příliš cukru...Pak bych zařadila pohyb v přírodě, ideálně v borovicovém lese a do života víc pohody. Napařování nad hrncem s odvarem z hřebíčku a jiných bylin, co doporučí v lékárně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.