Zdravim, delsi dobu se potykam s chronicky ucpanymi dutinami na prave strane obliceje a zaroven mam ucpanou pravou nosni dirku (bez smrkani). Nejdrive jsem byl nemocny cca na prelomu dubna / kvetna, mel jsem hrozne ucpany nos a zalehle usi, opravdu to bylo neprijemne ale podomacku jsem to vylecil. Byl jsem v pohode ale cca od konce kvetna mi zacal tlak v prave dutine pod okem a na prave strane nosu. Neprikladal jsem tomu vahu ale byl jsem na dovolene, kde bylo hrozne dusno a tam se mi ucpala prava nosni dirka (bez smrkani). Po dovolene jsem sel rovnou na ORL, kde jsem dostal antb PenLac, kortikoidovy sprej do nosu, zodac a erdomed. Dr. mi udelala ultrazvuk a rikala ze mam tu sliznici nosu oteklou a dutiny lehce zastrene. Antb jsem bral 10 dnu a momentalni stav je takovy, ze tlak lehce ustoupil ale nos mam ucpany stale promenlive. Koupil jsem si konvicku na vyplachy pomoci fyzio roztoku, coz mi castecne ulevuje, ale jinak nic moc. Cetl jsem ruzne, ze antb nemusi pomoci a uz takto chronicke dutiny se mohou lecit obtizne… uprimne moc nevim, je to celkem omezujici a myslim, ze za ti muze prave ta prvni viroza, kterou jsem pravdepodobne poradne nedolecil a v dutinach mi zustal sekret, ktery pozdeji zacal delat zle a momentalne mi to prijde uz jako chronicky stav. Ve ctvrtek planuju navstivit ORL znovu, sama mi rekla at prijdu, kdyby se to nezlepsilo. Tudiz se chci prosim zeptat, kdo to nekdo z Vas mel obdobne, tak co mu pomohlo. Hodne mi pomaha na noc ibalgin, rano se probudim a tlak v dutinach na ten den skoro uplne ustoupi, ale nechci do sebe porad davat ibalgin… diky moc
Mne pomohla operacia, robi sa to endoskopom cez nos, ziadne rezy zvonku. Musite mat CT / RTG potvrdeny nalez v dutinach. Za 2 dni ste doma, potom 2 tyzdne setrenia sa, 2 mesiace zakaz bazenu a pod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.