Zdravím poslední dobou si všímám že mě valí dost krve když si čistím zuby. Je to nepříjemné a bolí to. Kartáček používám soft a stejně tohle... Zubaře nemám co s tím je na to nějaká mast?
Vysledok vasej teorie o vydriduchoch sa logicky dostavil : mate zdravotny problem, ktory ale chcete riesit pokracovanim v doterajsom zivotnom style. Rozumnu radu odmietate, zazracne "prirodne" riesenie najlepsie zadarmo nie je.
Mate zuby v zlom stave, navsteva zubara nutna, inak mozu v dosledku zapalu aj vypadnut. Mast neriesi zlu hygienu ani zanedbanu prevenciu ("nemam zubara").
Zatím skočte do lékárny. Na krvácivost dásní mají dost přípravků. Něco vám nabídnou. Ale hlavně by to chtělo zubaře a odborné vyšetření, musíte hledat.
Dobrý den, podle obrázku to vypadá na pokročilý zánět dásní a pokud se to nebude řešit, začnou ustupovat a mohou vám začít zuby padat. Návštěva zubaře, nebo přinejmenším zubní hygienistky by byl dobrý začátek. Měl jsem s tím také potíže a pomohlo mi: 1) Pravidelné čištění každý večer. 2) Nejdůležitější pro vás je začít používat mezizubní kartáčky a nit. První týden bude krvácivost mezizubních prostor po vyčištění, ale pak zánět vymizí a s ním i zcela krvácení. 3) Používejte ten nejjemnější Curaprox, myslím že je to 5460. Naučte se správnou čistící techniku. Pastu používám Odol Stoma Paradentol. Používejte i ústní vodu na vypláchnutí, ale musí mít minimálně 450 ppm fluoridu a více. 4) Po vyčištění zubů večer už nic nejíst, ani nepít. Pro děti se dovoluje pití čisté vody, ale jako dospělý určitě umyslíte, že se máte napít před čištěním. Proč? Protože jinak si odplavujete zbytky fluoru z úst, což je nežádoucí a v případě jídla, to snad ani nemusím zmiňovat. Zůstanou vám zase zbytky mezi zuby a do rána se to tam kazí, vytváří záněty, okyseluje prostředí, množí se bakterie a ty tomu ještě přidají, jelikož v noci nefunguje tzv. samočištění zubů. Zdravím
spezza: myslíte "Návštěva zubaře, nebo přinejmenším zubní hygienistky by byl dobrý začátek."? máte zdravotní problém, který se může brzy stát vážným a s tím se obvykle v civilizovaných zemích posílá k lékaři
nic není zadarmo a už vůbec ne kvalitní zdravotní péče
tj
To jsme se asi nepochopili. Zubaře navštivte ať to stojí co to stojí, hygienistku (tam nechodím) pokud by zubař neměl čas. Hrozí vám ztráta zubů. Tak jak to máte vy jsem to nikdy neměl, krvácely mi třeba 2 - 3 mezizubní prostory, ale vy to máte jak z nějakého hororu. Určitě by to měl někdo prohlédnout. Mimochodem prohlídka je na pojišťovnu, to neplatíte vy. Leda byste šel k nějakému soukromníkovi, který prohlídku na pojišťovnu nemá, ale i můj soukromý zubař prohlíží a nic nedoplácím. Po vypadnutí zubu se bude muset díra vyplnit zubní náhradou a tam pak budou lítat tisíce a desetitisíce. Tak jestli vám těch pár stovek teď za to stojí...?
Za krvácivostí stojí často nedostatek minerálů. První je Si /křemík/. Pak vápník, hořčík, zinek /prodávají se v jedné formuli/. Zn zpravidla chybí lidem se záněty dásní. Zjistěte si v jakých potravinách se vyskytují. Jezte k tomu často pohanku, obsahuje rutin, který zpevňuje stěny cév, zde vlásečnic.
liska5
Je zrovna úplněk, vše se hůř hojí.
liska5
Mast asi ne, ale různé speciální pasty na zuby, ústní vody a tinktury. Poradí v lékárně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.